Οι αγώνες του Serifos Sunset Race μπορεί να ακυρώθηκαν για το 2020, λόγω της πανδημίας του Covid-19, αλλά αρκετοί ήταν οι τυχεροί που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να τρέξουν και να κολυμπήσουν στις διαδρομές του αγώνα, λαμβάνοντας μέρος στο προπονητικό διήμερο στη Σέριφο, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13/9.
Οι περισσότεροι φίλοι της διοργάνωσης, με εμπειρία από προηγούμενες χρονιές, αλλά και πολλοί  νέοι συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος στις προπονήσεις τρεξίματος των 5 και 10 χλμ το Σάββατο το απόγευμα και στην προπόνηση κολύμβησης την Κυριακή το πρωί.
running_2020
Το Σάββατο 12/9, με εκκίνηση από την παραλία της Βαγιάς οι δρομείς έτρεξαν περιμετρικά του κόλπου του Κουταλά, διασχίζοντας τις παραλίες Γάνεμα και Κουταλά και επιστρέφοντας για τον τερματισμό τους στην παραλία της Βαγιάς, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Την επίβλεψη της προπόνησης είχε ο Δημήτρης Λεβαντίνος, πρωταθλητής Ελλάδος στα 400μ μετ εμποδίων.
Την επόμενη ημέρα το πρωί οι κολυμβητές κολύμπησαν αποστάσεις 1, 2 και 3χλμ στα γαλαζοπράσινα νερά του κόλπου του Λιβαδιού, υπό την επίβλεψη του Χρήστου Μποφίλιου.
Το προπονητικό event υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Serifos Sunset Race σε συνεννόηση με τον Δήμο Σερίφου και με τη συμβολή των Μεγάλων Χορηγών της διοργάνωσης, Kondilis Market και Pende Serifos,  της ακτοπλοϊκής εταιρείας Sea Jets, Χορηγού Μεταφοράς της διοργάνωσης, των Τοπικών Υποστηρικτών, Yacht Club, Indigo Group, Calma drinks & bites και ΘΗΤΑ.
Ευχαριστούμε επίσης τα εστιατόρια Καλή, Θαλάμι, Υδρόλιθος, Τάκης, τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων Blue Bird, Serifos RentMe και Serifos Cars, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Christie Rooms, και τα ξενοδοχείο Chill & Co., Naias και Albatross για την πολύτιμη συνεισφορά τους.
Ευελπιστούμε να ξεπεραστεί σύντομα αυτή η δύσκολη κατάσταση και να επανέλθουμε στην κανονικότητά μας.

Περισσότερα...

Λίγες ώρες μείνανε για την έναρξη του προπονητικού διημέρου του Serifos Sunset Race που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 12/13 Σεπτεμβρίου 2020 στο νησί της Σερίφου.
Οι ηλεκτρονικές εγγραφές έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν λίγες συμμετοχές που θα δοθούν στην γραμματεία της διοργάνωσης.
Η γραμματεία για τις τελευταίες εγγραφές και την παραλαβή του αθλητικού υλικού θα λειτουργήσει στον Δημοτικό Ξενώνα «Περσέας», στο Λιβάδι, την Παρασκευή 11/9 από τις 18:30 έως τις 20:30 και το Σάββατο 12/9 από τις 15:00 έως τις 17:00.
Ο χώρος φύλαξης πραγμάτων της προπόνησης τρεξίματος θα βρίσκεται στην καντίνα της παραλίας της Βαγιάς από τις 15:00.
Το πρόγραμμα των προπονήσεων ξεκινάει το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 18:00 με προπονήσεις αποστάσεων 5 και 10 χλμ. Με σημείο συνάντησης την καντίνα της Βαγιάς, τρέχουμε, περιμετρικά του κόλπου του Κουταλά, διασχίζοντας τις πανέμορφες παραλίες της Βαγιάς του Γανέματος και του Κουταλά απολαμβάνοντας συγχρόνως το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής από τη μία και την άγρια ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου από την άλλη.
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, το πρωί, θα κολυμπήσουμε στον μεγάλο κόλπο στο Λιβάδι της Σερίφου. Με σημείο συνάντησης στο Calma Drinks and Bites στην παραλία του Αυλόμωνα. Την επιμέλεια της προπόνησης κολύμβησης θα έχει ο Χρήστος Μποφίλιος.
Η διοργάνωση θα βοηθήσει στη μετάβαση των συμμετεχόντων στη Βαγιά, με συνεργαζόμενα λεωφορεία που θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 16.30 έως τις 17:00, με σημείο συνάντησης μπροστά από το Γραφείο Πληροφοριών του νησιού στο λιμάνι. Όπως επίσης και στην επιστροφή τους από τη Βαγιά στο Λιβάδι. Τα λεωφορεία θα διατεθούν για αποκλειστική χρήση των συμμετεχόντων στη διοργάνωση και μέχρι ενός συνοδού τους. Η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει και σημαντικές εκπτώσεις σε συνεργαζόμενα καταστήματα στο νησί για όλους τους συμμετέχοντες.
 

Περισσότερα...

Το Serifos Sunset Race σε συνεργασία με το Δήμο Σερίφου διοργανώνουν προπονητικό διήμερο στη μαγευτική Σέριφο, το Σαββατοκύριακο 12-13 Σεπτεμβρίου 2020, όπου θα τρέξουμε και θα κολυμπήσουμε με ασφάλεια στις μοναδικές διαδρομές του Serifos Sunset Race!
Η ανταπόκριση του κόσμου μετά την ακύρωση των αγώνων ήταν μεγάλη, οδηγώντας μας στην απόφαση να διοργανώσουμε προπονητικό event για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, και να διατηρήσουμε τον παλμό του Serifos Sunset Race ζωντανό και για το 2020.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπόνηση αποστάσεων 5 και 10χλμ το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου το απόγευμα. Με σημείο συνάντησης τη Βαγιά, τρέχουμε περιμετρικά του κόλπου του Κουταλά, διασχίζοντας τις πανέμορφες παραλίες της Βαγιάς του Γανέματος και του Κουταλά απολαμβάνοντας συγχρόνως το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής από τη μία και την άγρια ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου από την άλλη.
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, το πρωί, θα κολυμπήσουμε στον μεγάλο κόλπο στο Λιβάδι της Σερίφου. Με σημείο συνάντησης στην παραλία του Αυλόμωνα. Την επιμέλεια της προπόνησης κολύμβησης θα έχει ο Χρήστος Μποφίλιος.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.serifosrace.com, μάθετε για το πρόγραμμα των προπονήσεων και για το υπέροχο νησί της Σερίφου και κλείστε θέση για μια μοναδική εμπειρία.
Κόστος συμμετοχής: 10 €
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν:

 1. τεχνικό T-Shirt της διοργάνωσης
 2. νερό και σνακ
 3. αναμνηστικά δώρα
 4. μεταφορά προς και από τη Βαγιά
 5. σημαντικές εκπτώσεις για τη μεταφορά τους στο νησί (ακτοπλοϊκά), τη διαμονή, τη διατροφή και την ενοικίαση αυτοκινήτου.
Προσοχή: Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων τα 50 άτομα ανά προπόνηση. Χωρισμένα σε γκρουπ, ανάλογα με το επίπεδο φυσικής κατάστασης.
Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις διατάξεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ).

Περισσότερα...

Η Οργανωτική Επιτροπή του Serifos Sunset Race, με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Σερίφου, και λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις όσων αφορά τη νόσο COVID-19 ανακοινώνει την ακύρωση της διοργάνωσης που ήταν προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 12-13 Σεπτεμβρίου 2020.
Έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στη διοργάνωση, τους αθλητές, τους εθελοντές, τους επισκέπτες και τους κατοίκους της Σερίφου, και με σεβασμό στην αναγκαιότητα διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας πρωτίστως αλλά και στο χαρακτήρα της διοργάνωσης, που λόγω των απαραίτητων μέτρων θα αλλοιωνόταν σημαντικά, οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση.
Θα θέλαμε να σας ευχαριστούμε για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείξατε σχετικά με τη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά και το Serifos Sunset Race 2021.
Ελπίζουμε πολύ σύντομα να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση και να επιστρέψουμε όλοι στην ομαλή καθημερινότητά μας.
Καλό Καλοκαίρι με υγεία
Η Οργανωτική Επιτροπή του Serifos Sunset Race

Περισσότερα...

The organizational committee of Serifos Sunset Race and the Municipality of Serifos, taking into consideration the evolution of COVID-19, announces the cancellation of the event which was scheduled for the weekend 12-13 September 2020.
Having a high sense of responsibility towards the event, athletes, volunteers, visitors and residents of Serifos, we took this decision respecting the need to protect Public Health and the special character of the event, which due to the necessary measures would be significantly change.
We would like to thank you all for your great interest regarding the event. We renew our appointment for next year and Serifos Sunset Race 2021.
We hope that this difficult situation will be overcome very soon and that we will all return to our normal daily lives.
Have a nice and healthy Summer.
Serifos Sunset Race

Περισσότερα...

Το Serifos Sunset Race 2019 είναι πια παρελθόν, αφήνοντας ευχάριστες αναμνήσεις σε όσους κατάφεραν να το ζήσουν από κοντά. Εκατοντάδες δρομείς και κολυμβητές, όλων των ηλικιών, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και συμμετείχαν στους αγώνες της διοργάνωσης στο πανέμορφο νησί της Σερίφου.
Τον καλύτερό τους εαυτό όμως έδωσαν και οι τοπικοί χορηγοί και υποστηρικτές οι οποίοι έσπευσαν άμεσα να βοηθήσουν συνεισφέροντας στη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης.
Πιο συγκεκριμένα, πολύτιμη ήταν η συνδρομή του Μεγάλου Χορηγού της διοργάνωσης, του Pende Serifos και του Αλέξανδρου Διενή που έχει συμβάλει τα μέγιστα το τρία τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση της διοργάνωσης.
Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης για 4 συναπτά έτη και ο Γιάννης Κονδύλης, με το Κονδύλης Μάρκετ,  που πρόσφερε με την υλική και φυσική του παρουσία.
Βασικός συντελεστής και εκ των εμπνευστών της διοργάνωσης ο Έντι Λιβάνιος (Indigo Café, Indigo Studios, Πάνω Πιάτσα) που βοήθησε σε όλα τα επίπεδα, πριν και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης!
dsc08015
Μαζί και ο Γιώργος Νικολάου (Yacht Club, Barbarossa) που από την αρχή της προσπάθειας έχει αγκαλιάσει το θεσμό καθώς και ο Μάκης Αντωνακόπουλου (Serifos Travel) που έδωσε λύσεις σε ότι του ζητήθηκε.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον γιατρό Θανάση Κοντάρη που βοήθησε διπλά, κατ' αρχήν μέσω της εθελοντικής ομάδας Σερίφου για τη συγκέντρωση εθελοντών και στη συνέχεια με την παρουσία ιατρικού προσωπικού από το Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού. Το προσωπικό του ιατρείου παρείχε ιατρική κάλυψη σε όλους τους αγώνες το διήμερο της διοργάνωσης, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στους συμμετέχοντες ενώ το ασθενοφόρο του νησιού έδωσε το παρών στη Βαγιά κατά τη διάρκεια των αγώνων δρόμου.
dsc06579
Η Μεταφορική Σερίφου και ο Μανώλης Γεροντάρης, για ακόμα μια χρονιά , ανέλαβε όλες τις μεταφορές προς και από τη Σέριφο προσφέροντας και πολύτιμη βοήθεια εντός του νησιού στη διάρκεια της προετοιμασίας των αγώνων.
Ο Γιάννης και ο Κώστας Γούναρης με το Serifos Travel Bus ανέλαβαν την έγκαιρη μεταφορά των δρομέων στη Βαγιά το Σάββατο το απόγευμα και την επιστροφή τους μετά το τέλος των αγώνων.
Οι δωροθέτες μας η μελισσοκομική οικογένεια Ρώτα με το “The Family Beez” και το Μπακάλλιστον  φρόντισαν για τα δώρα της διοργάνωσης, προσφέροντας στους νικητές σερφιώτικες γεύσεις, μέλι και παστέλι Σερίφου.
sos_4159
Το κατάστημα Θήτα που ανήκει στο concept Think of Serifos (www.thinkofserifos.gr) πρόσφερε και αυτό ξεχωριστά δώρα στους νικητές καθώς και τα μοναδικά βατραχάκια στους συμμετέχοντες του αγώνα που έγιναν και φέτος ανάρπαστα! Οι νικητές έλαβαν δώρο το παραδοσιακό σακίδιο τουρβάς το οποίο ξανανιώνει σχεδιαστικά μέσα από τη διορατικότητα, τη φαντασία και την έξυπνη προσέγγιση του brand tour-βας καθώς και μετάλλια που απεικονίζουν το χαρακτηριστικό νόμισμα της Σερίφου.
Το Calma drinks and bites και ο Χρήστος Καλογερόπουλος φιλοξένησε για άλλη μια φορά τους αγώνες κολύμβησης την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου!
Τους Serifos Scuba Divers για την πολύτιμη βοήθειά τους στους κολυμβητικούς αγώνες και τη διάθεση των κανό. 
Σημαντική η συνεισφορά και του ταξιδιωτικού πρακτορείο Κονδύλη που ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος των κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθοδηγώντας τους δρομείς!
Ευχαριστούμε και τους υπόλοιπους τοπικούς υποστηρικτές της διοργάνωσης την Ισιδώρα Γαλανού στο πρατήριο ΕΚΟ, το καφέ GRANS, το καφέ εστιατόριο Robinson, την Τεχνολογική Αθηνών, την Τεχνοκατασκευή, το Κέντρο Δόμησης Καρεκλάς, το ξενοδοχείο Ρίζες, τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτου «Blue Bird», «RentMe Serifos» και «Sea and Sky» και τα εστιατόρια της Καλής, Τάκης, Αλώνι, Θαλάμι, Υδρόλιθος, Σταμάτης, Πολύφημος, Tootsie, Captains και Porto Vecchio.
Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στα καταλύματα Αλέξανδρος και Βασιλεία, Πουντί, Albatross, Δορκάς, Κυκλάδες, Μαιστράλι, Anesis, Αμαλία, Cristi Rooms, Serifos Beach και Cavo D’oro για τη ζεστή φιλοξενία.
Και φυσικά τους φωτογράφους μας Νίκο Κοκκολάκη και Στέφανο Αντιμάντο (γνωστοί και ως Serifos Photographers), με καταγωγή από τη Σέριφο, που αποτύπωσαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο το Serifos Sunset Race 2019!
Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Γυναικών Σερίφου «Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» για την οργάνωση της βραδιάς της Παρασκευής στην Άνω Χώρα που θα μας μείνει αξέχαστη.
Καθώς και τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων «ο Ταξιάρχης», τον Σύλλογο Εμπόρων και Επαγγελματιών Σερίφου, τον Σύνδεσμο των εν Αθήναις Σεριφίων , τον ΑΟ Σερίφου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που στάθηκαν στο πλευρό μας και κινητοποίησαν την τοπική κοινωνία.

Περισσότερα...

Το 7o Serifos Sunset Race ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μεσημέρι της Κυριακής (15/9), παρόλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, με τις αθλητικές δραστηριότητες να προσαρμόζονται στις ορέξεις του καιρού και τους συμμετέχοντες να διασκεδάζουν την παρουσία τους στο νησί και τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.
Με ηλιοβασίλεμα ρομαντικό, με πανσέληνο φωτεινή και υπέροχη, με αέρα που δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω και απογείωνε τη διάθεση και το κέφι. Όλα φτιαγμένα για να δημιουργήσει η διοργάνωση εκατοντάδες χαμόγελα και χαρά όλες τις ώρες.
Ο δυνατός αέρας δεν επέτρεψε σε πολλούς να ταξιδέψουν την Παρασκευή. Όσοι όμως τα κατάφεραν αποζημιώθηκαν με την τελετή έναρξης του τριημέρου στην πλατεία της Άνω Χώρα, σε ένα σκηνικό κινηματογραφικό, που ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από το Σύλλογο Γυναικών Σερίφου «η Ανδρομέδα» και συνεχίστηκε με αμείωτο κέφι, χορό και μουσική μέχρι αργά.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε το Σάββατο (14/9) χωρίς άφιξη πλοίων λόγω απαγορευτικού, αλλά με πολλά παιδιά που έτρεξαν σε δύο κατηγορίες (5-8, 9-12 ετών), διαδρομές των 500 και 1000 μέτρων αντίστοιχα, παίρνοντας το πρώτο τους μετάλλιο σε αγώνα.
Ακολούθησε το απόγευμα το main event της διοργάνωσης, οι αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων με την εκκίνηση από το ύψος της παραλίας στη Βαγιά. Εκατοντάδες δρομείς με φόντο το ηλιοβασίλεμα και με τον αέρα να κοπάζει έτρεξαν σε πολύ καλές συνθήκες (χωρίς υγρασία και με δροσιά), επιτυγχάνοντας και πολλά ατομικά ρεκόρ. Πρώτος στην εκκίνηση ο παραολυμπιονίκης και πρεσβευτής του προγράμματος SeaChange Greek Islands, Μάκης Καλαράς.
O περσινός νικητής των 20χλμ, Νικόλαος Θεολογίτης από την Αμοργό, έκοψε πρώτος την κορδέλα του τερματισμού στο αγώνισμα των 5χλμ. Στα 10χλμ νικητής ο Γιώργος Τσιγερίδης με χρόνο 38:01 λεπτά, ενώ τρίτος τερμάτισε ο  Κώστας Παπανικολάου (41:06), που έχει συμμετάσχει συνολικά σε 17 Iron Man.
Στις γυναίκες για δεύτερη συνεχή χρονιά νικήτρια στα 5χλμ η Καντούνη-Λαδά Έλλη (και 8η στη γενική κατάταξη) με χρόνο 22:25 ενώ στο αγώνισμα των 10χλμ πρώτη τερμάτισε η Elena Weis με 50:39
Την Κυριακή συνεχίστηκε αμείωτο το κέφι και ο αέρας. Στους κολυμβητικούς αγώνες ενηλίκων (750, 1500 και 3000 μέτρα) οι κολυμβητές δάμασαν τα κύματα και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στον κόλπο του Λιβαδιού, υπό το βλέμμα του Τυφώνα (που βρέθηκε στη Σέριφο μέσω του προγράμματος SeaChange Greek Islands), ενός εξειδικευμένου πλοίου, μοναδικό στη Μεσόγειο, ειδικό για τον καθαρισμό των ελληνικών ακτών και θαλασσών.
Η παρουσία των ναυαγοσωστών της Lifeguard Hellas έπνεε εμπιστοσύνη και οι αγώνες διεξήχθησαν με απόλυτη ασφάλεια. Νικητής στη μεγάλη απόσταση των 3000μ ο Ρωμανός Αλυφαντής, με παρουσία δύο φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής διεξήχθησαν οι παιδικοί κολυμβητικοί αγώνες με την πλειοψηφία τους να κολυμπούν μικρά Σεριφιωτάκια.
Στις απονομές μια έκπληξη περίμενε τους νικητές που έλαβαν, μαζί με τα πλούσια δώρα, αντί για τα καθιερωμένα κύπελλα, Κυκλαδίτικα εδώλια. Ο πολιτισμός, μαζί με τη γαστρονομία (δώρα επίσης στους νικητές τοπικά προϊόντα) και τον αθλητισμό, είναι οι πυλώνες που έχει στηριχθεί το Serifos Sunset Race από την πρώτη του χρονιά.
Ο Δήμος Σερίφου δίπλα στη διοργάνωση με τον νεοκλογέντα Δήμαρχο Κώστα Ρεβύνθη να βρίσκεται παντού και να δίνει λύσεις σε όσα προβλήματα παρουσιάζονταν. Σχετικά με τη διοργάνωση ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Για εμάς στο Δήμο είναι προτεραιότητα κάθε τι που προβάλει το νησί μας. Πόσο μάλλον μια διοργάνωση που σε χαμηλή σεζόν φέρνει τόσο κόσμο στη Σέριφο. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο έναν θεσμό τόσων ετών που έχει γιγαντωθεί και προβάλει σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο τις ομορφιές του νησιού μας».
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η διοργάνωση συνδέθηκε με το πρόγραμμα SeaChange Greek Islands του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, με πρόσκληση προς όλους τους συμμετέχοντες να γίνουν μέρος της λύσης, αλλάζοντας καθημερινές συνήθειες για να μειωθεί το πλαστικό μίας χρήσης. Η ομάδα του προγράμματος βρέθηκε στο νησί την περίοδο της διοργάνωσης, και πραγματοποίησε καθαρισμούς στις παραλίες του νησιού. Συγχρόνως, σε όλους τους δρομείς της διαδρομής SeaChange Greek Islands 5 χιλ., στους νικητές των αγωνισμάτων, και στα παιδιά δόθηκε από ένα ποτήρι πολλαπλής χρήσης του προγράμματος. Δυναμικό παρόν έδωσε και η ομάδα SeaChange Sports Team, με μέλη της να κερδίζουν πολλά μετάλλια.
Το 7ο Serifos Sunset Race υλοποιήθηκε χάρη στην παρουσία των εθελοντών, την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως συνδιοργανώτριας, του Δήμου Σερίφου, των τοπικών συλλόγων (Ταξιάρχης, Εμπορικός Σύλλογος, Σύνδεσμος Σεριφίων, ΑΟ Σερίφου, Σύλλογος Γυναικών «Η Ανδρομέδα») και των χορηγών.
Των “Μεγάλων Χορηγών” της διοργάνωσης Pende Serifos και Κονδύλης Μάρκετ, των “Επίσημων Χορηγών” INTERWETTEN, Arla Protein, WeFit.gr και SEA JETS, των “Υποστηρικτών” Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΔΙΟΣ», Curaprox, Bairamoglou, των “Τοπικών Υποστηρικτών” Indigo, Yacht club, της Καλής, ΘΗΤΑ, The Famlily Beez, Rizes Hotel, Calma Drings and Bites, GRANS, Μεταφορική Σερίφου Η Ένωση Πανάγος, Μπακάλλιστον, Crazy Dream και πολλών άλλων που συνέβαλαν πριν και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.
Επίσης ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στη συμβολή των ‘Χορηγών Επικοινωνίας” της διοργάνωσης, των μέσων πανελλήνιας εμβέλειας ΕΡΤ3, Cosmote TV, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Action24, του τουριστικού οδηγού Greek Travel Pages, του ραδιοφωνικού σταθμού Empneusi FM, των portal Outdoor-Activities.gr, Run N Fun, IRunMag, Athletics-Magazine, των τοπικών μέσων των Κυκλάδων, Discover Serifos, Sportcyclades24, Sportcyclades, Naxos Tmes, Naxos Press,
Όλα τα αποτελέσματα θα τα βρείτε εδώ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ SERIFOS SUNSET RACE 2019

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβρη του 2020 και το 8o Serifos Sunset Race με νέες εκπλήξεις που θα περιμένουν τους συμμετέχοντες.

Οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας:
RUN 5K – MALE
 1. NIKOLAS THEOLOGITIS 17:10.861
 2. ΤΑΝΤΟΥΛΟΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ 18:10.868
 3. ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ 19:11.862
RUN 5K - FEMALE
 1. ΚΑΝΤΟΥΝΗ-ΛΑΔΑ ΕΛΛΗ 22:25.238
 2. ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 23:35.051
 3. ΔΟΓΑΝΗ ΜΑΡΙΑ 24:25.676
RUN 10K – MALE
 1. ΤΣΙΓΕΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 38:01.127
 2. ΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 40:26.661
 3. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 41:06.841
RUN 10K – FEMALE
 1. ELENA WEIS 50:39:360
 2. ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 50:59.508
 3. ΓΑΡΥΦΑΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 51:21.990
SWIM 750M – MALE
 1. ΠΑΠΑΧΑΡΙΖΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 14:44.058
 2. ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 17:42.426
 3. ΠΑΓΙΟΛΑΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΑ 18:33.502
SWIM 750M – FEMALE
 1. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ 15:31.008
 2. ΚΑΠΕΝΗ ΕΛΕΝΗ 18:37.790
 3. ΓΚΟΥΡΛΑ ΜΑΡΙΑ 21:34.702
SWIM 1500M – MALE
 1. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 19:02.086
 2. ΚΟΥΡΛΙΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΣ 20:43.003
 3. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 23:39.583
SWIM 1500M – FEMALE
 1. ΣΕΡΒΟΥ ΙΩΑΝΝΑ 23:17.341
 2. MOS YULIA 23:54.723
 3. ΤΣΟΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 25:31.051
SWIM 3000M – MALE
 1. ΑΛΥΦΑΝΤΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ 37:00.726
 2. ΠΑΝΕΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ 37:49.911
 3. ΦΙΡΦΙΛΙΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 39:49.497
SWIM 3000M – FEMALE
 1. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ 54:29.179
 2. ΛΕΝΤΖΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ 1:04:10.000
KIDS RUN 500M - MALE
 1. ΝΤΑΝΙΕΛΠΙΡΡΑ
 2. ALTEO TSELA
 3. MATEO MPOYZI
KIDS RUN 500M – FEMALE
 1. ΝΑΝΤΙΑ ΠΙΡΡΑ
 2. ERIKA ENDRESEN
 3. ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΚΑΛΙΤΣΗΣ
KIDS RUN 1000M - MALE
 1. ENKEL ELEZI
 2. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ
 3. ΟΡΓΚΙΤΟ ΝΙΚΟΛΑΚΙ
KIDS RUN 1000M – FEMALE
 1. ΜΑΡΙΤΑ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗ
 2. ANGELICA LITSO
 3. FLORESIDA PAGIOLARI
 

Περισσότερα...

Τα αποτελέσματα των δρομικών αγώνων του Serifos Sunset Race 2019 θα τα δειτε εδω:
Αποτελέσματα

Περισσότερα...

Το κατάστημα ΘΗΤΑ που ανήκει στο concept Think of Serifos (www.thinkofserifos.gr) στηρίζει τη διοργάνωση του Serifos Sunset Race για άλλη μια χρονιά προσφέροντας δώρα στους νικητές καθώς και τα μοναδικά βατραχάκια στους συμμετέχοντες του αγώνα.
Ανάμεσα στα δώρα που θα προσφερθούν στους νικητές, ξεχωρίζει το παραδοσιακό σακίδιο τουρβάς το οποίο ξανανιώνει σχεδιαστικά μέσα από τη διορατικότητα, τη φαντασία και την έξυπνη προσέγγιση του brand tour-βας και τα μετάλλια που απεικονίζουν το χαρακτηριστικό νόμισμα της Σερίφου.
Σε συνεργασία του καταστήματος ΘΗΤΑ με το concept tourvas (www.tourvas.com), όλοι οι δεύτεροι νικητές θα λάβουν αυτό το ιδιαίτερο, παραδοσιακό και χειροποίητο σακίδιο, ενώ οι πρώτοι σε όλα τα αγωνίσματα θα λάβουν το μετάλλιο-νόμισμα της Σερίφου.
theta_tourvas
Παράλληλα, στα πλαίσια της συνεργασίας όλοι οι συμμετέχοντες στον αγώνα θα δικαιούνται έκπτωση έως 30% για τις αγορές στη διάρκεια του τριημέρου από τα καταστήματα Θήτα (Λιβάδι), Θιδύρα (Χώρα) και Κεραμείο (Κάτω Χώρα) !
Μέσα από το site www.thinkofserifos.gr  θα βρείτε αναλυτικό οδηγό με πληροφορίες για το νησί της Σερίφου καθώς και προϊόντα των τριών καταστημάτων!
ΠΡΟΦΙΛ TOYR-ΒΑΣ
Το concept Tourvas «Με ένα σακίδιο στον ώμο», μια έκφραση που μας φέρνει στο μυαλό εναλλακτικούς και περιπετειώδεις ταξιδευτές σε μέρη μαγικά. Σε μια πιο ρεαλιστική και προσγειωμένη ματιά, συνδέεται με έναν δραστήριο άνθρωπο που τρέχει σε διάφορες υποχρεώσεις αξιοποιώντας τον εσωτερικό κόσμο ενός σακιδίου για τα άκρως απαραίτητα. Κάπως έτσι, λειτουργούσε στα παλαιότερα χρόνια και το αυτοσχέδιο σακίδιο τουρβάς, τορβάς ή ντορβάς, αναλόγως την περιοχή προέλευσής τους, το οποίο κατασκευαζόταν από τα περίσσια υφάσματα του νοικοκυριού και οι ιμάντες του είναι φτιαγμένοι από πλακέ φυτίλι λάμπας πετρελαίου. Τα λιγοστά αυτά υλικά ήταν αρκετά για την κατασκευή ενός πολύ ανθεκτικού και άνετου σακιδίου το οποίο βεβαίως δεν έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα σε αρκετές περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας.
To σακίδιο είναι κατάλληλο για όσους κινούνται με το ποδήλατο τους, περπατούν και αναρριχώνται , κάνουν βόλτα, τουρισμό ή απλά μετακινούνται στην πόλη για τις καθημερινές υποχρεώσεις.

Περισσότερα...

Λίγες ημέρες έμειναν για την έναρξη του 7ου Serifos Sunset Race που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 14/15 Σεπτεμβρίου 2019 στο νησί της Σερίφου με αγώνες δρόμου 5, 10 και 20 χλμ, κολυμβητικούς αγώνες 750, 1.500 και 3.000μ. αλλά και παιδικές διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης για τους μικρούς μας φίλους.
Η γραμματεία των αγώνων για την παραλαβή του αθλητικού υλικού και τις τελευταίες εγγραφές θα λειτουργήσει στον Δημοτικό Ξενώνα «Περσέας», στο Λιβάδι, την Παρασκευή 13/9 από τις 12:00 έως τις 20:00 και το Σάββατο 14/9 από τις 9:00 έως τις 14:00.
Ο χώρος φύλαξης πραγμάτων των δρομικών αγώνων θα βρίσκεται στην παραλία της Βαγιάς στον τερματισμό από τις 15:30.
Οι αγώνες δρόμου των 5 και 10 χλμ που δίνουν ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση θα εκκινήσουν το Σάββατο 14/9 στις 18:00 από την Βαγιά, με τους δρομείς να τρέχουν παράλληλα με τη θάλασσα περιμετρικά του κόλπου του Κουταλά, διασχίζοντας τις πανέμορφες παραλίες της Βαγιάς του Γανέματος και του Κουταλά απολαμβάνοντας συγχρόνως το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής από την μία και την άγρια ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου από την άλλη.
Η διοργάνωση θα βοηθήσει στη μετάβαση των δρομέων στη Βαγιά, με συνεργαζόμενα λεωφορεία που θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 15.30 έως τις 17:00, με σημείο συνάντησης μπροστά από το Γραφείο Πληροφοριών του νησιού στο λιμάνι. Όπως επίσης και στην επιστροφή τους από τη Βαγιά στο Λιβάδι. Προτεραιότητα στη μετάβαση και επιστροφή στη Βαγιά με τα λεωφορεία της διοργάνωσης θα έχουν οι συμμετέχοντες και μέχρι ένας συνοδός τους.
Η απαιτητική διαδρομή των 20 χλμ, που έχει χαρακτηριστεί από τις δυσκολότερες στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει από το λιμάνι του νησιού στις 17:15 διασχίζοντας κατά σειρά το Λιβάδι, το Καλό Αμπέλι, τη Βαγιά, το Γάνεμα, τον Κουταλά και επιστρέφοντας για τον τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς.
Ο δρόμος από το Λιβάδι μέχρι και τη διασταύρωση στο Μέγα Λιβάδι θα παραμείνει κλειστός το Σάββατο 14/9 από τις 17:00 μέχρι και τις 20:00 ή τον τερματισμό του τελευταίου δρομέα.
Κατά μήκος της διαδρομής των 20 χλμ και τον τερματισμό θα υπάρχουν 5 σταθμοί νερού. Κοντά στα σημεία αυτά θα βρίσκονται εθελοντές του προγράμματος SeaChange Greek Islands για να συγκεντρώνουν τα μπουκαλάκια των δρομέων.
Η διαδρομή των αγώνων σηματοδοτείται με  πρόσκαιρη σηματοδότηση η οποία τοποθετείται στις παραμονές των αγώνων. Οι διαδρομές είναι μετρημένες και θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις σε κάθε χιλιόμετρο. Την επίβλεψη των διαδρομών των δρομικών αγώνων θα έχει το λιμενικό, το αστυνομικό τμήμα Σερίφου και η διοργανώτρια αρχή με διασώστες και εθελοντές
Νωρίτερα το Σάββατο το πρωί στις 10:45 θα διεξαχθούν οι παιδικοί αγώνες δρόμου 500 και 1000 μέτρων στο Λιβάδι Σερίφου με τη συμμετοχή και παιδιών από το σχολείο του νησιού που θα βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς μέρος των εσόδων θα δοθούν για την αγορά γραφικής ύλης για την κάλυψη των αναγκών του.
Οι κολυμβητές των 750, 1.500 και 3.000 μέτρων θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε μία μοναδική διαδρομή στον μεγάλο κόλπο στο Λιβάδι της Σερίφου την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου με εκκίνηση στις 10:45.
Η γραμματεία για τους αγώνες κολύμβησης θα λειτουργήσει από τις 9:00 το πρωί της Κυριακής στο Calma Drinks and Bites. 
Τη ναυαγοσωστική κάλυψη στους κολυμβητικούς αγώνες θα αναλάβει η Life Guards Hellas με έμπειρους ναυαγοσώστες.
Πλούσια  τα δώρα της διοργάνωσης στους νικητές!
Οι δύο πρώτοι νικητές των 20χλμ θα κερδίσουν ζευγάρια παπούτσια Saucony, προσφορά της εταιρίας. Όλοι οι υπόλοιποι πρώτοι νικητές θα λάβουν ως έπαθλο γυαλιά ηλίου της σειράς  INVU προσφορά της εταιρείας ΒαϊράμογλουΞεχωριστά δώρα προσφέρονται και για τους δεύτερους και τρίτους νικητές.  Σε συνεργασία του Θήτα The Cycladic Concept Store με τα καταστήματα Tourvas Store, όλοι οι δεύτεροι νικητές θα λάβουν το παραδοσιακό σακίδιο το οποίο ξανανιώνει σχεδιαστικά μέσα από τη διορατικότητα, τη φαντασία και την έξυπνη προσέγγιση του brand tour-βας. Δώρα και για τους τρίτους στο βάθρο που θα λάβουν παραδοσιακά προϊόντα από το κατάστημα Μπακάλλιστον ενώ όλοι όσοι ανέβουν στο βάθρο της διοργάνωσης θα λάβουν  μέλι από το The Family Beez”.
Επισκεφτείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα www.serifosrace.com, μάθετε για τους αγώνες και για το υπέροχο νησί της Σερίφου και κλείστε θέση για μια μοναδική εμπειρία!
Η εκδήλωση αποτελεί Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και έχει την πλήρη υποστήριξη του Δήμου Σερίφου, της Επιτροπής Τουρισμού Σερίφου και των τοπικών συλλόγων.
Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η ΕΡΤ3, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, το COSMOTE TV  και το Action24.

Περισσότερα...

Δύο φωτογράφοι με καταγωγή από τη Σέριφο, ο Νίκος Κοκολάκης και ο Στέφανος Αντιμάντο, ή αλλιώς Serifos Photographers, θα αναλάβουν εθελοντικά την φωτογραφική κάλυψη της διοργάνωσης μαζί με τον επαγγελματία φωτογράφο αθλητικών διοργανώσεων, Νάσο Τριανταφύλλου.
Ο Νίκος Κοκολάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Με καταγωγή από την Κρήτη και Σέριφο, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στη Σέριφο στον κλάδο της μελισσοκομίας, αλλά και με την τέχνη της φωτογραφίας και της μουσικής.
Φωτογραφίες του έχουν διακριθεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς μελισσοκομικής φωτογραφίας, ενώ το 2018 τα ΕΛ.ΤΑ. επιλέγουν  τέσσερις φωτογραφίες του για τη δημιουργία συλλεκτικής σειράς γραμματοσήμων αφιερωμένης στην παγκόσμια ημέρα της μέλισσας. Το 2019 καλείται από ντόπιους παραγωγούς στην Ριζούντα της Τουρκίας  με σκοπό να καλύψει φωτογραφικά για πρώτη φορά στην ιστορία τους την διαδικασία παραγωγής του τοπικού μελιού από το δέντρο Rhododendron ponticum (μοναδικό στον κόσμο λόγω του τοξικού-παραισθησιογόνου νέκταρ του που οι μέλισσες φυσικά μετατρέπουν σε μέλι).
Ο Νίκος θα καλύψει τη διοργάνωση για 3η συνεχόμενη χρονιά.
Ο Στέφανος Αντιμάντο είναι ταξιδιωτικός φωτογράφος με καταγωγή από τη Σέριφο και διατηρεί έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς travel λογαριασμούς στο Instagram. Μέσω της δουλειάς του αναδεικνύονται οι ομορφιές της χώρας μας σε ένα κοινό άνω των 120,000 σε όλο τον κόσμο. Έχει συνεργαστεί με τους τουριστικούς φορείς της Ρωσίας, Ινδίας, Ινδονησίας, τη Marketing Greece, ξενοδοχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ η δουλειά του έχει δημοσιευτεί μεταξύ άλλων στο περιοδικό National Geographic Travel, στα Ταξίδια της «Καθημερινής», κ.α.
Ο Στέφανος ήταν παρών στο Serifos Sunset Race του 2017 και φέτος  θα βρίσκεται και πάλι κοντά μας.

Περισσότερα...


Τις τελευταίες ημέρες η ανταπόκριση για το Serifos Sunset Race 2019 είναι πολύ μεγάλη, για αυτό αποφασίσαμε να δώσουμε παράταση στις ηλεκτρονικές εγγραφές μέχρι και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου τα μεσάνυχτα.
Ολοκληρώστε την εγγραφή σας μέσω του www.serifosrace.com και λάβετε συμμετοχή σε μια μοναδική διοργάνωση που θα διεξαχθεί για έβδομη χρονιά στη Σέριφο, με αγώνες δρόμου 5, 10 και 20χλμ, αγώνες κολύμβησης 750, 1500 και 3000μ και παιδικούς αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης.
Στον Δημοτικό Ξενώνα "Περσέας" η γραμματεία της διοργάνωσης
perseas
H γραμματεία των αγώνων στο νησί για τις επιτόπου εγγραφές και την παραλαβή του εξοπλισμού θα λειτουργήσει στον Δημοτικό Ξενώνα "Περσέας" που μας παραχωρεί ο Δήμος Σερίφου, την Παρασκευή 13/9 από τις 12:00 έως τις 20:00 και το Σάββατο (14/9) από τις 9:00 έως τις 14:00.
Εκεί θα σας περιμένουν και αρκετές εκπλήξεις με περίπτερα των χορηγών, τοπικά προιόντα και έκθεση με υλικά της διοργάνωσης από τα προηγούμενα χρόνια !

Περισσότερα...

Μετράμε αντίστροφα, πλέον, καθώς η ημερομηνία διεξαγωγής του «SERIFOS SUNSET RACE 2019» πλησιάζει. Λίγες ημέρες απομένουν για το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου, όπου εκατοντάδες δρομείς και κολυμβητές θα δώσουν ζωντάνια στους δρόμους και τις θάλασσες της Σερίφου!
Αν ακόμα το σκέφτεστε, οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου τα μεσάνυχτα!
Μπείτε στην ιστοσελίδα www.serifosrace.com, ακολουθήστε το λινκ για της εγγραφές, βρείτε τον αγώνα που σας ταιριάζει και κλείστε θέση για μια μοναδική εμπειρία. Ένας από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες τρεξίματος στην Ελλάδα, υπό τη δύση του ηλίου, σας περιμένει σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της  Ελλάδας! Τη Σέριφο!
Επιλέξτε μεταξύ των δρομικών αγωνισμάτων των 5, 10 και 20χλμ ή των κολυμβητικών με αποστάσεις των 750, 1500 & 3000μ. Η διοργάνωση περιλαμβάνει επίσης περιηγητικό μονοπάτι, παιδικούς αγώνες, μαθήματα γιόγκα καθώς και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση υποστηρίζει το «Σχολείο Σερίφου», καλύπτοντας ανάγκες του για τη νέα σχολική χρονιά.
Η γραμματεία θα σας περιμένει  από την Παρασκευή το πρωί στον Δημοτικό Ξενώνα «Περσέας» στο Λιβάδι της Σερίφου.  Το Σάββατο 14/9 η δράση ξεκινάει με το Περιηγητικό Μονοπάτι στις 9:00, τους Δρομικούς Παιδικούς Αγώνες στις 10:45 και με τα δρομικά αγωνίσματα των 20χλμ στις 17:15 και των 5 & 10χλμ το απόγευμα στις 18:00. Την Κυριακή 15/9 η εκκίνηση των κολυμβητικών αγώνων του “SERIFOS SUNSET RACE 2019” θα γίνει στην παραλία του Αυλόμωνα στις 10:45, ενώ νωρίτερα στις 10:15 θα πραγματοποιηθούν οι παιδικοί αγώνες τρεξίματος στην ίδια τοποθεσία.
Και φέτος η διοργάνωση θα στηρίξει το πρόγραμμα SeaChange Greek Islands του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, μια νέα ολιστική παρέμβαση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στις Κυκλάδες. Η ομάδα του προγράμματος θα βρίσκεται στο νησί την περίοδο της διοργάνωσης, πραγματοποιώντας καθαρισμούς στις παραλίες του νησιού με τη βοήθεια και των μελών της διοργάνωσης και των συμμετεχόντων στους αγώνες.
Δηλώσεις εθελοντών
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει εθελοντής και να απασχοληθεί στην προετοιμασία και την υλοποίηση της διοργάνωσης, λαμβάνοντας δώρα και προνόμια (σνακ, εκπτώσεις στα συνεργαζόμενα καταστήματα). Δήλωσε εθελοντής εδώ: https://www.serifosrace.com/gr/volunteering
Το Serifos Sunset Race 2019 θα διεξαχθεί σε Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Σερίφου και με την πλήρη υποστήριξη της Επιτροπής Τουρισμού Σερίφου και των τοπικών συλλόγων (Α.Ο. Σερίφου, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων, Σύνδεσμος Σεριφίων).
 Μεγάλοι Χoρηγοί της διοργάνωσης το PENDE SERIFOS, το CONDYLIS MARKET, η INTERWETTEN, Χορηγοί η ARLA PROTEIN, το WEFIT.gr, η SEA JETS και Υποστηρικτές η ΒLACKMILE, η INVU, η CURAPROX και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ.
Χορηγοί Επικοινωνίας η ΕΡΤ3 και η ΕΡΑΣΠΟΡ, η COSMOTE TV, το ACTION24, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Empneusi 107 fm και Aegean Voice 107.5 fm, τα τουριστικά πόρταλ GTP Headlines και Outdoor-Activities, τα αθλητικά πόρταλ και περιοδικά iRunMag.gr, Athletics Magazine, News247, Running Magazine, και τα τοπικά πόρταλ Cyclades24, SporCyclades24, SportCyclades, Naxos Times, Naxos Press και Arthografos.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο:
site: www.serifosrace.com
facebook: https://www.facebook.com/serifosrace/
instagram: https://www.instagram.com/serifosrace/

Περισσότερα...

