Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Serifos Sunset Race

Το 4ο Serifos Sunset Race ολοκληρώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι, σε ένα μοναδικό τριήμερο στη Σέριφο που τα είχε όλα. Αθλητισμό με τρέξιμο στο ηλιοβασίλεμα με θέα τις όμορφες παραλίες του νησιού (Καλό Αμπέλι, Βαγιά, Γάνεμα και  Κουταλά), κολύμπι στον Αυλόμωνα και παιδικούς αγώνες. Γαστρονομία βασισμένη στα τοπικά προϊόντα της Σερίφου. Πεζοπορία με ανάδειξη των μονοπατιών του νησιού. Διασκέδαση και δικτύωση όλων όσοι συμμετείχαν. Και αποκορύφωμα τον φιλανθρωπικό αγώνα για την υποστήριξη της Μαρίας Σαμπανίδου που βρήκε τεράστια ανταπόκριση.

Η διοργάνωση ξεπέρασε σε συμμετοχές κάθε άλλη χρονιά αποδεικνύοντας ότι έχει μπει για τα καλά στο χάρτη των δρομικών αγώνων, σαν μια ξεχωριστή διαδρομή.

Με την αιγίδα του Δήμου και τη βοήθεια των εθελοντών και των τοπικών χορηγών υλοποιήθηκε με επιτυχία και πρόσφερε χαρά και ικανοποίηση στους εκατοντάδες επισκέπτες που ήρθαν στη Σέριφο με αφορμή τη διοργάνωση.

Οι δρομικοί αγώνες ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου, με παιδιά δημοτικού να τρέχουν τις δύο αποστάσεις (500 και 1χλμ), προσφέροντας όμορφες εικόνες στους θεατές.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες των 20, 10 και 5 χιλιομέτρων σε απαιτητικές αλλά μοναδικής ομορφιάς διαδρομές και τερματισμό στην αμμουδιά της παραλίας της Βαγιάς. Πρώτος στο πολύ δύσκολο 20άρη ο Νίκος Σκούταρης με χρόνο 1:26:51, ενώ για τις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Γιώτα Ασημακοπούλου με χρόνο 1:42:51. Στα 10χλμ νικητές ο Χρήστος Κεχαγιάς με 42:40 στους άντρες και η Γιώτα Ασημάκου (50:09) στις γυναίκες. Στο αγώνισμα των 5χλμ την πρωτιά πήραν δύο αθλητές του ΑΟ Σερίφου, ο Φωκίων Γαβριήλ με χρόνο 22:24 στους άντρες και η Κωνσταντίνα Γαβριήλ με 24:39 στις γυναίκες.

Την Κυριακή πήραν σειρά οι κολυμβητικοί αγώνες. Με τη μεγάλη δόξα της Ελληνικής Κολύμβησης, Βιβή Πρωτόπαπα, μόνιμη κάτοικο Σερίφου να δίνει την εκκίνηση για τις παιδικές διαδρομές. Στους ενήλικες είχαμε δύο αγώνες του ενός και των τριών χιλιομέτρων με μεγάλη συμμετοχή από σπουδαίους αθλητές και υπέροχες εικόνες μέσα και έξω από τη θάλασσα.

Η διοργάνωση έκλεισε με τον φιλανθρωπικό αγώνα όπου τρεις κορυφαίοι κολυμβητές, ο Γιώργος Φιρφιλιώνης, ο Γιάννης Αντωνάκης και ο Χρήστος Μποφίλιος κολύμπησαν επιπλέον χιλιόμετρα και τον κόσμο να τοποθετεί σε όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος χρήματα σε κουμπαρά και σε τραπεζικό λογαριασμό για την υποστήριξη της Μαρίας Σαμπανίδου.

Το παρόν για την Μαρία Σαμπανίδου έδωσαν άλλοι δύο μεγάλοι αθλητές, ο Ολυμπιονίκης του Ρίο με την Εθνική ομάδα Πόλο, Γιώργος Δερβίσης, που κατέκτησε και την πρώτη θέση στο αγώνισμα των 3χλμ με χρόνο 38 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα, και ο Ολυμπιονίκης της Ατλάντα, Γιώργος Πόπωτας. Στον αγώνα του 1χλμ νικητής ήταν ο Χρήστος Μποφίλιος που τερμάτισε σε 14 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα. Στις γυναίκες πρώτη στα 3χλμ αναδείχθηκε η Χριστίνα Γονίδη με 45:46 ενώ στο 1χλμ την πρωτιά πήρε η Κρυσταλλία Καλαχάνη με 17:01. Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο www.serifosrace.com .

Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για την επόμενη διοργάνωση το καλοκαίρι του 2017.