O Σύλλογος Γυναικών Σερίφου «Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» στηρίζει το Serifos Sunset Race και θα συμμετάσχει στο παραδοσιακό Σερφιώτικο γλέντι για το καλωσόρισμα των συμμετεχόντων που θα λάβουν μέρος στους αγώνες, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου το βράδυ στην πλατεία της Άνω Χώρας, σε συνεργασία με το Barbarossa και την Πάνω Πιάτσα.
Στα πλαίσια του γλεντιού, μέλη και φίλοι του Συλλόγου «Ανδρομέδα» θα χορέψουν τον παραδοσιακό Σερφιώτικο χορό, ενώ το Barbarossa και η Πάνω Πιάτσα θα προσφέρουν παραδοσιακά κεράσματα κατά τη διάρκεια του γλεντιού, όπως ρακόμελα και μεζέδες.
Προφίλ Συλλόγου "Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ"
Ο  Σύλλογος   Γυναικών  Σερίφου  «Η  ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ»   ιδρύθηκε  το  2002. Σαν  σκοπό  του  έχει την  ανάπτυξη και  διατήρηση  δεσμών μεταξύ  των  γυναικών  της  Σερίφου, την διάδοση πνεύματος  αλληλεγγύης  ανάμεσά  τους,  την  διάδοση  και διάσωση  των παραδόσεων και της πολιτιστικής  κληρονομιάς  του νησιού,  καθώς  και την γενικότερη προβολή του νησιού και των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών του και  της  ιστορίας του.
andromeda-2
andromeda-1
Καθιερωμένες  εκδηλώσεις του συλλόγου    η κοπή  της πίτας  μαζί  με χοροεσπερίδα, η  Διοργάνωση  της  Καπετανίας   (ενός παλιού  αποκριάτικου  εθίμου  της   Σερίφου)  την  τελευταία  Κυριακή  της Αποκριάς, η διοργάνωση εκδρομών εντός και εκτός Ελλάδας,  ομιλίες   με  θέμα  ‘Η  θέση της γυναίκας στην Σέριφο από τα παλιά  χρόνια  έως  σήμερα, ‘Γυναίκα και ψυχική Υγεία’ κ.α.
Επίσης ο Σύλλογος είναι μέλος στην Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων και συμμετέχει ενεργά στα Ετήσια Παν. κυκλαδικά Συνέδρια διοργανώνοντας το 2018 το 10ο Παν. κυκλαδικό συνέδριο στη Σέριφο
Σαν  Σύλλογος  συμμετέχει  ενεργά  κάθε  χρόνο  και  από  την  αρχή   της δημιουργίας  του  στο  Φεστιβάλ  Τσελεμεντέ  στην Σίφνο.
Από το 2010 ο Σύλλογος δημιούργησε  χορευτικό τμήμα  παραδοσιακών  χορών  και  συμμετέχει  σε  εκδηλώσεις  άλλων  συλλόγων   και  κάθε  Καλοκαίρι   διοργανώνει  παράσταση  παραδοσιακών  χορών  από  όλη  την  Ελλάδα.

Περισσότερα...

Δύο νέοι χώροι άσκησης, το Body Hub στα Νότια (Ελληνικό) και το Yogarmony στα Βόρεια (Χαλάνδρι) προάστια της Αθήνας, υποστηρίζουν το Serifos Sunset Race και προσφέρουν δώρα στους νικητές και έκπτωση σε όλους τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση.
Πιο συγκεκριμένα ο πολυχώρος άσκησης Body Hub που βρίσκεται στην περιοχή του Ελληνικού, προσφέρει μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή σε όλους τους νικητές και 25% έκπτωση των υπηρεσιών σε όλους τους συμμετέχοντες. Στο Body Hub πραγματοποιούνται small group classes (έως 6 άτομα ) & personal training και προσφέρονται οι εξής δραστηριότητες: total body training, Hiit, yoga , prenatal yoga, kick boxing, outdoor training running &hiking.
To studio yoga - pilates, Yogarmony, που ανοίγει τις πόρτες του το Σεπτέμβρη στο Άνω Χαλάνδρι, στη συμβολή των οδών Λακωνίας και Τυμφρηστού, προσφέρει επίσης μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή σε όλους τους νικητές και 25% έκπτωση των υπηρεσιών σε όλους τους συμμετέχοντες.  Ένας χώρος ευεξίας, αναζωογόνησης και αυτοβελτίωσης κατάλληλος για σωματική αλλά και πνευματική πρακτική. Με μαθήματα hatha yoga, vinyasa yoga, prenatal/postnatal yoga, kids/teens yoga, meditation και pilates, για όλα τα επίπεδα και όλες τις ηλικίες σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες.
Ευχαριστούμε πολύ και τους δύο νέους χώρους για την προσφορά τους και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία!
 

Περισσότερα...

Το Κονδύλης Μάρκετ θα είναι για άλλη μια χρονιά «Μεγάλος Χορηγός» του Serifos Sunset Race!
Το super market, που φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια λειτουργίας του, από το 1969 προσφέρει όλη μέρα, καθημερινά, με απόλυτο σεβασμό στους καταναλωτές, τη μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων που ξεχωρίζουν για την εξαιρετική ποιότητα και τις προσιτές τιμές τους.
Αποτελεί μέλος του ομίλου super market Proton.
Στα πλαίσια της υποστήριξης όλοι οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση θα δικαιούνται έκπτωση 10% στα προϊόντα του super market την περίοδο της διοργάνωσης, από Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου έως και Κυριακή 15/9.

Περισσότερα...

Το Σαββατοκύριακο 14 - 15 Σεπτεμβρίου 2019, στο νησί της Σερίφου θα διεξαχθεί για 7η διαδοχική χρονιά το Serifos Sunset Race.
Εκατοντάδες δρομείς θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μια από τις ομορφότερες και πιο απαιτητικές διαδρομές στην Ελλάδα το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, ενώ την επομένη πλήθος κολυμβητών θα κολυμπήσει στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου, στον κόλπο του Λιβαδιού της Σερίφου.
Το ΔΙΟΣ φυσικό μεταλλικό νερό στηρίζει το Serifos Sunset Race 2019 και θα είναι παρών τόσο στους δρομικούς αγώνες των 20, 10 και 5 χλμ, στους αγώνες κολύμβησης των 3000, 1500 και 750 μέτρων αλλά και στους παιδικούς αγώνες, για τη σωστή ενυδάτωση όλων των συμμετεχόντων.
Στα δρομικά αγωνίσματα του Σαββάτου, το ΔΙΟΣ  φυσικό μεταλλικό νερό θα βρίσκεται σε έξι σταθμούς τροφοδοσίας στον αγώνα των 20 χλμ., σε τρεις των 10χλμ καθώς και στον τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς, προσφέροντας ενυδάτωση και ενέργεια στην προσπάθεια των δρομέων. Το ΔΙΟΣ φυσικό μεταλλικό νερό θα περιμένει και τους κολυμβητές στον τερματισμό τους στην παραλία του Αυλόμωνα, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου!
 
Λίγα λόγια το ΔΙΟΣ φυσικό μεταλλικό νερό
Το ΔΙΟΣ είναι ένα αναγνωρισμένο φυσικό μεταλλικό νερό το οποίο, καθώς διέρχεται από τα πετρώματα του Ολύμπου εμπλουτίζεται σε απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό μεταλλικά ιχνοστοιχεία.
Το ΔΙΟΣ φυσικό μεταλλικό νερό με την «θεϊκή» καταγωγή, πηγάζει από τον μυθικό Όλυμπο, το βουνό σύμβολο της ελληνικής μυθολογίας και ιστορίας, το “World Biosphere Reserve” από την UNESCO, το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας και τον πρώτο Εθνικό Δρυμό της Ελλάδας.
Το σπάνιο φυσικό τοπίο του Ολύμπου με την αόρατη γραμμή μεταξύ του μυθικού με το πραγματικού με τις χαράδρες, τα βαθιά φαράγγια, τις αμέτρητες κορυφές, τα οροπέδια και τις δασωμένες πλαγιές, την άγρια χλωρίδα και πανίδα, τους καταρράκτες και τα ποτάμια εξηγεί γιατί οι θεοί τον επέλεξαν για την κατοικία τους. Ακόμα, η ιδιαίτερη μορφολογία του Ολύμπου το κατατάσσουν όχι μόνο στα πιο επιβλητικά και όμορφα βουνά της Ευρώπης αλλά και σε αυτά με το πιο προστατευμένο, καθαρό φυσικό περιβάλλον.
Από την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου του ΔΙΟΣ, η διαδικασία εμφιάλωσης ακολουθεί τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές, τις πιο σύγχρονες και αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας-υγιεινής και φτάνει στο ποτήρι του καταναλωτή κρυστάλλινο, με ευχάριστη γεύση μεταφέροντας την αγνότητα και φυσικότητα του Ολύμπου. Οι καθημερινές αναλύσεις, οι αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες εμφιάλωσης αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος ποιότητας σύμφωνο με τα διεθνή πρότυπα και οι αναγνωρισμένες διεθνείς και εθνικές πιστοποιήσεις που διαθέτει το ΔΙΟΣ πιστοποιούν την υψηλή ποιότητά του. Καθημερινοί χημικοί και μικροβιολογικοί έλεγχοι διενεργούνται από εξειδικευμένο προσωπικό στα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια για ένα άριστο ποιοτικά προϊόν.

Περισσότερα...

Το Serifos Sunset Race υποδέχεται και παρουσιάζει στον κόσμο του το Wefit.gr που θα είναι «Υποστηρικτής» της φετινής διοργάνωσης.
Στο wefit.gr θα βρείτε αρθρογραφία, συνεντεύξεις και ενημέρωση για τις τελευταίες τάσεις στο χώρο της διατροφής, του fitness και της γυμναστικής ενώ μέσω του eshop της ιστοσελίδας προσφέρονται πλήθος προϊόντων σχετικά με το fitness (εξοπλισμός, συμπληρώματα, βιταμίνες, βιολογικά προϊόντα, υπερτροφές κτλ).
Το Wefit.gr θα το βρείτε εκτός από το internet και στο φυσικό του κατάστημα, Πόντου 16 στο Ελληνικό.
Στα πλαίσια της υποστήριξης το wefit.gr προσφέρει έκπτωση 25% σε όλες τις συμμετέχοντες στο Serifos Sunset Race, για την αγορά του προϊόντος OrganiCup μέσω του eshop.wefit.gr/organicup, με χρήση του κωδικού sunset25.  Το κύπελλο περιόδου OrganiCup είναι μία πρωτοποριακή και αποτελεσματική διαχείριση του έμμηνου κύκλου, το οποίο συλλέγει αντί να απορροφά τη ροή της περιόδου. Είναι απολύτως υγιεινό, οικολογικό, άνετο και συνιστάται για κάθε αθλητική δραστηριότητα.
Προφίλ  Wefit.gr
Το Wefit.gr είναι ένα brand, το οποίο εξειδικεύεται στην καθημερινότητα και διατροφή όλων των αθλουμένων ανεξαρτήτου επιπέδου.
Όλα ξεκίνησαν το 2013 όταν και διαπιστώθηκε ότι ενώ ο χώρος του fitness γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, δεν υπήρχε ένα site το οποίο να μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον Έλληνα επισκέπτη.
Για αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε το Wefit.gr για να βρίσκει ο κάθε ενδιαφερόμενος εύκολα και απλά οποιαδήποτε πληροφορία, υπηρεσία και προϊόν αφορά τον χώρο του fitness.

Περισσότερα...

Η INTERWETTEN, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή brand names στο χώρο του Online Gaming, θα είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά «Χορηγός» του Serifos Sunset Race.
Μια πολύ σημαντική συνεργασία, με μία από τις σπουδαιότερες και παλαιότερες πλατφόρμες του χώρου στον κόσμο, που θα βοηθήσει τη διοργάνωση να αναπτυχθεί και να συνεχίσει δυναμικά τη δραστηριότητα της.
 
Προφίλ INTERWETTEN
Η INTERWETTEN είναι μία εκ των κορυφαίων νόμιμων στοιχηματικών ιστοσελίδων και μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στην Ελλάδα βάσει του άρθρου 50 § 12 Ν.4002/2011. Προερχόμενη από την Αυστρία, αποτελεί έναν εκ των παλαιότερων bookmakers, καθώς ιδρύθηκε το 1990, ενώ ήταν η πρώτη που άρχισε να δραστηριοποιείται στο διαδικτυό, από το 1996. Στην Ελλάδα λειτουργεί υπό την άδεια της Rebels Gaming Limited, με αδειοδότηση Μάλτας.
Η INTERWETTEN, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή brand names, το οποίο συνδυάζει κορυφαία ασφάλεια και αξιοπιστία, είναι η πρώτη ιστοσελίδα στο χώρο του Online Gaming, η οποία μπήκε στον κόσμο του διαδικτύου το 1996, ενώ 2 χρόνια αργότερα έγινε και η πρώτη που έκανε την εμφάνισή της στην Ελληνική αγορά. Η Interwetten διαθέτει εξαιρετική πλατφόρμα για Desktop και Mobile και ένα από τα κορυφαία Καζίνο, ενώ ξεχωρίζει για τη συνέπεια, την ταχύτητα και την ασφάλεια στις πληρωμές.

Περισσότερα...

 
Το Pénde Serifos, που αποτελεί την πιο φρέσκια προσθήκη στην ποιοτική διαμονή στο νησί της Σερίφου, θα είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά "Μεγάλος Χορηγός" του Serifos Sunset Race.
Processed with VSCO with a10 preset
Processed with VSCO with m5 preset
Στα πλαίσια της υποστήριξης το Pénde Serifos θα προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις στη διαμονή των συμμετεχόντων για την περίοδο της διοργάνωσης καθώς και δώρα σε νικητές των αγώνων.
 
pende_

Pénde Serifos Hotels
#inspired island living
Book Now: www.pendeserifos.com
new_instagram_logo @pendeserifoshotels
 

Περισσότερα...

Για ακόμα μια χρονιά η πρωτοπόρος εταιρεία οπτικών Βαϊράμογλου θα στηρίξει τη διοργάνωση του Serifos Sunset Race 2019, προσφέροντας γυαλιά ηλίου από τη σειρά της INVU στους νικητές των δρομικών και κολυμβητικών αγώνων ενηλίκων.
Οι πρώτοι και οι πρώτες της γενικής κατάταξης των αγώνων δρόμου 5, 10 και 20χλμ και των αγώνων κολύμβησης 750, 1500 και 3000μ θα λάβουν ως έπαθλο μοναδικά γυαλιά από τη σειρά της INVU, που καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες όσων ασχολούνται με απαιτητικές υπαίθριες δραστηριότητες.
invu_sunset2
Προφίλ INVU
Η υψηλή αισθητική και η ποιότητα σχεδιασμού συνδυάζονται με την εκτενή τεχνογνωσία των φακών πόλωσης της Swiss Eyewear Group.
Η σειρά προϊόντων της INVU (in-view) δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει στους καταναλωτές μοναδική οπτική εμπειρία  και στυλ σε ελκυστικές τιμές. Το δεύτερο συστατικό της INVU, η  λέξη “view”, αναφέρεται στην εξαιρετική απόδοση των νέων πολαριζέ φακών ενώ η λέξη “IN” σηματοδοτεί τη δέσμευση της μάρκας να είναι πάντα «μέσα» στη μόδα..
Επίσημος αντιπρόσωπος της INVU στην Ελλάδα είναι η εταιρεία Βαϊράμογλου

Περισσότερα...

Η διοργανώτρια αρχή του Serifos Sunset Race σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υπό την αιγίδα του Δήμου Σερίφου, προκηρύσσουν την αθλητική διοργάνωση με την επωνυμία Serifos Sunset Race 2019 που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου με αγώνες τρεξίματος 5,10 και 20χλμ, αγώνες κολύμβησης 750, 1500 και 3000μ και παιδικούς αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης.
Ακολουθούν η προκήρυξη και οι όροι συμμετοχής του κάθε αγώνα:
 
Απόσταση αγώνα: 20 χλμ.
Ώρα εκκίνησης: Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, 17:15 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού αγώνα 20χλμ: Λιμάνι Σερίφου – Βαγιά
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει πρόσφατα να έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις έτσι ώστε να έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητά τους να λάβουν μέρος σε δρομικούς αγώνες μεγάλης απόστασης.
Όριο Συμμετοχής: Ο Αγώνας έχει όριο τις 200 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός θα λήξει η περίοδος εγγραφών.
Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη συνολική προσπάθειά τους σε 2:30. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
Περιγραφή διαδρομής αγώνα: Η εκκίνηση δίνεται από τη νέα προβλήτα του λιμανιού, μπροστά στην αφετηρία των ΚΤΕΛ και οι δρομείς αφού διασχίσουν το Λιβάδι κατευθύνονται προς τη νότια μεριά του νησιού περνώντας τους κόλπους Καλό Αμπέλι (2ο χλμ), Βαγιά (6ο χλμ), Γάνεμα (7ο χλμ) και Κουταλά (8ο χλμ) και κάνουν αναστροφή στο σημείο Άσπρος Κάβος (12.5ο χλμ). Με τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς .
Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί νερού σε τέσσερα σημεία και στον τερματισμό.
Κόστος Συμμετοχής: 12 € (περιλαμβάνει τεχνικό T-Shirt, αναμνηστικό μετάλλιο, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, υγειονομική κάλυψη).
 
Απόσταση αγώνων: 5χλμ και 10 χλμ.
Ώρα εκκίνησης: Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, 18:00 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Βαγιά
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει πρόσφατα να έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις έτσι ώστε να έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητά τους να λάβουν μέρος σε δρομικούς αγώνες μεγάλης απόστασης.
Όριο Συμμετοχής: Ο κάθε αγώνας έχει όριο τις 200 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός θα λήξει η περίοδος εγγραφών.
Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη συνολική προσπάθειά τους σε 1:30. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
Περιγραφή διαδρομής αγώνα:
Η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ εκτείνεται στη Νότια πλευρά του νησιού και καταγράφεται ως εξής: Η εκκίνηση δίνεται από τη θέση Βαγιά στο σημείο που διασταυρώνεται o περιφερειακός δρόμος με τον δρόμο προς την παραλία της Βαγιάς. Οι δρομείς κατευθύνονται προς το Γάνεμα και αφού διανύσουν απόσταση 2.350 μέτρων, στην αρχή του κόλπου του Κουταλά κάνουν αναστροφή, διασχίζουν αντίθετα την ίδια διαδρομή περνάνε από το σημείο εκκίνησης και τερματίζουν στην παραλία της Βαγιάς.
Στα 10χλμ: Η εκκίνηση δίνεται από τη θέση Βαγιά στο σημείο που διασταυρώνεται o περιφερειακός δρόμος με τον δρόμο προς την παραλία της Βαγιάς. Οι δρομείς αφού διανύσουν απόσταση 5.000 μέτρων και περάσουν τους πανέμορφους κόλπους του Γανέματος και του Κουταλά κάνουν αναστροφή στο σημείο Άσπρος Κάβος και διανύουν αντίθετα την ίδια διαδρομή. Επιστρέφουν στο σημείο εκκίνησης και τερματίζουν στην παραλία της Βαγιάς.
Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί νερού σε δύο σημεία και στον τερματισμό.
Κόστος Συμμετοχής: 12€ για τα 5χλμ και τα 10χλμ (περιλαμβάνει τεχνικό T-Shirt, αναμνηστικό μετάλλιο, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, υγειονομική κάλυψη).
 
Απόσταση αγώνων κολύμβησης: 750μ, 1500μ και 3000μ.
Ώρα εκκίνησης: Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, 10:45 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού αγώνων: Λιβάδι, παραλία Αυλόμωνα
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση και θα κολυμπήσουν με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει πρόσφατα να έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις έτσι ώστε να έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητά τους να λάβουν μέρος σε κολυμβητικούς αγώνες μεγάλης απόστασης.
Όριο Συμμετοχής: Ο κάθε αγώνας έχει όριο τις 150 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός θα λήξει η περίοδος εγγραφών.
Χρονικό όριο αγώνα: Οι κολυμβητές θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη συνολική προσπάθειά τους σε 1:30. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
Περιγραφή διαδρομής αγώνα: Εκκίνηση από την παραλία του Αυλόμωνα. Οι κολυμβητές  στον αγώνα των 750μ θα κολυμπήσουν ένα ολυμπιακό τρίγωνο 750μ εντός του κόλπου του Λιβαδιού.
Στον αγώνα των 1500 μ οι κολυμβητές θα κολυμπήσουν ένα ολυμπιακό τρίγωνο 1500μ και στα 3χλμ οι κολυμβητές θα επαναλάβουν τη διαδρομή αυτή 2 φορές, τερματίζοντας στην παραλία.
Παιδιά που γυμνάζονται σε κολυμβητήρια μπορούν να συμμετέχουν στον αγώνα των 750μ μόνο με υπογραφή κηδεμόνα.
Κολυμβητικά Βοηθήματα:
Στις διαδρομές των 3000μ και 1500μ δεν επιτρέπονται βατραχοπέδιλα, μάσκες, αναπνευστήρες και λοιπά βοηθήματα.
Στη διαδρομή των 750μ επιτρέπονται βατραχοπέδιλα, μάσκες, αναπνευστήρες και λοιπά βοηθήματα*. Η χρήση βοηθημάτων (π.χ. βατραχοπέδιλα) θα πρέπει να δηλωθεί στην γραμματεία κατά την ώρα παραλαβής των αριθμών συμμετοχής.
*Όσοι χρησιμοποιούν κολυμβητικά βοηθήματα τίθενται εκτός κατάταξης.
Wet Suit- Στολές : Όσοι φορέσουν στολή δεν θα είναι στη γενική κατάταξη αλλά σε ξεχωριστή κατάταξη όπου και θα γίνει ξεχωριστή βράβευση (με ελάχιστο αριθμό 10 συμμετέχοντες). Επιτρέπεται να φορέσετε στολές μόνο εάν το έχετε δηλώσει στην γραμματεία κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
Κόστος Συμμετοχής**: 10€ για όλες τις κολυμβητικές διαδρομές ενηλίκων (περιλαμβάνει σκουφάκι, αναμνηστικό μετάλλιο, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία μετά τον αγώνα, υγειονομική κάλυψη).
**Προσφέρετε έκπτωση 50% στους αγώνες κολύμβησης για όσους συνδυάσουν δύο αθλήματα (αγώνα δρόμου και κολύβησης).
Παραλαβή πακέτων συμμετοχής
Τα πακέτα συμμετοχής θα παραλαμβάνονται την Παρασκευή και το Σάββατο 13 και 14 Σεπτεμβρίου στη γραμματεία των αγώνων, στο Λιβάδι Σερίφου.
Μεταφορά
Η μεταφορά των συμμετεχόντων στους δρομικούς αγώνες στο σημείο εκκίνησης θα γίνει με λεωφορεία της διοργάνωσης από το Λιβάδι προς τη Βαγιά. Όπως επίσης και η επιστροφή τους από τη Βαγιά στο Λιβάδι. Οι ώρες των δρομολογίων θα ανακοινωθούν στη γραμματεία των αγώνων στο νησί.
Σήμανση και ασφάλεια διαδρομών
Η διαδρομή των αγώνων σηματοδοτείται με  πρόσκαιρη σηματοδότηση η οποία τοποθετείται στις παραμονές των αγώνων. Οι διαδρομές είναι μετρημένες και θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις σε κάθε χιλιόμετρο. Την επίβλεψη των διαδρομών των δρομικών αγώνων θα έχει το λιμενικό, το αστυνομικό τμήμα Σερίφου και η διοργανώτρια αρχή με διασώστες και εθελοντές. Στους κολυμβητικούς αγώνες θα υπάρχουν ναυαγοσώστες, ειδικές ναυαγοσωστικές σανίδες, πλευστό φορείο και γενικά όλος ο εξοπλισμός ασφαλείας.
Έπαθλα
Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης κάθε αγωνίσματος. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
Όλοι οι νικητές θα λάβουν δώρα προσφορά των χορηγών της διοργάνωσης.
Βράβευση θα γίνει και στους πρώτους και τις πρώτες για όσους συνδυάσουν δύο αθλήματα ως εξής: 5χλμ τρέξιμο και 1500μ κολύμπι, 10χλμ τρέξιμο και 1500μ κολύμπι,  20χλμ τρέξιμο και 3000μ κολύμπι (με περιορισμό τουλάχιστον τις 10 συμμετοχές).
Περίοδος Εγγραφών:
Η περίοδος των εγγραφών λήγει την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.
Ομαδικές εγγραφές:  Για τις ομαδικές εγγραφές στείλτε μας mail στο info@serifosrace.com . Η ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 10 δρομείς ή κολυμβητές. Θα βραβευθεί και η πολυπληθέστερη ομάδα.
 
Γενικοί όροι συμμετοχής
-Στους αγώνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και απλοί πολίτες ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης.
- Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές και καρδιολογικές εξετάσεις και αποδέχονται τους όρους και τις προϋποθέσεις των διοργανωτών. Οι διοργανωτές δεν θα φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση της υγείας των συμμετεχόντων καθώς ούτε και σε περίπτωση ατυχήματος.
- Η εγγραφή θα θεωρείται ολοκληρωμένη εφόσον έχει πραγματοποιηθεί τόσο η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής όσο και η πληρωμή του αντίστοιχου κόστους. Τα τραπεζικά ή άλλα έξοδα επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα.
- Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι προσωπικές και δεν μεταφέρονται σε τρίτους σε καμία φάση της περιόδου εγγραφών.
- Σε περίπτωση που διαπιστωθεί χρήση του πακέτου συμμετοχής από άλλο δρομέα από αυτόν στον οποίο ανήκει αυτός θα ακυρώνεται.
- Όλοι οι ανήλικοι συμμετέχοντες για να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής υποχρεούνται να έχουν την γραπτή συγκατάθεση του γονέα τους.
- Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν ότι η συμμετοχή τους στις διαδρομές μπορεί να περιλαμβάνει κινδύνους ατυχημάτων, προσωπικού τραυματισμού και απώλειας ή ζημίας περιουσιακών στοιχείων. Αποδέχονται ότι οι Διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα, βλάβη της υγείας τους ή τραυματισμό που μπορεί να υποστούν κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης ή μετά το πέρας αυτής. Φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη της συμμετοχής τους και οποιουδήποτε συμβάντος και παραιτούνται από κάθε απαίτηση εναντίον των Διοργανωτών και όλων των εμπλεκομένων για τυχόν ζημία από οποιαδήποτε αιτία. Κατανοούν και έχουν εξετάσει και αξιολογήσει τη φύση, το εύρος και την έκταση των σχετικών κινδύνων και επιλέγουν εθελοντικά και ελεύθερα να αναλάβουν τους εν λόγω κινδύνους. Επιπλέον συμφωνούν να συμμορφώνονται με τις εύλογες οδηγίες και υποδείξεις των υπευθύνων της Εκδήλωσης κατά την εξέλιξη της. Επίσης, βεβαιώνουν ότι οι Διοργανωτές δεν έχουν κάνει καμία ευθύνη σχετικά με την καταλληλότητα, την κατάσταση ή την ασφάλεια των διαδρομών.
- Οι συμμετέχοντες κατανοούν ότι οι Διοργανωτές διατηρούν δικαίωμα να δημοσιεύσουν φωτογραφίες, φίλμς και βίντεο καθώς και τυχόν δηλώσεις τους, προφορικές ή γραπτές, από τη συμμετοχή τους στην Εκδήλωση και δηλώνουν ότι συναινούν και επιτρέπουν να χρησιμοποιηθεί το όνομά τους και η φωτογραφία τους από τους Διοργανωτές προς το σκοπό επικοινωνίας, παρουσίασης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών τους ή για κάθε συναφή σκοπό.
- Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν ότι η κυριότητα και τα πάσης φύσεως δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί του πρωτογενούς και του παράγωγου φωτογραφικού ή/και ηχητικού ή/ και οπτικού ή / και οπτικοακουστικού υλικού ανήκουν και θα συνεχίσουν να ανήκουν στους Διοργανωτές.
- Κάθε συμμετέχων ενημερώνεται με τη συμμετοχή του στην εκδήλωση ότι τα προσωπικά του δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν από τους Διοργανωτές ως υπεύθυνους για την επεξεργασία τους μέσω αυτοματοποιημένων ή μη αυτοματοποιημένων μέσων, για το σκοπό για τον οποίο συλλέγονται, ήτοι τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.
- Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αλλαγής των όρων συμμετοχής αφού προβούν στην σχετική ανακοίνωση.
- Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
 
Παιδικός Αγώνας 500 και 1χλμ.
Ώρα εκκίνησης: Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, 10:45 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού παιδικών αγώνων: Λιβάδι Σερίφου
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι και 12 ετών , τα οποία θα τρέξουν με την ευθύνη των κηδεμόνων τους και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους, διαφορετικά (σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής) θα πρέπει να παρευρεθεί ο κηδεμόνας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι και οι τρεις (3) πρώτες των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: έως 7 για τα 500μ, 8-12 και 13-15 για το 1χλμ.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό Tshirt και σε όσους τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό Μετάλλιο.
Κόστος Συμμετοχής: Η συμμετοχή στους παιδικούς αγώνες είναι δωρεάν.
 
Παιδικός Αγώνας κολύμβησης 100 και 300μ
Ώρα εκκίνησης: Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, 10:15 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού παιδικών αγώνων: Λιβάδι, παραλία Αυλόμωνα
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι και 15 ετών , τα οποία θα κολυμπήσουν με την ευθύνη των κηδεμόνων τους και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους, διαφορετικά (σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής) θα πρέπει να παρευρεθεί ο κηδεμόνας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι και οι τρεις (3) πρώτες των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: έως 7 για τα 100μ, 8-12 και 13-15 για τα 300μ.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν κολυμβητικό σκουφάκι και σε όσους τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
Κόστος Συμμετοχής: Η συμμετοχή στους παιδικούς αγώνες είναι δωρεάν.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.serifosrace.com

Περισσότερα...

Το Serifos Sunset Race θα στηρίξει και φέτος το πρόγραμμα SeaChange Greek Islands του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, την ολιστική παρέμβαση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στις Κυκλάδες.
Στόχος του προγράμματος είναι οι πολυεπίπεδες παρεμβάσεις σε επιλεγμένα νησιά, μεταξύ αυτών και της Σερίφου, για την προστασία της θάλασσας και των ακτών, καθώς και για την ενίσχυση των κατοίκων. Ενδεικτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει οργανωμένους καθαρισμούς ακτών, εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλες τις βαθμίδες, πρόγραμμα citizen science για την ενεργοποίηση των μαθητών-ερευνητών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία της θάλασσας και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης.
anafi-beauty-shot-7
Η ομάδα του προγράμματος θα βρίσκεται στη Σέριφο από την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη  17/9 για να πραγματοποιήσει καθαρισμούς στις παραλίες του νησιού, εκπαιδευτικές δράσεις και ενημερωτικά προγράμματα για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 14/9 και την Κυριακή 15/9 θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα καθαρισμοί στις παραλίες της Βαγιάς, πριν και μετά το τέλος των δρομικών αγώνων, και του Αυλόμωνα, πριν και μετά το τέλος των αγώνων κολύμβησης. Η διοργανώτρια αρχή του Serifos Sunset Race καλεί όλους τους συμμετέχοντες να στηρίξουν αυτή τη σημαντική προσπάθεια για το νησί.
Vicky Markolefa
Παράλληλα, εκτός από την συμμετοχή της επίσημης αθλητικής ομάδας του προγράμματος SeaChange Sports Team, θα διαμορφωθεί SeaChange Running Team που θα συμμετέχει στη διαδρομή των 5χλμ και, στο τέλος του αγώνα, θα συμμετέχει στον καθαρισμό της παραλίας της Βαγιάς. Όλα τα μέλη της SeaChange Running Team θα λάβουν ως δώρο το επαναχρησιμοποιούμενο και φιλικό προς το περιβάλλον ποτήρι SeaChange Greek Islands!
Ποτήρια SeaChange Greek Islands θα λάβουν επίσης οι νικητές των αγώνων , καθώς και όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν στους παιδικούς αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης, ενώ οι εθελοντές του προγράμματος SeaChange Greek Islands θα βρίσκονται στη διαδρομή για να συγκεντρώνουν τα μπουκαλάκια των δρομέων και στο finish line για τα μπουκαλάκια και τις μπανάνες.

Περισσότερα...

Το πιο εύκολο και αξιόπιστο σύστημα εγγραφών από φέτος θα διαχειρίζεται τις εγγραφές της πιο ξεχωριστής διοργάνωσης του Αιγαίου, του Serifos Sunset Race 2019 που θα πραγματοποιηθεί για 7η συνεχή χρονιά στο νησί της Σερίφου, το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου 2019.
Με αγώνες δρόμου 5, 10 και 20 χλμ, κολυμβητικούς αγώνες 750, 1.500 και 3.000μ. αλλά και παιδικές διαδρομές τρεξίματος (500μ και 1000μ) και κολύμβησης (100 και 300μ) για τους μικρούς μας φίλους.
Οι δρομείς των 5 και 10 χλμ. με σημείο εκκίνησης τη Βαγιά, θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν παράλληλα με τη θάλασσα περιμετρικά του κόλπου του Κουταλά, διασχίζοντας τις πανέμορφες παραλίες της Βαγιάς του Γανέματος και του Κουταλά απολαμβάνοντας συγχρόνως το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής από την μία και την άγρια ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου από την άλλη.
Η απαιτητική διαδρομή των 20 χλμ, που έχει χαρακτηριστεί από τις δυσκολότερες στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει από το λιμάνι διασχίζοντας κατά σειρά το Λιβάδι, το Καλό Αμπέλι, τη Βαγιά, το Γάνεμα, τον Κουταλά και επιστρέφοντας για τον τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς.
Οι κολυμβητές των 750, 1.500 και 3.000 μέτρων θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε μία μοναδική διαδρομή στον μεγάλο κόλπο στο Λιβάδι της Σερίφου την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Οι αγώνες δρόμου και κολύμβησης διεξάγονται διαφορετική ημέρα και δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και στα δύο αθλήματα, λαμβάνοντας ξεχωριστή κατάταξη και σημαντικές εκπτώσεις.
Βήματα Εγγραφής
Για την εγγραφή σας, από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.serifosrace.com, ακολουθήστε το σύνδεσμο «Δήλωσε Συμμετοχή» που θα σας οδηγήσει στο σύστημα εγγραφών του RaceFinder.gr.
Επιλέγεται το αγώνισμα ή τη δραστηριότητα που θέλετε να συμμετάσχετε, την ποσότητα των εισιτηρίων και συμπληρώνετε τα απαραίτητα στοιχεία που σας ζητούνται. Αποδέχεστε τους όρους του αγώνα και συνεχίζεται με την πληρωμή και την ολοκλήρωση της εγγραφής σας.
Προσοχή: Συμπληρώστε τα σωστά στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ηλικία) και το mail για να λάβετε το εισιτήριό σας και τον μοναδικό αριθμό συμμετοχής σας (BIB NUMBER).
Τον αριθμό Bib Number τον χρησιμοποιείται για να εξασφαλίσετε την  έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στη διαμονή σας .
Όλοι όσοι λάβουν μέρος στους αγώνες είναι υποχρεωμένοι να έχουν στην κατοχή τους επίκαιρο δελτίο αθλητή ή πρόσφατη ιατρική βεβαίωση, είτε προσκομίζοντάς το στη γραμματεία των αγώνων ή προωθώντας το με μαιλ στο info@serifosrace.com.

Περισσότερα...

Δήλωσε εθελοντής στην πιο συναρπαστική διοργάνωση του Καλοκαιριού!
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει εθελοντής και να απασχοληθεί στην προετοιμασία και την υλοποίηση της διοργάνωσης στη Σέριφο.
Όσοι ενδιαφέρεστε συμπληρώστε τη φόρμα εθελοντισμού στο www.serifosrace.com/volunteering και πολύ σύντομα θα έχετε ενημέρωση για συναντήσεις και για τις ανάγκες που θα προκύψουν.  Προτεραιότητα θα δοθεί στους κατοίκους Σερίφου.
Πόστα εθελοντών:
* γραμματεία – εγγραφές - παράδοση εξοπλισμού συμμετεχόντων (4 άτομα)
* φύλαξη πραγμάτων συμμετεχόντων (2 άτομα)
* ασφάλεια και έλεγχος διαδρομής - καθοδήγηση δρομέων (10 άτομα)
* τήρηση κανονισμού αγώνα
* εκκίνηση – τερματισμός (3 άτομα)
* διανομή νερού στους δρομείς (4 σημεία)
* παράδοση μεταλλίων στους δρομείς στον τερματισμό (2 άτομα)
* προετοιμασία αγώνα και διαδρομής (3 άτομα)
 
Όλοι οι εθελοντές της διοργάνωσης θα λάβουν το T-shirt του εθελοντή, νερό, σνακ και άλλες εκπλήξεις!
Ημερομηνία διοργάνωσης: 14 - 15 Σεπτεμβρίου 2019
Γραμματεία αγώνων Παρασκευή και Σάββατο 13-14 Σεπτεμβρίου 2019 στο Λιβάδι Σερίφου.
Μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας και όσοι θέλουν να εκπαιδευτούν, να εργαστούν και να μάθουν περισσότερα για τη διοργάνωση του Serifos Sunset Race σε όλα τα τμήματα. Στην επικοινωνία, το μάρκετινγκ, την παραγωγή του αγώνα, τα social media και την προβολή.
 

Περισσότερα...

Η Seajets, επιδεικνύοντας σταθερά την υποστήριξή της στον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθε, θα είναι και φέτος «Μεγάλος Χορηγός Μεταφοράς» του Serifos Sunset Race !
Σε αυτό το πλαίσιο η Seajets προσφέρει έκπτωση 25% σε συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων του αγώνα.
Για αυτό προλάβετε τις θέσεις δηλώνοντας πρώτα τη συμμετοχή σας στον αγώνα μέσω του www.serifosrace.com και στη συνέχεια επικοινωνήστε για τις κρατήσεις σας στο reservations.dpt@seajets.gr  ή καλέστε στο 210 7107770.
seajets
Για όσους ανέβηκαν στο βάθρο των κολυμβητικών αγώνων της περσινής διοργάνωσης και τους πρώτους νικητές των συνδυαστικών αγωνισμάτων (κολύμπι και τρέξιμο) η Seajets προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ τα εισιτήρια τους στη Σέριφο για το Serifos Sunset Race 2019. Για τις κρατήσεις σας οι νικητές επικοινωνήστε στο reservations.dpt@seajets.gr  ή καλέστε στο 210 7107770, αναφέροντας το ονοματεπώνυμό σας και το αγώνισμα που συμμετείχατε
 
Προφίλ Seajets
Η Seajets ξεκίνησε πριν 30 χρόνια ως ένα οικογενειακό όνειρο, όραμα αγάπης, πάθους, πίστης, επιμονής….  όραμα ζωής.
H Seajets προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό και κατάφερε με μεγάλη επιτυχία το 2019 να διαχειρίζεται το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως, με 17 ταχύπλοα καθώς και 4 συμβατικά πλοία παρέχοντας θαλάσσιες μετακινήσεις σε πάνω από 26 προορισμούς με περισσότερες από 260 διασυνδέσεις από Πειραιά, Ραφήνα και Κρήτη για τις Κυκλάδες.
Ένας στόλος που συνεχώς αυξάνεται με τελευταίο απόκτημα τον πρωταθλητή κόσμου WorldChampion Jet ένα ταχύπλοο σκάφος υψηλότατων επιδόσεων και προδιαγραφών, το οποίο μάλιστα κατέχει και μια θέση στα παγκόσμια ρεκόρ Guinness για την ταχύτητα του η οποία προσεγγίζει τους 50 Κόμβους με ικανότητα μεταφοράς 1300 επιβατών. Το  WorldChampion Jet προκαλεί επάξια την έταιρη ναυαρχίδα της Seajets το Tera Jet, το οποίο είναι το μεγαλύτερο ταχύπλοο στον κόσμο.
‘Όραμα και αποστολή της εταιρείας είναι η γενικότερη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο με διαφορετικές δράσεις για την κοινωνία, την εκπαίδευση και το περιβάλλον και πάντα δίπλα στις τοπικές κοινωνίες των νησιωτών του Αιγαίου.
Φέτος η Seajets έλαβε την ιδιαίτερα τιμητική διάκριση «Επιβατηγός Εταιρεία της Χρονιάς» (Passenger Line of the Year). Η συγκεκριμένη βράβευση αντικατοπτρίζει τη μακροχρόνια προσπάθειας της εταιρείας για την παροχή της καλύτερης και της γρηγορότερης εξυπηρέτησης των επιβατών της, θέτοντας συνεχώς ακόμα πιο υψηλούς στόχους για τα χρόνια που ακολουθούν.

Περισσότερα...

Αγώνες δρόμου παράλληλα με τη θάλασσα, στη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, σε μια μαγευτική διαδρομή! Κολύμπι στα γαλανά νερά του νησιού!
Δέξου την πρόκληση και πάρε μέρος στην πιο ξεχωριστή διοργάνωση, το Serifos Sunset Race, που θα διεξαχθεί φέτος για 7η χρονιά το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου !
Με αγώνες δρόμου 5, 10 και 20χλμ., κολυμβητικούς αγώνες 750, 1.500 και 3.000μ. αλλά και παιδικές διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης για τους μικρούς μας φίλους.
????????????????????????????????????
Οι δρομείς των 5 και 10 χλμ. με σημείο εκκίνησης τη Βαγιά, θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν παράλληλα με τη θάλασσα περιμετρικά του κόλπου του Κουταλά, διασχίζοντας τις πανέμορφες παραλίες της Βαγιάς του Γανέματος και του Κουταλά απολαμβάνοντας συγχρόνως το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής από την μία και την άγρια ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου από την άλλη.
Η απαιτητική διαδρομή των 20χλμ, που έχει χαρακτηριστεί από τις δυσκολότερες στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει από το λιμάνι διασχίζοντας κατά σειρά το Λιβάδι, το Καλό Αμπέλι, τη Βαγιά, το Γάνεμα, τον Κουταλά και επιστρέφοντας για τον τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς.
????????????????????????????????????
Οι κολυμβητές των 750, 1.500 και 3.000 μέτρων θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε μία μοναδική διαδρομή στον μεγάλο κόλπο στο Λιβάδι της Σερίφου την επόμενη μέρα, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Οι αγώνες δρόμου και κολύμβησης διεξάγονται διαφορετική ημέρα και δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και στα δύο αθλήματα, λαμβάνοντας ξεχωριστή κατάταξη και σημαντικές εκπτώσεις.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.serifosrace.com, μάθετε για τους αγώνες και για το υπέροχο νησί της Σερίφου και κλείστε θέση για μια μοναδική εμπειρία!
Η διοργάνωση στηρίζει τις προσπάθειες για την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό για όλους τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδος και ειδικά της αγονης γραμμής. Μέρος των εσόδων θα δοθούν για την αγορά αθλητικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου του νησιού.
Και φέτος το Serifos Sunset Race θα στηρίξει το πρόγραμμα SeaChange Greek Islands του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, μια νέα ολιστική παρέμβαση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στις Κυκλάδες. Η ομάδα του προγράμματος θα βρίσκεται στο νησί την περίοδο της διοργάνωσης, πραγματοποιώντας καθαρισμούς στις παραλίες του νησιού με τη βοήθεια και των συμμετεχόντων στους αγώνες!
 Για όλους τους συμμετέχοντες η διοργανώτρια αρχή έχει εξασφαλίσει σημαντικές προσφορές για τη μεταφορά τους στο νησί, τη διαμονή, τη διατροφή και την ενοικίαση αυτοκινήτου.
Το Serifos Sunset Race 2019 θα διεξαχθεί σε Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Σερίφου και με την πλήρη υποστήριξη της Επιτροπής Τουρισμού Σερίφου και των τοπικών συλλόγων (Α.Ο. Σερίφου, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων, Σύνδεσμος Σεριφίων).
Μείνετε συντονισμένοι:
Site: http://www.serifosrace.com/
Facebook: https://www.facebook.com/serifosrace
Instagram: https://www.instagram.com/serifosrace/

Περισσότερα...

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Serifos Sunset Race θα δώσει το παρών σε μία από τις μεγαλύτερες εθνικές εκθέσεις όσον αφορά τον αθλητισμό, την Ergo Marathon Expo 2018, η οποία θα διεξαχθεί 8-10 Νοεμβρίου, στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (πρώην Tae Kwon Do).
Στα πλαίσια της έκθεσης του «Αυθεντικού Μαραθωνίου 2018», το Serifos Sunset Race θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο Νο 46 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργανωτή του Serifos Sunset Race.
Ωράριο Λειτουργίας Έκθεσης Πέμπτη 8 Νοεμβρίου: 13.00 – 20.00 Παρασκευή 9 Νοεμβρίου: 10.00 – 20.00 Σάββατο 10 Νοεμβρίου: 10.00 – 20.00
Όσοι δηλώσατε συμμετοχή στη διοργάνωση του 2018 αλλά δεν καταφέρατε να παρευρεθείτε στο νησί, μπορείτε να παραλάβετε το πακέτο συμμετοχής σας από το περίπτερο στην έκθεση.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης όσοι δηλώσουν συμμετοχή στη διοργάνωση του 2019, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου, θα μπουν αυτόματα σε διαγωνισμό με δώρα από τους χορηγούς της διοργάνωσης. Οι τυχεροί θα ανακοινωθούν κατόπιν κλήρωσης την τελευταία ημέρα της έκθεσης.
Το Serifos Sunset Race διεξάγεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Σερίφου, και έχει την πλήρη υποστήριξη της Επιτροπής Τουρισμού Σερίφου και των τοπικών συλλόγων.

Περισσότερα...

Το Serifos Sunset Race 2018 είναι πια παρελθόν, αφήνοντας ευχάριστες αναμνήσεις σε όσους το έζησαν από κοντά. Εκατοντάδες δρομείς και κολυμβητές, μικροί και μεγάλοι, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και συμμετείχαν στους αγώνες της διοργάνωσης στο πανέμορφο νησί της Σερίφου.
Τον καλύτερό τους εαυτό όμως έδωσαν και οι τοπικοί χορηγοί και υποστηρικτές οι οποίοι έσπευσαν άμεσα να βοηθήσουν συνεισφέροντας στη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης.
Πιο συγκεκριμένα, πολύτιμη ήταν η συνδρομή του Μεγάλου Χορηγού της διοργάνωσης, του Pende Serifos και του Αλέξανδρου Διενή που έχει συμβάλει τα μέγιστα για την αναβάθμιση της διοργάνωσης.
Του μεγάλου Τοπικού Υποστηρικτή, Γιάννη Κονδύλη (Κονδύλης Μάρκετ) που για τρίτη συνεχή χρονιά προσφέρει με υλική και φυσική παρουσία.
Των Έντι και Γιώργου Λιβάνιου (Indigo Café, Πάνω Πιάτσα) που βοήθησαν σε όλα τα επίπεδα, πριν και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης !
Του Γιώργου Νικολάου (Yacht Club, Barbarossa) που από την αρχή της προσπάθειας έχει αγκαλιάσει το θεσμό και του Μάκη Αντωνακόπουλου (Serifos Travel) που έδωσε λύσεις σε ότι του ζητήθηκε.
Η Μεταφορική Σερίφου και ο Μανώλης Γεροντάρης, με διπλό ρόλο ως εκπρόσωπος και του Δήμου, ανέλαβαν όλες τις μεταφορές προς και από τη Σέριφο αλλά πρόσφεραν και πολύτιμη βοήθεια εντός του νησιού στη διάρκεια της προετοιμασίας των αγώνων.
Ο Γιάννης Γούναρης και το Serifos Travel Bus ανέλαβε την έγκαιρη μεταφορά των δρομέων προς και από τη Βαγιά.
Ο Αντώνης Αντωνάκης και οι Serifos Scuba Divers που συνέβαλαν στην διεξαγωγή των κολυμβητικών αγώνων.
Οι δωροθέτες μας η μελισσοκομική οικογένεια Ρώτα με το “The Family Beez” και το οινοποιείο του Χρήστου Χρυσολωρά  φρόντισαν για τα δώρα της διοργάνωσης, προσφέροντας στους νικητές σεριφιώτικες γεύσεις, μέλι και κρασί.
Το Think Of Serifos στήριξε και αυτό τη διοργάνωση προσφέροντας τα βραχιολάκια των αγώνων που κάθε χρόνο γίνονται ανάρπαστα!
Το Calma drinks and bites φιλοξένησε για άλλη μια φορά τους αγώνες κολύμβησης την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου!
Μεγάλη η συνεισφορά και του ταξιδιωτικού πρακτορείο Κονδύλη που ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος των κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθοδηγώντας τους δρομείς!
Ευχαριστούμε και τους υπόλοιπους τοπικούς υποστηρικτές της διοργάνωσης την Ράμπιας Μπετόν, την Τεχνολογική Αθηνών, την Τεχνοκατασκευή, το Κέντρο Δόμησης Καρεκλάς, το ξενοδοχείο Ρίζες, την Blue Bird, τους Αφοί Καρτσωνάκη και τα εστιατόρια της Καλής, Τάκης, Αλώνι, Θαλάμι, Σταμάτης και Porto Vecchio.
Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στα καταλύματα Αλέξανδρος και Βασιλεία, Πουντί, Albatross, Ακτή, Δορκάς, Κυκλάδες και Cavo D’oro για τη ζεστή φιλοξενία.
Επίσης ευχαριστούμε τον ηλεκτρολόγο Γιάννη Γεροντάρη για τις πολύτιμες υπηρεσίες του.
Και φυσικά τον φωτογράφο μας Νίκο Κοκκολάκη, και τον χειριστή του drone Νίκο Τριανταφυλλίδη, με καταγωγή από τη Σέριφο, που αποτύπωσαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο το Serifos Sunset Race 2018!
Και τέλος να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων ο Ταξιάρχης και προσωπικά την πρόεδρο του Κατερίνα Σγουρδέου, που εκτός των άλλων φιλοξένησε τη γραμματεία των αγώνων στο Γραφείο Πληροφοριών του νησιού.
Καθώς και τον Σύλλογο Εμπόρων και Επαγγελματιών Σερίφου, τον Σύνδεσμο των εν Αθήναις Σεριφίων , τον ΑΟ Σερίφου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που στάθηκαν στο πλευρό μας και κινητοποίησαν την τοπική κοινωνία.

Περισσότερα...

Ένα μοναδικό αθλητικό διήμερο έζησαν όσοι συμμετείχαν στο 6o Serifos Sunset Race το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, 22 και 23 Σεπτεμβρίου.
Τρέξιμο το Σάββατο στο ηλιοβασίλεμα και τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς, αντικρίζοντας μια μαγική εικόνα, με το φεγγάρι να ανατέλλει από τη μία πλευρά και να φωτίζει τη νύχτα και τον ήλιο να δύει μέσα στη θάλασσα.
Ακολούθησε yoga στην παραλία για την καλύτερη αποκατάσταση των δρομέων, βουτιές στη θάλασσα και οι απονομές στους νικητές των αγώνων δρόμου!
42407547_399719227522205_7690577451058987008_n
Την Κυριακή το πρωί τη σκυτάλη πήραν οι κολυμβητές που κολύμπησαν σε καινούργιες πίστες στα γαλαζοπράσινα νερά του κόλπου του Λιβαδιού, πραγματοποιώντας εξαιρετικές επιδόσεις και απολαμβάνοντας τη ζεστή και ηλιόλουστη ημέρα.
Η έναρξη της διοργάνωσης έγινε την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία της Χώρας Σερίφου σε μια ζεστή ατμόσφαιρα όπου αθλητές, διοργανωτές και Σεριφιώτες γίνονται όλοι μια παρέα, δίνοντας το δικό τους ρυθμό σε μία αθλητική διοργάνωση που είναι η αφορμή για να βρεθούν φίλοι και γνωστοί, να περάσουν ευχάριστες στιγμές, να επικοινωνήσουν, να διασκεδάσουν και να αφήσουν στο νησί την καρδιά τους.
Το αγωνιστικό κομμάτι περνάει πάντα σε δεύτερη μοίρα, αλλά όταν έρχεται η ώρα να τρέξουν και να κολυμπήσουν υπό αυτές τις συνθήκες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Δεν έχει σημασία η ηλικία, ούτε η εθνικότητα (μιας και πολλοί από τους συμμετέχοντες προέρχονται από το εξωτερικό), αλλά ούτε και η τελική κατάταξη. Σημασία δίνουμε στη συμμετοχή σε αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα.
Έναν ξεχωριστό αγώνα που φέτος  στήριξε το πρόγραμμα SeaChange Greek Islands του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, μια νέα ολιστική παρέμβαση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στις Κυκλάδες. Η ομάδα του προγράμματος βρέθηκε στο νησί την περίοδο της διοργάνωσης, και πραγματοποίησε καθαρισμούς στις παραλίες του νησιού με τη βοήθεια και των συμμετεχόντων στους αγώνες!
Οι παιδικοί αγώνες ήταν αυτοί που τράβηξαν τα περισσότερα βλέμματα γεμίζοντας ζωντάνια και χαμόγελα το Λιβάδι Σερίφου. Το πρωί του Σαββάτου διεξήχθησαν τα πρώτα αγωνίσματα με τα 500 και 1000 μέτρα τρέξιμο στο λιμάνι του νησιού ενώ οι παιδικοί αγώνες κολύμβησης άνοιξαν τους κολυμβητικούς αγώνες της Κυριακής στην παραλία του Αυλόμωνα.
Το 6ο Serifos Sunset Race υλοποιήθηκε χάρη στην παρουσία των εθελοντών, της ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως συνδιοργανώτριας, του Δήμου Σερίφου, των τοπικών συλλόγων (Ταξιάρχης, Εμπορικός Σύλλογος, Σύνδεσμος Σεριφίων, ΑΟ Σερίφου) και των χορηγών.
Των Μεγάλων Χορηγών της διοργάνωσης Pende Serifos και Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», του Χορηγού Μεταφοράς, τη Seajets, του Τοπικού Χορηγού Κονδύλης Μάρκετ, των Υποστηρικτών Interwetten, Renault, Bairamoglou και GoGreek, των Τοπικών Υποστηρικτών Indigo, Yacht club, της Καλής, Think of Serifos, The Famlily Beez, Rizes Hotel, Calma, Ράμπιας, Μεταφορική Σερίφου Η Ένωση Πανάγος, Οινοποιείο Χρυσολωρά και πολλών άλλων που συνέβαλαν πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Επίσης ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στη συμβολή των Χορηγών Επικοινωνίας της διοργάνωσης, της ΕΡΤ3, των καναλιών NOVA, της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, του ομίλου REAL, του τουριστικού οδηγού Greek Travel Pages, του Empneusi FM, του Outdoor-Activities.gr, του Run N Fun, του Discover Serifos, του Athletics-Magazine, του Sportcyclades24, του Sportcyclades.
Όλα τα αποτελέσματα θα τα βρείτε εδώ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ SERIFOS SUNSET RACE 2018
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβρη του 2019 και το 7o Serifos Sunset Race με νέες εκπλήξεις που θα περιμένουν τους συμμετέχοντες.
Οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας:
RUN 5K – MALE

 1. ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 19:38.768
 2. ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 20:28.899
 3. ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 21:40.156
RUN 5K - FEMALE
 1. ΚΑΝΤΟΥΝΗ ΛΑΔΑ – ΕΛΛΗ 23:17.093
 2. ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 25:31.829
 3. ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ ΔΑΝΑΗ-ΕΛΙΝΑ 26:04.672
RUN 10K – MALE
 1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ 44:19.003
 2. WORRALL RUPERT 45:03.473
 3. ΚΑΣΣΟΣ ΗΛΙΑΣ 46:52.282
RUN 10K – FEMALE
 1. ΦΟΥΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ  44:08:866
 2. ΠΑΤΣΕΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ  49:41.475
 3. ΚΟΛΟΚΩΤΣΙΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ  51:52.802
RUN 20K – MALE
 1. ΘΕΟΛΟΓΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ 1:34:06
 2. ΠΑΦΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 1:36.19
 3. ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 1:40.04
RUN 20K – FEMALE
 1. ΔΕΔΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ 1:54:42
 2. ΚΩΔΩΝΑ ΑΘΗΝΑ 1:55:47
 3. ΠΟΥΓΚΑΚΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 2:01:45
SWIM 750M – MALE
 1. ΠΑΓΙΟΛΑΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΑ  16:06.780
 2. ΜΑΛΛΙΟΡΗΣ ΜΑΡΙΟΣ  16:30.210
 3. ΦΩΣΚΟΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ  16:35.841
SWIM 750M – FEMALE
 1. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΙΣΜΗΝΗ  15:50.946
 2. ΓΚΟΥΡΛΑ ΜΑΡΙΑ 18:17.636
 3. ΓΕΡΑΡΔΗ ΜΑΡΙΑ – ΕΛΛΗ 19:26.645
SWIM 1500M – MALE
 1. ΚΟΥΡΛΙΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΣ   22:14.264
 2. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 26:15.554
 3. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 26:30.804
SWIM 1500M – FEMALE
 1. ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ ΕΛΙΝΑ – ΔΑΝΑΗ 26:45.182
 2. ΚΑΛΑΧΑΝΗ ΚΡΥΣΤΑΛΙΑ 27:32.975
 3. ΜΠΟΛΩΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑ – ΝΑΤΑΛΙΑ 27:47.063
SWIM 3000M – MALE
 1. ΦΙΡΦΙΛΙΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 44:52.697
 2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 57:24.921
 3. ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ  58:24.205
SWIM 3000M – FEMALE
 1. ΘΩΜΑΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 44:51.489
 2. ΔΕΛΙΑΛΗ ΝΕΛΛΗ 54:33.029
 3. ΠΟΛΥΖΟΥ ΣΟΦΙΑ 56:20.565
KIDS RUN 500M - MALE
 1. ELEZI ENKEL 1:27.481
 2. ΟΡΓΚΙΤΟ ΝΙΚΟΛΑΚΙ 1:29.520
 3. ΚΟΝΤΕΣ ΑΝΤΩΝΗΣ  1:31.510
KIDS RUN 500M – FEMALE
 1. ΜΠΟΥΤΑΝΙΩΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 1:32.112
 2. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΡΑ 1:32.141
 3. ΤΣΕΛΑΜΙ ΕΡΜΕΝΙΤΑ 1:42.79
KIDS RUN 1000M - MALE
 1. ΑΡΝΤΙΝΤ ΝΙΚΟΛΑΚΙ 3:01.020
 2. ΚΟΥΖΟΥΠΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 3:01.517
 3. ΣΦΥΡΙΚΙΔΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 3:02.701
KIDS RUN 1000M – FEMALE
 1. ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗ ΜΑΡΙΕΤΑ 3:15.938
 2. ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗ ΜΑΡΙΤΑ 3:34.199
 3. LITSO ANGELICA  3:36.238
 

Περισσότερα...

Λίγες μέρες έμειναν για την έναρξη του 6ου Serifos Sunset Race που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 22/23 Σεπτεμβρίου 2018 στο νησί της Σερίφου με αγώνες δρόμου 5, 10 και 20 χλμ, κολυμβητικούς αγώνες 750, 1.500 και 3.000μ. αλλά και παιδικές διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης για τους μικρούς μας φίλους.
Η γραμματεία των αγώνων για την παραλαβή του αθλητικού υλικού θα λειτουργήσει στο Γραφείο Πληροφοριών του νησιού στο Λιμάνι, την Παρασκευή 21/9 από τις 12:00 έως τις 20:00 και το Σάββατο 22/9 από τις 9:00 έως τις 14:00.
Ο χώρος φύλαξης πραγμάτων των δρομικών αγώνων θα βρίσκεται στην παραλία της Βαγιάς στον τερματισμό από τις 15:30.
Οι αγώνες δρόμου των 5 και 10 χλμ που δίνουν ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση θα εκκινήσουν το Σάββατο 22/9 στις 18:00 από την Βαγιά, με τους δρομείς να τρέχουν παράλληλα με τη θάλασσα περιμετρικά του κόλπου του Κουταλά, διασχίζοντας τις πανέμορφες παραλίες της Βαγιάς του Γανέματος και του Κουταλά απολαμβάνοντας συγχρόνως το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής από την μία και την άγρια ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου από την άλλη.
Η μετάβαση των δρομέων στη Βαγιά θα γίνει και με λεωφορεία της διοργάνωσης  που θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 15.30 έως τις 17:00 με εκκίνηση το λιμάνι μπροστά από το Γραφείο Πληροφοριών του νησιού. Όπως επίσης και η επιστροφή τους από τη Βαγιά στο Λιβάδι.
Η απαιτητική διαδρομή των 20 χλμ, που έχει χαρακτηριστεί από τις δυσκολότερες στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει από το λιμάνι του νησιού στις 17:15 διασχίζοντας κατά σειρά το Λιβάδι, το Καλό Αμπέλι, τη Βαγιά, το Γάνεμα, τον Κουταλά και επιστρέφοντας για τον τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς.
Ο δρόμος από το Λιβάδι μέχρι και τη διασταύρωση στο Μέγα Λιβάδι θα παραμείνει κλειστός το Σάββατο 22/9 από τις 17:00 μέχρι και τις 20:00 ή τον τερματισμό του τελευταίου δρομέα.
Κατά μήκος της διαδρομής των 20 χλμ και τον τερματισμό θα υπάρχουν 5 σταθμοί νερού. Κοντά στα σημεία αυτά θα βρίσκονται εθελοντές του προγράμματος SeaChange Greek Islands για να συγκεντρώνουν τα μπουκαλάκια των δρομέων.
Η διαδρομή των αγώνων σηματοδοτείται με  πρόσκαιρη σηματοδότηση η οποία τοποθετείται στις παραμονές των αγώνων. Οι διαδρομές είναι μετρημένες και θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις σε κάθε χιλιόμετρο. Την επίβλεψη των διαδρομών των δρομικών αγώνων θα έχει το λιμενικό, το αστυνομικό τμήμα Σερίφου και η διοργανώτρια αρχή με διασώστες και εθελοντές
Νωρίτερα το Σάββατο το πρωί στις 11:00 θα διεξαχθούν οι παιδικοί αγώνες δρόμου 500 και 1000 μέτρων στο Λιβάδι Σερίφου με τη συμμετοχή και παιδιών από το σχολείο του νησιού που θα βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς μέρος των εσόδων θα δοθούν για την αγορά αθλητικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του.
Οι κολυμβητές των 750, 1.500 και 3.000 μέτρων θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε μία μοναδική διαδρομή στον μεγάλο κόλπο στο Λιβάδι της Σερίφου την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου με εκκίνηση στις 10:30.
Η γραμματεία για τους αγώνες κολύμβησης θα λειτουργήσει από τις 8:30 το πρωί της Κυριακής στο Calma Drinks and Bites.
Τη ναυαγοσωστική κάλυψη στους κολυμβητικούς αγώνες θα αναλάβει η Life Guards Hellas με έμπειρους ναυαγοσώστες.
Όλοι οι πρώτοι νικητές θα λάβουν ως έπαθλο γυαλιά ηλίου της σειράς  INVU προσφορά της εταιρείας Βαϊράμογλου. Ξεχωριστά δώρα θα λάβουν και οι νικήτριες των αγώνων από το κοσμηματοπωλείο Dimopoulos Jewellery  ενώ οι δεύτεροι και τρίτοι νικητές θα μοιραστούν μοναδικά δώρα από τη συλλογή της GoGreek καθώς και τοπικά προϊόντα από το The Family Beez”, το οινοποιείο του Χρήστου Χρυσολωρά και το κατάστημα delicatessen “ΜΗΤΑΤΟ”.
Επισκεφτείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα www.serifosrace.com, μάθετε για τους αγώνες και για το υπέροχο νησί της Σερίφου και κλείστε θέση για μια μοναδική εμπειρία!
Η εκδήλωση αποτελεί Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και έχει την πλήρη υποστήριξη του Δήμου Σερίφου, της Επιτροπής Τουρισμού Σερίφου και των τοπικών συλλόγων.
Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η ΕΡΤ3, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, η NOVA και ο όμιλος Real Group (Real News, Real FM και Real.gr).

Περισσότερα...

 Όλα τα αποτελέσματα του Serifos sunset Race 2018 θα τα βρείτε εδώ:

Περισσότερα...

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την εκκίνηση του 6ου Serifos Sunset Race που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 22/23 Σεπτεμβρίου 2018 στο νησί της Σερίφου με αγώνες δρόμου 5, 10 και 20 χλμ, κολυμβητικούς αγώνες 750, 1.500 και 3.000μ. αλλά και παιδικές διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης για τους μικρούς μας φίλους.
Οι online εγγραφές παίρνουν παράταση και θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου τα μεσάνυχτα.
Οι αγώνες δρόμου των 5 και 10 χλμ που δίνουν ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση θα εκκινήσουν το Σάββατο 22/9 στις 18:00 από την Βαγιά, με τους δρομείς να τρέχουν παράλληλα με τη θάλασσα περιμετρικά του κόλπου του Κουταλά, διασχίζοντας τις πανέμορφες παραλίες της Βαγιάς του Γανέματος και του Κουταλά απολαμβάνοντας συγχρόνως το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής από την μία και την άγρια ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου από την άλλη.
Η απαιτητική διαδρομή των 20 χλμ, που έχει χαρακτηριστεί από τις δυσκολότερες στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει από το λιμάνι του νησιού στις 17:15 διασχίζοντας κατά σειρά το Λιβάδι, το Καλό Αμπέλι, τη Βαγιά, το Γάνεμα, τον Κουταλά και επιστρέφοντας για τον τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς.
Νωρίτερα το Σάββατο το πρωί στις 11:00 θα διεξαχθούν οι παιδικοί αγώνες δρόμου 500 και 1000 μέτρων στο Λιβάδι Σερίφου με τη συμμετοχή και παιδιών από το σχολείο του νησιού που θα βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς μέρος των εσόδων θα δοθούν για την αγορά αθλητικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του.
Οι κολυμβητές των 750, 1.500 και 3.000 μέτρων θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε μία μοναδική διαδρομή στον μεγάλο κόλπο στο Λιβάδι της Σερίφου την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου με εκκίνηση στις 10:30. Οι αγώνες δρόμου και κολύμβησης διεξάγονται διαφορετική ημέρα και δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και στα δύο αθλήματα, λαμβάνοντας ξεχωριστή κατάταξη και σημαντικές εκπτώσεις.
Όλοι οι πρώτοι νικητές θα λάβουν ως έπαθλο γυαλιά ηλίου της σειράς  INVU προσφορά της εταιρείας Βαϊράμογλου. Ξεχωριστά δώρα θα λάβουν και οι νικήτριες των αγώνων από το κοσμηματοπωλείο Dimopoulos Jewellery  ενώ οι δεύτεροι και τρίτοι νικητές θα μοιραστούν μοναδικά δώρα από τη συλλογή της GoGreek καθώς και τοπικά προϊόντα από το The Family Beez”, το οινοποιείο του Χρήστου Χρυσολωρά και το κατάστημα delicatessen “ΜΗΤΑΤΟ”.
Φέτος η διοργάνωση του Serifos Sunset Race θα στηρίξει το πρόγραμμα SeaChange Greek Islands του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, μια νέα ολιστική παρέμβαση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στις Κυκλάδες ενώ μέρος των εσόδων θα δοθούν για την αγορά αθλητικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου του νησιού.
Επισκεφτείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα www.serifosrace.com, μάθετε για τους αγώνες και για το υπέροχο νησί της Σερίφου και κλείστε θέση για μια μοναδική εμπειρία!
Για όλους τους συμμετέχοντες η διοργανώτρια αρχή έχει εξασφαλίσει σημαντικές προσφορές για τη μεταφορά τους στο νησί, τη διαμονή τους, τη διατροφή τους και την ενοικίαση αυτοκινήτου.
Η εκδήλωση αποτελεί Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και έχει την πλήρη υποστήριξη του Δήμου Σερίφου, της Επιτροπής Τουρισμού Σερίφου και των τοπικών συλλόγων.
Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η ΕΡΤ3, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, η NOVA και ο όμιλος Real Group (Real News, Real FM και Real.gr).

Περισσότερα...

Μετά τους αγώνες δρόμου, στην παραλία της Βαγιάς το Σάββατο το απόγευμα, θα ακολουθήσει μάθημα Hatha Yoga από την Αλεξία Κατσίγερα, που θα βοηθήσει στην καλύτερη χαλάρωση και αποκατάσταση των δρομέων.
Το μάθημα Hatha Yoga θα επαναληφθεί και πριν τους κολυμβητικούς αγώνες, το πρωί της Κυριακής στην παραλία του Αυλόμωνα, για την καλύτερη προετοιμασία των κολυμβητών.
*Η συμμετοχή στο μάθημα θα γίνει με ελεύθερη συνεισφορά.
hatha_yoga
Η Hatha Yoga είναι μια πανάρχαια επιστήμη του νου με άσκηση του σώματος (asanas), σωστή αναπνοή (pranayama), τεχνικές χαλάρωσης και τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης. Ιδανική για αυτούς που θέλουν να βελτιώσουν τη στάση του σώματός τους, να γυμναστούν ενσυνείδητα και να ξεκινήσουν ένα νέο τρόπο ζωής απομονώνοντας το άγχος.
Μετά τον αγώνα τρεξίματος θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκουραστεί το σώμα σας και να χαλαρώσετε ακούγοντας τούς ήχους της παραλίας.
Η yoga για τους περισσότερους είναι ο καλύτερος τρόπος για να ‘ξεδιπλώσουν’ το σώμα και το νου. Μας δείχνει τον δρόμο προς τον εαυτό μας. Βοηθά όχι μόνο στην άμεση ικανοποίηση μας (π.χ ανακούφιση από τον πόνο) αλλά και στην εξάσκηση του μυαλού μας ώστε να προσαρμόζεται σε όλες  τις δύσκολες στιγμές με υπομονή και ηρεμία.
Κατάλληλη για άτομα όλων των ηλικιών και κάθε φυσικής κατάστασης.
Όσον αφορά το σώμα η yoga έχει εξαιρετικά θετική συνεισφορά στο να αυξήσουμε το μυϊκό τόνο, τη δύναμη, την αντοχή και την ελαστικότητα του σώματος. Η άσκηση της yoga βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία όλων των απαραίτητων συστατικών που μεταφέρει το αίμα για να τροφοδοτήσει το σώμα μας με υγεία, ευεξία και ενέργεια. Η yoga τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα όποτε το ενδεχόμενο των ασθενειών ελαττώνεται σημαντικά και αυξάνεται ο αυτοσεβασμός.
Ελάτε μέσα στη φύση σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, να νιώσετε το θαύμα της αναπνοής που συντελείτε μέσα σας κάθε στιγμή!

Περισσότερα...

Το Σαββατοκύριακο 22-23 Σεπτεμβρίου, στο νησί της Σερίφου θα διεξαχθεί για 6η διαδοχική χρονιά το Serifos Sunset Race.
Εκατοντάδες δρομείς θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μια από τις ομορφότερες και πιο απαιτητικές διαδρομές στην Ελλάδα το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, ενώ την Κυριακή 23/9 πλήθος κολυμβητών θα κολυμπήσει στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου, στον κόλπο του Λιβαδιού της Σερίφου.
Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε., στηρίζει ακόμα μια σημαντική αθλητική διοργάνωση, σε μία πρωτοβουλία, που έχει γίνει πλέον θεσμός και προβάλει το νησί της Σερίφου στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Στρατηγική της εταιρίας είναι η στήριξη των δραστηριοτήτων μαζικού αθλητισμού με απώτερο σκοπό την προώθηση του υγιούς τρόπου ζωής και την επαφή του απλού κόσμου με τη φύση.
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» θα είναι παρών τόσο στους δρομικούς αγώνες των 20, 10 και 5 χλμ, στους αγώνες κολύμβησης των 3000, 1500 και 750 μέτρων αλλά και στους παιδικούς αγώνες, προσφέροντας ενυδάτωση και ενέργεια στους συμμετέχοντες.
Όλοι οι συμμετέχοντες και αθλητές του Serifos Sunset Race 2018 θα ενυδατώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», που εγγυάται την ιδανική λειτουργία του οργανισμού κατά την άθληση αλλά και την αποκατάσταση, και τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «Βίκος».
Στα δρομικά αγωνίσματα του Σαββάτου, τα σημεία ανεφοδιασμού και ενυδάτωσης είναι υπόθεση της «Βίκος». Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» θα βρίσκεται σε έξι σταθμούς τροφοδοσίας στον αγώνα των 20 χλμ., σε τρεις των 10χλμ καθώς και στον τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς, προσφέροντας ενυδάτωση και ενέργεια στην προσπάθεια των δρομέων. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» και τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «Βίκος» θα περιμένουν και τους κολυμβητές στον τερματισμό τους στην παραλία του Αυλόμωνα, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου!

Ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της άσκησης
Η σωστή ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο στη διάρκεια της άσκησης. Πόσο μάλλον την ημέρα ενός αγώνα και στη διάρκεια της προετοιμασίας που θα πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα. Και αυτό γιατί το νερό βοηθάει και στην εύρυθμη λειτουργία των μυών με αποτέλεσμα όταν πίνουμε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση να μειώνουμε την πιθανότητα μυϊκής κράμπας.
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», το πρώτο σε κατανάλωση εμφιαλωμένο νερό στην Ελλάδα, προέρχεται κατευθείαν από την ομώνυμη πηγή στην προστατευόμενη περιοχή των Ζαγοροχωριών, ενώ χάρη στην ιδιαίτερη σύστασή του, που είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, συμβάλλει στην τόνωση και την καλή λειτουργία του οργανισμού κατά τη διάρκεια της άθλησης.

Περισσότερα...

Το Pende Serifos, που αποτελεί την πιο φρέσκια προσθήκη στην ποιοτική διαμονή στο νησί της Σερίφου, θα είναι Μεγάλος Χορηγός του Serifos Sunset Race 2018.
Στα πλαίσια της χορηγίας το Pende Serifos θα προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις στη διαμονή των συμμετεχόντων για την περίοδο της διοργάνωσης καθώς και δώρα σε νικητές των αγώνων.
 
pante-serifos5   142470263
Προφίλ Pende Serifos Hotels
Το Pende Serifos αποτελείται από 3 διαφορετικά συγκροτήματα τα Pende Suites, τα Pende Villas και τα Pende Natura Residences, όπου το καθένα αποπνέει το δικό του μοναδικό χαρακτήρα.
Τα Pende Suites είναι η νεόκτιστη μονάδα boutique hotel στην καρδιά της Σερίφου στα Λιβαδάκια. Με την υψηλή και διακριτική αισθητική του και την έμφαση στην χαλαρωτική διαμονή των φιλοξενουμένων του να είναι στο επίκεντρο της προσοχής το πλαισιώνει αρμονικά η σημασία στην λεπτομέρεια. Δημιουργημένο εξ αρχής με την φιλοσοφία της άνετης και ξέγνοιαστης διαμονής.
Τα Pende Villas είναι πετρόχτιστες ανεξάρτητες βίλες, εξοπλισμένες πλήρως όπως ένα παραδοσιακό σύγχρονο σπίτι στο νησί. Οι μεγάλες βεράντες τους προσφέρουν μια χαλαρωτική θέα στην παραλία των Λιβαδακίων. Άνετοι χώροι ικανοί να φιλοξενήσουν ζευγάρια, μεγάλες παρέες και οικογένειες. Το ιδανικό σημείο για άνετες μετακινήσεις αφού διαθέτουν και το ιδιωτικό τους υπόγειο parking.
Τα Pende Natura Residences είναι τοποθετημένα σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού μεταξύ των παραλιών Καλό Αμπέλι και Βαγιάς. Παραδοσιακά 'Κελιά' και 'Μαντριά' πλήρως ανακαινισμένα αλλά και νεόκτιστα με λιτή και high-end ποιοτική αισθητική. Αδιάκοπη θέα 360 και τον ορίζοντα να χάνεται στη ματιά σου. Σε ένα οικόπεδο 22 στρεμμάτων στην κορυφή του λόφου ξεδιπλώνεται η απόλυτη χαλάρωση από την ανατολή μέχρι την δύση. Άμεσα προσβάσιμα από τον κεντρικό δρόμο του νησιού παρέχοντας παράλληλα μεγάλη ιδιοτικότητα. Πλήρως εναρμονισμένα με το γύρω περιβάλλον αφήνουν τον επισκέπτη να βιώσει την αληθινή φύση του νησιού ενώ εκείνος απολαμβάνει τις υψηλές ανέσεις που του προσφέρουν τα Pende Natura Residences.
www.pendeserifos.com
www.facebook.com/pendeserifoshotels
www.instagram.com/pendeserifoshotels
 

Περισσότερα...

Δήλωσε εθελοντής στην πιο συναρπαστική διοργάνωση του Καλοκαιριού!
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει εθελοντής και να απασχοληθεί στην προετοιμασία και την υλοποίηση της διοργάνωσης στη Σέριφο, λαμβάνοντας και σημαντικά δώρα (μπλουζάκι και καπέλο εθελοντή) και προνόμια (διατροφήεκπτώσεις στα συνεργαζόμενα καταστήματα).
Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να στείλετε ένα σύντομο βιογραφικό με  στοιχεία επικοινωνίας στο mail info@serifosrace.com , αναφέροντας το επιθυμητό πόστο στο οποίο θέλετε να απασχοληθείτε και πολύ σύντομα θα έχετε ενημέρωση για συναντήσεις και για τις ανάγκες που θα προκύψουν.  Προτεραιότητα θα δοθεί στους κατοίκους Σερίφου που μπορούν να συμπληρώνουν τις αιτήσεις εθελοντών στο Πρακτορείο Κονδύλης.
Πόστα εθελοντών:
* γραμματεία – εγγραφές - παράδοση εξοπλισμού συμμετεχόντων
* φύλαξη πραγμάτων συμμετεχόντων
* ασφάλεια και έλεγχος διαδρομής - καθοδήγηση δρομέων
* τήρηση κανονισμού αγώνα
* εκκίνηση – τερματισμός
* διανομή νερού στους δρομείς (4 σημεία)
* παράδοση μεταλλίων στους δρομείς που τερματίζουν
* απονομές
Όλοι οι εθελοντές της διοργάνωσης θα λάβουν το T-shirt του εθελοντή και άλλες εκπλήξεις!
Ημερομηνία διοργάνωσης: 22-23 Σεπτεμβρίου 2018
Γραμματεία αγώνων Παρασκευή και Σάββατο 22-23 Σεπτεμβρίου 2018 στο Λιβάδι Σερίφου
Παράλληλα, mail μπορούν να μας στείλουν και όσοι θέλουν να εκπαιδευτούν, να εργαστούν και να μάθουν περισσότερα για τη διοργάνωση του Serifos Sunset Race σε όλα τα τμήματα. Στην επικοινωνία, το μάρκετινγκ, την παραγωγή του αγώνα, τα social media και την προβολή.

Περισσότερα...

Η πολυβραβευμένη ελληνική εταιρία, gogreek® θα είναι "Υποστηρικτής" του Serifos Sunset Race 2018 προσφέροντας μοναδικά δώρα από τις συλλογές της σε νικητές των αγώνων.
 
Print
Προφίλ gogreek
H gogreek® υλοποιεί το όραμα, για την ανάδειξη και διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού, με σύγχρονη προσέγγιση και βασικά σημεία αναφοράς την Ιστορία, Παράδοση και Μυθολογία.
Οι μινιατούρες ούζου “gogreek® the collectibles” πολυβραβευμένες για το σχεδιασμό και τη συσκευασία, είναι τα πλέον αναγνωρίσιμα προϊόντα και αντανακλούν τo Ελληνικό φως και χρώμα.
Τα βραβεία που έχει λάβει ως τώρα το brand: Worldstar Awards 2017, διάκριση στην κατηγορία Beverages (Ντύσσελντορφ). OLYMP DESIGN AWARDS 2016, πέντε Χρυσά, ένα Ασημένιο και ένα Χάλκινο Βραβείο για τις Μινιατούρες Ούζου και τα Ελαιόλαδα (Αγρότης και Αγρότισσα) – Καινοτομία, Ετικέτα, Συνολική Εικόνα (Αθήνα). Ermis Awards 2016, Ermis Bronze για την Προϊοντική Ταυτότητα των gogreek® – the collectibles / Olive Oils (Αθήνα). Packaging Innovation Awards 2016: Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Αλκοόλ (Αθήνα). ΕΒΓΕ 2015, Χρυσό ΕΒΓΕ Εικονογράφησης και Βραβείο Εικονογράφησης (Αθήνα). FINAT International 2015, 1ο Βραβείο στις Εφαρμογές Sleeve (Άμστερνταμ). LABELEXPO 2015, HP INDIGO Excellence Award (Βρυξέλλες). LABELA Gold Label Awards 2015 Τιμητική Διάκριση (Αθήνα).
Για περισσότερες πληροφορίες: www.gogreek.gr  και fb: www.facebook.com/gogreek.gr

Περισσότερα...

Η Interwetten, μία εκ των κορυφαίων νόμιμων στοιχηματικών εταιρείων, η οποία υπήρξε η πρώτη εταιρεία στο χώρο του Online Gaming, καταφέρνοντας να μπει στον κόσμο του διαδικτύου το 1996, θα είναι φέτος «Χορηγός» του Serifos Sunset Race 2018.
Μια πολύ σημαντική συνεργασία για τη διοργάνωση, με ένα από τα σημαντικότερα διεθνή brand names, που αποδεικνύει την ανοδική πορεία του θεσμού, που έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα των Κυκλάδων.
Η Interwetten, μέσα σε αυτά τα πλαίσια, έδειξε το ενδιαφέρον να αγκαλιάσει τη διοργάνωση, στηρίζοντας με τη σειρά της την ισότιμη πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό για όλους τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας.
nk_20171007_sponsors-az6i2232_1600x1067 nk_20171006_sponsors-1584_800x1200
Προφίλ Interwetten H Interwetten είναι μία εκ των κορυφαίων νόμιμων στοιχηματικών εταιρείων και μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στην Ελλάδα βάσει του άρθρου 50 § 12 Ν.4002/2011. Η Αυστριακή εταιρεία αποτελεί έναν εκ των παλαιότερων bookmakers, καθώς ιδρύθηκε το 1990, ενώ ήταν η πρώτη που άρχισε να δραστηριοποιείται στο διαδικτυό, από το 1996. Στην Ελλάδα λειτουργεί υπό την άδεια της Rebels Gaming Limited, με αδειοδότηση Μάλτας.
Η Interwetten είναι ένα από τα σημαντικότερα διεθνή brand names, το οποίο συνδυάζει κορυφαία ασφάλεια και αξιοπιστία με μία εξαιρετική πλατφόρμα αθλητικού στοιχήματος, εύκολη στην πλοήγηση (User Friendly). Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από εκατοντάδες διαφορετικά γεγονότα και χιλιάδες διαφορετικά στοιχήματα, ενώ υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές στο πλούσιο Live Betting που διαθέτει.
Στην Interwetten οι χρήστες θα βρουν επίσης ένα από τα κορυφαία Καζίνο, με συναρπαστικά Slots, επιτραπέζια παιχνίδια (Balackjack, Roulette κ.ά) και πολλά άλλα παιχνίδια, αλλά και Εικονικά Αθλήματα.
Άλλα πλεονεκτήματα της Interwetten είναι οι μεγάλες αποδόσεις στα φαβορί, η συνέπεια, ταχύτητα και ασφάλεια στις πληρωμές, η υπηρεσία Cash Out, αλλά και τα Ασιατικά χάντικαπ.

Περισσότερα...

Η εταιρία παραγωγής μελιού, The Family Beez, με έδρα στη Σέριφο, θα είναι "Υποστηρικτής" του Serifos Sunset Race 2018, στηρίζοντας την προσπάθεια της διοργάνωσης. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής νικητές των αγώνων θα λάβουν μοναδικά προϊόντα της εταιρίας.
 
Προφίλ The Family Beez
Η οικογένεια Ρώτα έχει ξεκινήσει εδώ και 40 χρόνια να παράγει μέλι εξαιρετικής ποιότητας στη Σέριφο. Ο Γιώργος Ρώτας συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και παράγει εξαιρετικά αρωματικό μέλι με ξεχωριστή γεύση.
Η παραγωγή είναι βιολογικά πιστοποιημένη και στο εκσυγχρονισμένο μελισσοκομικό εργαστήριο της οικογένειας γίνεται η συλλογή του μελιού, χρησιμοποιώντας μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον. Η παραγωγή είναι περιορισμένη και ο συνδυασμός ποιότητας , γεύσης και αρωμάτων μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη.
Τα προϊόντα μας είναι βιολογικής γεωργίας και παράγονται στο νησί της Σερίφου σε περιοχή προστατευόμενη και χαρακτηρισμένη Natura 2000. Το μέλι μας οφείλει την υπέροχη γεύση του και το ξεχωριστό του άρωμα στο μοναδικό οικοσύστημα της περιοχής και την υψηλή διατροφική του αξία στις βιολογικές μεθόδους παραγωγής.
Το μέλι μας ξεκίνησε αρχικά να παράγεται με σκοπό να προσφέρουμε ένα υγιεινό και ανεπεξέργαστο προϊόν στα παιδιά μας. Τελικά καταφέραμε να παράγουμε αυτό το εξαιρετικό μέλι με την μοναδική και πλούσια γεύση ,γεγονός που οφείλεται στην βιοποικιλότητα της περιοχής της Σερίφου και της ευρύτερης περιοχής των Κυκλάδων. Το αγνό, βιολογικό μέλι είναι δώρο για εμάς και το δώρο αυτό θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.

Περισσότερα...

Η Seajets, επιδεικνύοντας σταθερά την υποστήριξή της στον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθε, στηρίζει και φέτος το Serifos Sunset Race ως Χορηγός Μεταφοράς της διοργάνωσης!
seajets_logo
H Seajets στα 16 χρόνια παρουσίας της στην ακτοπλοΐα έχει καταφέρει να προσφέρει υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών υψηλού επιπέδου στους πελάτες της πάντα με αξιοπιστία, συνέπεια και υψηλά πρότυπα ασφάλειας. Στόχος της Seajets είναι η ικανοποίηση και των πιο απαιτητικών επιβατών προσφέροντας άνετες, γρήγορες και ασφαλείς θαλάσσιες μετακινήσεις.
Κατά την καλοκαιρινή περίοδο η Seajets προσφέρει τακτικά δρομολόγια προς και από τη Σέριφο, για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.
Σε αυτό το πλαίσιο, και με αφορμή την συμμετοχή της στο Serifos Sunset Race, η Seajets προσφέρει έκπτωση 25% σε συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων του αγώνα.
Για αυτό προλάβετε τις θέσεις δηλώνοντας πρώτα τη συμμετοχή σας στον αγώνα μέσω της www.ticketmaster.gr και στη συνέχεια επικοινωνείτε για τις κρατήσεις σας στο reservations.dpt@seajets.gr  ή καλέστε στο 210 7107710.

Περισσότερα...

Φέτος η διοργάνωση του Serifos Sunset Race θα στηρίξει το πρόγραμμα SeaChange Greek Islands του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, μια νέα ολιστική παρέμβαση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στις Κυκλάδες.
Στόχος του προγράμματος είναι οι πολυεπίπεδες παρεμβάσεις σε επιλεγμένα νησιά, μεταξύ αυτών και της Σερίφου, για την προστασία της θάλασσας και των ακτών, καθώς και για την ενίσχυση των κατοίκων. Ενδεικτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει οργανωμένους καθαρισμούς ακτών, εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλες τις βαθμίδες, πρόγραμμα citizen science για την ενεργοποίηση των μαθητών-ερευνητών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία της θάλασσας και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης.
img_9241web1
Η ομάδα του προγράμματος θα βρίσκεται στη Σέριφο από την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 23/9 για να πραγματοποιήσει καθαρισμούς στις παραλίες του νησιού, εκπαιδευτικές δράσεις και ενημερωτικά προγράμματα για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 22/9/ θα πραγματοποιηθούν καθαρισμοί στις παραλίες της Βαγιάς πριν και μετά το τέλος των δρομικών αγώνων, καθώς και του Αυλόμωνα πριν και μετά το τέλος των αγώνων κολύμβησης. Η διοργανώτρια αρχή του Serifos Sunset Race καλεί όλους τους συμμετέχοντες να στηρίξουν αυτήν τη σημαντική προσπάθεια για το νησί.
Παράλληλα, θα διαμορφωθεί SeaChange Running Team που θα τρέξει στη διαδρομή των 5χλμ και, στο τέλος του αγώνα, θα συμμετέχει στον καθαρισμό της παραλίας της Βαγιάς. Όλα τα μέλη της SeaChange Running Team θα λάβουν ως δώρο το επαναχρησιμοποιούμενο και φιλικό προς το περιβάλλον ποτήρι SeaChange Serifos!
Ποτήρια SeaChange Serifos θα λάβουν επίσης οι νικητές των αγώνων , καθώς και όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν στους παιδικούς αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης, ενώ οι εθελοντές του προγράμματος SeaChange θα βρίσκονται στη διαδρομή για να συγκεντρώνουν τα μπουκαλάκια των δρομέων.

Περισσότερα...

Η διοργανώτρια αρχή του Serifos Sunset Race σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υπό την αιγίδα του Δήμου Σερίφου και της Τουριστικής Επιτροπής Σερίφου, διοργανώνουν τον αγώνα δρόμου με την επωνυμία Serifos Sunset Race 2018.
Ακολουθούν η προκήρυξη και οι όροι συμμετοχής του κάθε αγώνα:
Απόσταση αγώνα: 20 χλμ.
Ώρα εκκίνησης: Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, 17:30 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού αγώνα 20χλμ: Λιμάνι Σερίφου – Βαγιά
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει πρόσφατα να έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις έτσι ώστε να έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητά τους να λάβουν μέρος σε δρομικούς αγώνες μεγάλης απόστασης.
Όριο Συμμετοχής: Ο Αγώνας έχει όριο τις 200 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα από την Παρασκευή 14 Αυγούστου θα λήξει η περίοδος εγγραφών.
Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη συνολική προσπάθειά τους σε 2:30. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
Περιγραφή διαδρομής αγώνα: Η εκκίνηση δίνεται από τη νέα προβλήτα του λιμανιού, μπροστά στην αφετηρία των ΚΤΕΛ και οι δρομείς αφού διασχίσουν το Λιβάδι κατευθύνονται προς τη νότια μεριά του νησιού περνώντας τους κόλπους Καλό Αμπέλι (2ο χλμ), Βαγιά (6ο χλμ), Γάνεμα (7ο χλμ) και Κουταλά (8ο χλμ) και κάνουν αναστροφή στο σημείο Άσπρος Κάβος (12.5ο χλμ). Με τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς .
Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί νερού σε τέσσερα σημεία και στον τερματισμό.
Κόστος Συμμετοχής: 12 € (περιλαμβάνει τεχνικό T-Shirt, αναμνηστικό μετάλλιο, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, υγειονομική κάλυψη). Οι παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 24%.
Απόσταση αγώνα: 5χλμ και 10 χλμ.
Ώρα εκκίνησης: Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, 18:00 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Βαγιά
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει πρόσφατα να έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις έτσι ώστε να έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητά τους να λάβουν μέρος σε δρομικούς αγώνες μεγάλης απόστασης.
Όριο Συμμετοχής: Ο κάθε αγώνας έχει όριο τις 200 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου θα λήξει η περίοδος εγγραφών.
Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη συνολική προσπάθειά τους σε 1:30. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
Περιγραφή διαδρομής αγώνα:
Η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ εκτείνεται στη Νότια πλευρά του νησιού και καταγράφεται ως εξής: Η εκκίνηση δίνεται από τη θέση Βαγιά στο σημείο που διασταυρώνεται o περιφερειακός δρόμος με τον δρόμο προς την παραλία της Βαγιάς. Οι δρομείς κατευθύνονται προς το Γάνεμα και αφού διανύσουν απόσταση 2.350 μέτρων, στην αρχή του κόλπου του Κουταλά κάνουν αναστροφή, διασχίζουν αντίθετα την ίδια διαδρομή περνάνε από το σημείο εκκίνησης και τερματίζουν στην παραλία της Βαγιάς.
Στα 10χλμ: Η εκκίνηση δίνεται από τη θέση Βαγιά στο σημείο που διασταυρώνεται o περιφερειακός δρόμος με τον δρόμο προς την παραλία της Βαγιάς. Οι δρομείς αφού διανύσουν απόσταση 5.000 μέτρων και περάσουν τους πανέμορφους κόλπους του Γανέματος και του Κουταλά κάνουν αναστροφή στο σημείο Άσπρος Κάβος και διανύουν αντίθετα την ίδια διαδρομή. Επιστρέφουν στο σημείο εκκίνησης και τερματίζουν στην παραλία της Βαγιάς.
Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί νερού σε δύο σημεία και στον τερματισμό.
Κόστος Συμμετοχής: 12€ για τα 5χλμ και τα 10χλμ (περιλαμβάνει τεχνικό T-Shirt, αναμνηστικό μετάλλιο, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, υγειονομική κάλυψη). Οι παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 24%.
Απόσταση αγώνων κολύμβησης: 750μ, 1500μ και 3000μ.
Ώρα εκκίνησης: Κυριακή 23 Αυγούστου, 10:30 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού αγώνων: Λιβάδι, παραλία Αυλόμωνα
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση και θα κολυμπήσουν με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει πρόσφατα να έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις έτσι ώστε να έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητά τους να λάβουν μέρος σε κολυμβητικούς αγώνες μεγάλης απόστασης.
Όριο Συμμετοχής: Ο κάθε αγώνας έχει όριο τις 150 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα από την Παρασκευή 25 Αυγούστου θα λήξει η περίοδος εγγραφών.
Χρονικό όριο αγώνα: Οι κολυμβητές θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη συνολική προσπάθειά τους σε 1:30. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
Περιγραφή διαδρομής αγώνα: Εκκίνηση από την παραλία του Αυλόμωνα. Οι κολυμβητές θα κολυμπήσουν ένα ολυμπιακό τρίγωνο 750μ εντός του κόλπου του Λιβαδιού.
Στον αγώνα τον 1500 μ οι κολυμβητές θα επαναλάβουν τη διαδρομή των 750μ δύο φορές και στα 3χλμ οι κολυμβητές θα επαναλάβουν τη διαδρομή τέσσερις φορές, τερματίζοντας στην παραλία.
Παιδιά που γυμνάζονται σε κολυμβητήρια μπορούν να συμμετέχουν στον αγώνα των 750μ μόνο με υπογραφή κηδεμόνα.
Κολυμβητικά Βοηθήματα:
Στις διαδρομές των 3000μ και 1500μ δεν επιτρέπονται βατραχοπέδιλα, μάσκες, αναπνευστήρες και λοιπά βοηθήματα.
Στη διαδρομή των 750μ επιτρέπονται βατραχοπέδιλα, μάσκες, αναπνευστήρες και λοιπά βοηθήματα. Η χρήση βοηθημάτων (π.χ. βατραχοπέδιλα) θα πρέπει να δηλωθεί στην γραμματεία κατά την ώρα παραλαβής των αριθμών συμμετοχής.
*Όσοι χρησιμοποιούν κολυμβητικά βοηθήματα τίθενται εκτός κατάταξης.
Wet Suit- Στολές : Όσοι φορέσουν στολή δεν θα είναι στη γενική κατάταξη αλλά σε ξεχωριστή κατάταξη όπου και θα γίνει ξεχωριστή βράβευση (με ελάχιστο αριθμό 10 συμμετέχοντες). Επιτρέπεται να φορέσετε στολές μόνο εάν το έχετε δηλώσει στην γραμματεία κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
Κόστος Συμμετοχής: 10€ για όλες τις κολυμβητικές διαδρομές ενηλίκων (περιλαμβάνει σκουφάκι, αναμνηστικό μετάλλιο, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία μετά τον αγώνα, υγειονομική κάλυψη). Οι παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 24%.
*Προσφέρετε έκπτωση 50% στους αγώνες κολύμβησης για όσους συνδυάσουν δύο αθλήματα (αγώνα δρόμου και κολύβησης).
Γενικοί όροι συμμετοχής στους αγώνες ενηλίκων
-Στους αγώνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και απλοί πολίτες ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης.
- Η εγγραφή θα θεωρείται ολοκληρωμένη εφόσον έχει πραγματοποιηθεί τόσο η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής όσο και η πληρωμή του αντίστοιχου κόστους. Τα τραπεζικά ή άλλα έξοδα επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα.
- Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι προσωπικές και δεν μεταφέρονται σε τρίτους σε καμία φάση της περιόδου εγγραφών.
- Σε περίπτωση που διαπιστωθεί χρήση του πακέτου συμμετοχής από άλλο δρομέα από αυτόν στον οποίο ανήκει αυτός θα ακυρώνεται.
- Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αλλαγής των όρων συμμετοχής αφού προβούν στην σχετική ανακοίνωση.
- Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Παραλαβή πακέτων συμμετοχής: Τα πακέτα συμμετοχής θα παραλαμβάνονται την Παρασκευή και το Σάββατο 21 και 22 Σεπτεμβρίου στη γραμματεία των αγώνων, στο Λιβάδι Σερίφου.
Μεταφορά: Η μεταφορά των συμμετεχόντων στους δρομικούς αγώνες στο σημείο εκκίνησης θα γίνει με λεωφορεία της διοργάνωσης από το Λιβάδι προς τη Βαγιά. Όπως επίσης και η επιστροφή τους από τη Βαγιά στο Λιβάδι. Οι ώρες των δρομολογίων θα ανακοινωθούν στη γραμματεία των αγώνων στο νησί.
Σήμανση και ασφάλεια διαδρομών: Η διαδρομή των αγώνων σηματοδοτείται με  πρόσκαιρη σηματοδότηση η οποία τοποθετείται στις παραμονές των αγώνων. Οι διαδρομές είναι μετρημένες και θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις σε κάθε χιλιόμετρο. Την επίβλεψη των διαδρομών των δρομικών αγώνων θα έχει το λιμενικό, το αστυνομικό τμήμα Σερίφου και η διοργανώτρια αρχή με διασώστες και εθελοντές. Στους κολυμβητικούς αγώνες θα υπάρχουν ναυαγοσώστες, ειδικές ναυαγοσωστικές σανίδες, πλευστό φορείο και γενικά όλος ο εξοπλισμός ασφαλείας.
Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης κάθε αγωνίσματος. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Όλοι οι νικητές θα λάβουν δώρα προσφορά των χορηγών της διοργάνωσης.
Βράβευση θα γίνει και στους πρώτους και τις πρώτες για όσους συνδυάσουν δύο αθλήματα ως εξής: 5χλμ τρέξιμο και 1500μ κολύμπι, 10χλμ τρέξιμο και 1500μ κολύμπι,  20χλμ τρέξιμο και 3000μ κολύμπι (με περιορισμό τουλάχιστον τις 10 συμμετοχές).
Περίοδος Εγγραφών: Η περίοδος των εγγραφών λήγει την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου.
Ομαδικές εγγραφές:  Για τις ομαδικές εγγραφές στείλτε μας mail στο info@serifosrace.com. Η ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 10 δρομείς ή κολυμβητές. Θα βραβευθεί και η πολυπληθέστερη ομάδα.
Αγώνας 500 και 1χλμ. για παιδιά
Ώρα εκκίνησης: Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, 11:00 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού παιδικών αγώνων: Λιβάδι Σερίφου
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι και 12 ετών , τα οποία θα τρέξουν με την ευθύνη των κηδεμόνων τους και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους, διαφορετικά (σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής) θα πρέπει να παρευρεθεί ο κηδεμόνας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι και οι τρεις (3) πρώτες των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: έως 7 για τα 500μ, 8-12 για το 1χλμ.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό Tshirt και σε όσους τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό Μετάλλιο.
Κόστος Συμμετοχής: Η συμμετοχή στους παιδικούς αγώνες είναι δωρεάν.
Αγώνας κολύμβησης 100 και 300μ. για παιδιά
Ώρα εκκίνησης: Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 9:30 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού παιδικών αγώνων: Λιβάδι, παραλία Αυλόμωνα
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι και 12 ετών , τα οποία θα κολυμπήσουν με την ευθύνη των κηδεμόνων τους και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους, διαφορετικά (σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής) θα πρέπει να παρευρεθεί ο κηδεμόνας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι και οι τρεις (3) πρώτες των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: έως 7 για τα 100μ, 8-12 για τα 300μ.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν κολυμβητικό σκουφάκι και σε όσους τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό Μετάλλιο.
Κόστος Συμμετοχής: Η συμμετοχή στους παιδικούς αγώνες είναι δωρεάν.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.serifosrace.com

Περισσότερα...

Το Serifos Sunset Race θα διεξαχθεί και φέτος με τη Συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι παρούσα και στηρίζει όλες τις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις και δράσεις που προάγουν το πνεύμα του αθλητισμού, προβάλλουν τον τόπο και παρακινούν τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νεολαία ώστε να ασχοληθεί με αυτόν. Η ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους αποτελεί βασικό άξονα της πολιτικής της, με συνέπεια να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα νησιά της να πρωταγωνιστούν στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και σε συνέργειες, οι οποίες συμβάλλουν στην προώθηση ενός μοντέλου ανάπτυξης το οποίο στηρίζεται στη σύνδεση αθλητισμού και τουρισμού, δύο από τα πιο ισχυρά "χαρτιά" του Αρχιπελάγους.
Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου έχει κάνει ξεκάθαρο από την αρχή της θητείας της ότι «ποντάρει» στον αθλητισμό και αυτό αποτυπώνεται σε μεγάλο βαθμό και στις στοχευμένες δράσεις που υλοποίησε και υλοποιεί το 2018, με τη συμμετοχή της σε πλήθος αθλητικών δράσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γεώργιος Λεονταρίτης, δήλωσε σχετικά:
"Στηρίζοντας την προσπάθεια για την ισότιμη πρόσβαση στον αθλητισμό, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει ενεργά για δεύτερη φορά στη διοργάνωση του SERIFOS SUNSET RACE.
Για έκτη συνεχή χρονιά, το πολυσύνθετο αυτό δρώμενο  θα αποτελέσει το  κορυφαίο  μαζικό αθλητικό γεγονός  της Σερίφου, διακρινόμενο για  την  τεράστια  επιτυχία  του, τόσο  ως  προς  τη  μαζικότητα  όσο  και  ως  προς  την  άρτια  οργάνωση  των κολυμβητικών και δρομικών αγώνων και  την  πλήρη  ικανοποίηση των  συμμετεχόντων.
Σε μια αμφίδρομη σχέση και συνέργεια μεταξύ του Δήμου Σερίφου και της Επιτροπής Τουρισμού Σερίφου, επενδύουμε στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια ανύψωσης του αθλητικού ιδεώδους, προβολής των νησιών μας και ενίσχυσης του τουριστικού μας προϊόντος".
Το 6ο Serifos Sunset Race φέτος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 22-23 Σεπτεμβρίου. Με αγώνες δρόμου 5, 10 και 20 χλμ, κολυμβητικούς αγώνες 750, 1.500 και 3.000μ. και παιδικές διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης για τους μικρούς μας φίλους. Οι εγγραφές για τους αγώνες ενηλίκων γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας της Ticketmaster.gr που έχει αναλάβει την προπώληση των εισιτηρίων. Αγορές  εισιτήριων γίνονται και από τα καταστήματα PUBLIC.
Για περισσότερες πληροφορίες
website: www.serifosrace.com facebook: www.facebook.com/serifosrace/ instagram: www.instagram.com/serifosrace/
 

Περισσότερα...

Για ακόμα μια χρονιά η πρωτοπόρος εταιρεία οπτικών Βαϊράμογλου θα στηρίξει τη διοργάνωση του Serifos Sunset Race, προσφέροντας γυαλιά ηλίου από τη σειρά της INVU στους νικητές των δρομικών και κολυμβητικών αγώνων ενηλίκων.
Ο πρώτοι και οι πρώτες των αγώνων δρόμου 5, 10 και 20χλμ και των αγώνων κολύμβησης 750, 1500 και 3000μ θα λάβουν ως έπαθλο μοναδικά γυαλιά από τη σειρά της INVU, που καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες όσων ασχολούνται με απαιτητικές υπαίθριες δραστηριότητες.
invu_sunset2
Προφίλ INVU
Η υψηλή αισθητική και η ποιότητα σχεδιασμού συνδυάζονται με την εκτενή τεχνογνωσία των φακών πόλωσης της Swiss Eyewear Group.
Η σειρά προϊόντων της INVU (in-view) δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει στους καταναλωτές μοναδική οπτική εμπειρία και στυλ σε ελκυστικές τιμές. Το δεύτερο συστατικό της INVU, η λέξη “view”, αναφέρεται στην εξαιρετική απόδοση των νέων πολαριζέ φακών ενώ η λέξη “IN” σηματοδοτεί τη δέσμευση της μάρκας να είναι πάντα «μέσα» στη μόδα.
Επίσημος αντιπρόσωπος της INVU στην Ελλάδα είναι η εταιρεία Βαϊράμογλου.

Περισσότερα...

Οι εγγραφές έχουν ανοίξει για το 6ο Serifos Sunset Race που φέτος θα διεξαχθεί στη Σέριφο το Σαββατοκύριακο 22-23 Σεπτεμβρίου. Με αγώνες δρόμου 5, 10 και 20 χλμ, κολυμβητικούς αγώνες 750, 1.500 και 3.000μ. και παιδικές διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης για τους μικρούς μας φίλους.
Οι εγγραφές για τους αγώνες ενηλίκων γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας της Ticketmaster.gr που έχει αναλάβει την προπώληση των εισιτηρίων και θα είναι ανοικτές μέχρι την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου. Αγορές  εισιτήριων γίνονται και από τα καταστήματα Public.
Οι εγγραφές για τους παιδικούς αγώνες (για ηλικίες από 6 έως 12 ετών) γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από τη σελίδα της διοργάνωσης www.serifosrace.com
Κάντε την εγγραφή σας τώρα και λάβετε μέρος σε ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός!
dsc_1343
Αφού εκδώσετε το εισιτήριο του αγώνα απευθυνθείτε για την έκδοση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων στις εταιρείες  SEA JETS, ZANTE FERRIES και AEGEAN SPEEDLINES που προσφέρουν εκπτώσεις για τους συμμετέχοντες.
Πολύ σημαντικά και τα έπαθλα των νικητών, με τους πρώτους νικητές των αγώνων δρόμου και κολύμβησης ενηλίκων να λαμβάνουν γυαλιά ηλίου προσφορά της εταιρίας INVU.
Δώρα στους δεύτερους και τρίτους κάθε αγωνίσματος θα προσφέρουν οι χορηγοί της διοργάνωσης Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ, Sea Jets, Pende Serifos και Ρίζες Hotel ενώ όλοι όσοι βρεθούν στο πόντιουμ των νικητών θα λάβουν δώρο τοπικά προϊόντα.
Επισκεφτείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα www.serifosrace.com, μάθετε για τους αγώνες και για το υπέροχο νησί της Σερίφου και κλείστε θέση για μια μοναδική εμπειρία!
serfios-race_run-2
Η διοργάνωση στηρίζει τις προσπάθειες για την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό για όλους τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδος.
Το Serifos Sunset Race στηρίζει τις προσπάθειες του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Safe Water Sports ενώ φέτος η διοργάνωση θα στηρίξει και το πρόγραμμα SeaChange Greek Islands του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, μια νέα ολιστική παρέμβαση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στις Κυκλάδες.
Η εκδήλωση αποτελεί Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και έχει την πλήρη υποστήριξη του Δήμου Σερίφου, της Επιτροπής Τουρισμού Σερίφου και των τοπικών συλλόγων.
Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η ΕΡΤ3, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, η NOVA και ο όμιλος Real Group (Real News, Real FM και Real.gr).

Περισσότερα...


Η διοργάνωση του Serifos Sunset Race θα έχει και φέτος την πλήρη στήριξη του "Συνδέσμου Σεριφίων", που θα συμβάλει στην προώθηση της διοργάνωσης.
Ο "Σύνδεσμος Σεριφίων" αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι του λευκού, γραφικού νησιού της Σερίφου.
Ιδρύθηκε από Σεριφιώτες το έτος 1896 με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Σεριφίων της διασποράς, που αποφασίσανε να δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην εδώ παρουσία τους και να μεταφυτεύσουν στον τόπο της νέας τους εγκατάστασης ό,τι θα έφερε στη μνήμη την ιδιαίτερα αγαπημένη πατρίδα από την οποία νοερά δεν φύγανε ποτέ.
Μερικές από τις δραστηριότητες του Συνδέσμου είναι: 
Η ίδρυση και ο συνεχής Εμπλουτισμός Τράπεζας Αίματος, η ίδρυση και λειτουργία Λαογραφικού Μουσείου στη Σέριφο και η κατασκευή στον ίδιο χώρο υπαίθριου θεάτρου για τη φιλοξενία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού, η έκδοση και συνεχής διμηνιαία κυκλοφορία της εφημερίδας “Σέριφος” , η έκδοση ημερολογίου και Χάρτη της Σερίφου, η έκδοση διαφόρων επιστημονικών βιβλίων Σερίφιων συγγραφέων και επιστημόνων, η ηχογράφηση δίσκων, κασέτας και cd με σεριφιώτικους σκοπούς και τραγούδια.
Επίσης, η ίδρυση και διατήρηση χορευτικής ομάδας, στην οποία συμμετέχουν νέοι, νέες και παιδιά, και  παίρνει μέρος σε διάφορες παραδοσιακές εκδηλώσεις και φεστιβάλ με χορούς από τη Σέριφο και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Τέλος, ο Σύνδεσμος έχει και αθλητική δραστηριότητα καθώς οργανώνει κάθε χρόνο τον Αύγουστο παιδικούς κολυμβητικούς αγώνες στο Λιβάδι Σερίφου .

Περισσότερα...

Όλοι οι συμμετέχοντες στους κολυμβητικούς αγώνες, και όχι μόνο, θα λάβουν την απαραίτητη ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια και την πρόληψη ατυχημάτων στο νερό μέσω του Safe Water Sports.
Η κοινωνική, μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports ιδρύθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων.
Το Safe Water Sports επιδιώκει την συστηματική και συνεχή ενεργοποίηση όλων των δυνάμενων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με στόχο την οργάνωση, τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των πολιτικών ασφάλειας και της ισχύουσας νομοθεσίας.
Προφίλ Safe Water Sports
To Safe Water Sports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 με βασικό σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό και τα υδάτινα σπορ. Το Safe Water Sports είναι μια καθαρά εθελοντική πρωτοβουλία που δεν λαμβάνει καμία χρηματική υποστήριξη από το κράτος.
Το όραμά μας είναι να βοηθήσουμε την πολιτεία και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το νερό, ώστε να γίνει η χώρα μας, υπόδειγμα οργάνωσης και ασφάλειας.
Το Safe Water Sports είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία, που για πρώτη φορά τόσο οργανωμένα σε ολόκληρο τον κόσμο, στοχεύει να αποτελέσει για την χώρα μας, το σημείο αναφοράς και το βασικό εργαλείο ενημέρωσης για τις δραστηριότητες στο νερό και την ασφάλεια.

Περισσότερα...

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι από φέτος τη διάθεση των εισιτηρίων του Serifos Sunset Race 2018 αναλαμβάνει η Ticketmaster.gr .
Η Ticketmaster Hellas, ειδικεύεται στο χώρο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του ελέγχου πρόσβασης. Είναι η κορυφαία εταιρεία του χώρου παγκοσμίως, όπως μαρτυρούν οι πωλήσεις περισσότερων των 530 εκατομμυρίων εισιτηρίων ετησίως με παρουσία σε 30 χώρες. Στην Ελλάδα το σύστημα της εταιρείας χρησιμοποιείται από κορυφαίες αθλητικές ομάδες αλλά και μουσικά θεάματα.
ticketmaster-buy-now
Επισκεφτείτε την ticketmaster.gr και κλείστε θέση σε ένα μοναδικό event. Επιλέγοντας μεταξύ τριών αποστάσεων στους αγώνες δρόμου (5, 10 και 20χλμ), τριών αποστάσεων στους αγώνες κολύμβησης (750, 1500 ή 3000μ) ή συνδυάστε και τα δύο αθλήματα λαμβάνοντας ξεχωριστή κατάταξη και σημαντική έκπτωση (όσοι συνδυάσουν αγώνα δρόμου και κολύμβησης θα λάβουν έκπτωση 50% στον κολυμβητικό αγώνα).
Το κόστος συμμετοχής είναι σταθερό 12 € για όλους τους αγώνες δρόμου και 10 € για όλους τους αγώνες κολύμβησης. Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού, αναμνηστικό τεχνικό Τ-shirt (αγώνες δρόμου), κολυμβητικό σκουφάκι (αγώνες κολύμβησης), ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σνακ και νερό.
Παράλληλα, τις ημέρες της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν παιδικοί αγώνες δρόμου και κολύμβησης στο Λιβάδι Σερίφου για παιδιά από 5 έως 12 ετών. Η συμμετοχή στους παιδικούς αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ με την εγγραφή τους να γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.serifosrace.com .

Περισσότερα...

Serifos Sunset Race 2018 – Take the challenge and capture the sun
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 – ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Το Σαββατοκύριακο 22/23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχή χρονιά στο νησί της Σερίφου το Serifos Sunset Race με αγώνες δρόμου 5, 10 και 20 χλμ, κολυμβητικούς αγώνες 750, 1.500 και 3.000μ. αλλά και παιδικές διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης για τους μικρούς μας φίλους.
Οι δρομείς των 5 και 10 χλμ. με σημείο εκκίνησης τη Βαγιά, θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν παράλληλα με τη θάλασσα περιμετρικά του κόλπου του Κουταλά, διασχίζοντας τις πανέμορφες παραλίες της Βαγιάς του Γανέματος και του Κουταλά απολαμβάνοντας συγχρόνως το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής από την μία και την άγρια ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου από την άλλη.
Η απαιτητική διαδρομή των 20 χλμ, που έχει χαρακτηριστεί από τις δυσκολότερες στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει από το λιμάνι διασχίζοντας κατά σειρά το Λιβάδι, το Καλό Αμπέλι, τη Βαγιά, το Γάνεμα, τον Κουταλά και επιστρέφοντας για τον τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς.
Οι κολυμβητές των 750, 1.500 και 3.000 μέτρων θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε μία μοναδική διαδρομή στον μεγάλο κόλπο στο Λιβάδι της Σερίφου την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου. Οι αγώνες δρόμου και κολύμβησης διεξάγονται διαφορετική ημέρα και δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και στα δύο αθλήματα, λαμβάνοντας ξεχωριστή κατάταξη και σημαντικές εκπτώσεις.
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
Επισκεφτείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα www.serifosrace.com, μάθετε για τους αγώνες και για το υπέροχο νησί της Σερίφου και κλείστε θέση για μια μοναδική εμπειρία!
Η διοργάνωση στηρίζει τις προσπάθειες για την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό για όλους τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδος και ειδικά της αγονης γραμμής. Μέρος των εσόδων θα δοθούν για την αγορά αθλητικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου του νησιού.
Για όλους τους συμμετέχοντες η διοργανώτρια αρχή έχει εξασφαλίσει σημαντικές προσφορές για τη μεταφορά τους στο νησί, τη διαμονή τους, τη διατροφή τους και την ενοικίαση αυτοκινήτου.
Η εκδήλωση αποτελεί Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και έχει την πλήρη υποστήριξη του Δήμου Σερίφου και της Επιτροπής Τουρισμού Σερίφου.

Περισσότερα...

Το Serifos Sunset Race 2017 είναι πια παρελθόν, αφήνοντας ευχάριστες αναμνήσεις σε όσους το έζησαν από κοντά.
Εκατοντάδες δρομείς και κολυμβητές, μικροί και μεγάλοι, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και συμμετείχαν στους αγώνες της διοργάνωσης στο πανέμορφο νησί της Σερίφου.
Τον καλύτερό τους εαυτό όμως έδωσαν και οι τοπικοί υποστηρικτές οι οποίοι έσπευσαν άμεσα να βοηθήσουν συνεισφέροντας στη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης.
Πιο συγκεκριμένα, πολύτιμη ήταν η συνδρομή του Γιώργου Νικολάου (Yacht Club, Barbarossa) και του Έντι Λιβάνιου (Indigo Café, Πάνω Πιάτσα) που από την αρχή της προσπάθειας έχουν αγκαλιάσει το θεσμό!
Η Μεταφορική Σερίφου και ο Μανώλης Γεροντάρης, με διπλό ρόλο ως εκπρόσωπος και του Δήμου, ανέλαβαν όλες τις μεταφορές από Αθήνα προς τη Σέριφο αλλά πρόσφεραν και πολύτιμη βοήθεια εντός του νησιού στη διάρκεια της προετοιμασίας των αγώνων.
Οι δωροθέτες μας η μελισσοκομική οικογένεια Ρώτα με το “The Family Beez”, το οινοποιείο του Χρήστου Χρυσολωρά και το κατάστημα delicatessen “ΜΗΤΑΤΟ” φρόντισαν για τα δώρα της διοργάνωσης, προσφέροντας σε όλους τους νικητές σεριφιώτικες γεύσεις, μέλι, κρασί και ποικιλία από τοπικά προϊόντα.
Μεγάλη η συνεισφορά και του ταξιδιωτικού πρακτορείο Κονδύλη που ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος των κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθοδηγώντας τους δρομείς ενώ φιλοξένησε και την γραμματεία των αγώνων!
Το Think Of Serifos στήριξε και αυτό τη διοργάνωση με τα βατραχάκια των αγώνων που κάθε χρόνο γίνονται ανάρπαστα!
Το Calma drinks and bites φιλοξένησε για άλλη μια φορά τους αγώνες κολύμβησης την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου!
Ευχαριστούμε και τους υπόλοιπους τοπικούς υποστηρικτές της διοργάνωσης την Τεχνολογική Αθηνών, την Τεχνοκατασκευή, την Ράμπιας Μπετόν, το Κέντρο Δόμησης Καρεκλάς, το Serifos Houses, την Blue Bird, την Αφοι Καρτσωνάκη και τα εστιατόρια ΥδρόλιθοςΑλώνι, Θαλάμι, Τάκης και Porto Vecchio.
Τον Γιάννη Γούναρη που για άλλη μια χρονιά φρόντισε για την έγκαιρη και ασφαλή μετακίνηση των δρομέων προς και από τη Βαγιά.
Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στα καταλύματα Αλέξανδρος και Βασιλεία, Πουντί, Serifos Beach, Albatros, Αμαλία, Δορκάς και Cavo D’oro για τη ζεστή φιλοξενία.
Επίσης ευχαριστούμε τον Νίκο Μουστάκα που ήταν υπεύθυνος για την ηχητική εγκατάσταση, τον ξυλουργό Αντώνη Κυρίτση και τον ηλεκτρολόγο Γιάννη Γεροντάρη για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.
Και φυσικά τους δύο φωτογράφους μας, Στέφανο Αντιμάντο και Νίκο Κοκκολάκη, και τον χειριστή του drone Παύλο Αντιμάντο, όλοι τους με καταγωγή από τη Σέριφο, που αποτύπωσαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο το Serifos Sunset Race 2017!
Και τέλος τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων "ο Ταξιάρχης", τον Σύλλογο Εμπόρων και Επαγγελματιών Σερίφου, τον Σύνδεσμο των εν Αθήναις Σεριφίων  και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που στάθηκαν στο πλευρό μας και κινητοποίησαν την τοπική κοινωνία.

Περισσότερα...

 
Με ατμόσφαιρα που θύμιζε κινηματογραφική ταινία και οργάνωση που άγγιζε σε αρτιότητα μεγάλες διοργανώσεις, το 5ο Serifos Sunset Race ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 2-3 Σεπτεμβρίου και πρόσφερε κάτι το μοναδικό για αθλητική διοργάνωση, δίνοντας  μία νότα προσμονής για την επόμενη χρονιά.
Με τη βοήθεια του καιρού, των εθελοντών, των τοπικών υποστηρικτών, τη φιλοξενία των ντόπιων και τις εξαιρετικές συνθήκες που επικρατούσαν, δημιουργήθηκε ένα ιδανικό σκηνικό για μία αθλητική διοργάνωση που τα είχε όλα.
Καλές επιδόσεις, μεγάλη συμμετοχή και στο τρέξιμο και στο κολύμπι, απαιτητικές διαδρομές με αξέχαστες εικόνες από ένα φυσικό περιβάλλον που είναι ευλογημένο. Ο τερματισμός των αγώνων δρόμου στην παραλία της Βαγιάς την ώρα του ηλιοβασιλέματος ήταν απλά μαγευτικός.
Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν συνολικά σε όλα τα αγωνίσματα τους 600 ενώ στο νησί βρέθηκαν περισσότεροι από 1000 επισκέπτες, εκτός Σερίφου, με αφορμή την αθλητική διοργάνωση τονώνοντας την οικονομία της τοπικής αγοράς.
Μέσα σε αυτούς και ξένοι αθλητές από 11 χώρες συνολικά που συμμετείχαν στη διοργάνωση δίνοντας ένα διεθνές χρώμα και μάλιστα με πολλούς από αυτούς να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών.
Αυξημένη και η συμμετοχή παιδιών από τη Σέριφο στους παιδικούς αγώνες δρόμου και κολύμβησης, που αποδεικνύει ότι το αποτύπωμα που αφήνει το Serifos Sunset Race είναι πολύ σημαντικό.
Την παράσταση έκλεψε το πολύ δύσκολο και απαιτητικό αγώνισμα των 20χλμ με τον Αντώνη Τριπόδη να τερματίζει πρώτος και να πετυχαίνει ρεκόρ αγώνα με 1:22:20,2, ενώ και στα υπόλοιπα αγωνίσματα ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και είχαμε εξαιρετικές επιδόσεις.
fghjk-291-of-575
Πλούσια τα δώρα που δόθηκαν στους νικητές, με τους πρώτους στους αγώνες τρεξίματος να λαμβάνουν ως έπαθλο γυαλιά ηλίου προσφορά της Zero RH, και τους πρώτους στους αγώνες κολύμβησης δωρεάν εισιτήρια, προσφορά της Sea Jets, Χορηγού Μεταφοράς της διοργάνωσης. Όλοι δε οι νικητές έλαβαν ως δώρα τοπικά προϊόντα, όπως μέλι Σερίφου από το «Family Beez»,  Σεριφιώτικο κρασί από το «οινοποιείο Χρυσολωρά» και επιλογή από τοπικά προϊόντα από το κατάστημα delicatessen «Μητάτο».
Σημαντική η βοήθεια από  τον Δήμο Σερίφου, από το Λιμενικό και την Αστυνομία και από τους τοπικούς συλλόγους (Σύλλογος Ενοικιαζόμενων καταλυμάτων «ο Ταξιάρχης», Σύλλογος Επαγγελματιών και Εμπόρων Σερίφου, Σύνδεσμος των εν Αθήναις Σεριφίων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) που ενεργοποίησαν την τοπική κοινωνία.
Και όλο αυτό το εγχείρημα δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια των χορηγών και υποστηρικτών της διοργάνωσης. Τον Γιώργο Διενή και τη Sea Destiny ως Μεγάλος Χορηγός, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος που φρόντισε για τη σωστή ενυδάτωση των δρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, το Σούπερ Μάρκετ Κονδύλη με τη φυσική και υλική του παρουσία, αλλά και τους υπόλοιπους χορηγούς της διοργάνωσης, την DHL, τη Renault, τη Zero RH, τη Sea Jets, την Κρι Κρι που πρόσφερε παγωτά και Super Spoon με στραγγιστό γιαούρτι σε όλους τους δρομείς, και τους χορηγούς επικοινωνίας τη Nova, τον realfm 97,8 τη Realnews και τον Empneusi 107 FM.
Η διοργάνωση που έγινε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και υπό την Αιγίδα του Δήμου Σερίφου ανανεώνει το ραντεβού της για τον Σεπτέμβριο του 2018.
Ακολουθούν οι τρεις πρώτοι στους αγώνες ενηλίκων ενώ όλα τα αποτελέσματα θα τα βρείτε εδώ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ SERIFOS SUNSET RACE 2017
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5ΧΛΜ ΑΝΔΡΩΝ

 1. ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 0:18:56,0
 2. ΝΟΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 0:19:12,7
 3. ΠΙΡΙΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟ 0:19:58,3
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5ΧΛΜ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 1. ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΩΝ/ΝΑ 0:24:48,7
 2. ΠΙΠΕΡΑΚΗ ΠΕΛΑΓΙΑ 0:25:10,4
 3. ΑΡΧΑNΙΩΤΗ ΓΙΟΥΛΗ 0:25:12,4
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10ΧΛΜ ΑΝΔΡΩΝ
 1. ΜΑΛΙΟΥΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 0:42:14,1
 2. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 0:44:13,9
 3. ΜΟΥΓΚΟΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 0:45:42,3
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10ΧΛΜ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 1. MADDEN BIANCA 0:51:39,0
 2. ΣΤΑΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 0:56:59,8
 3. MOLTON NOEMIE 1:00:06,2
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 20ΧΛΜ ΑΝΔΡΩΝ
 1. ΤΡΙΠΟΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 1:22:20,2
 2. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ 1:33:49,4
 3. ΒΡΕΤΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 1:34:55,5
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 20ΧΛΜ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 1. ΚΩΔΩΝΑ ΑΘΗΝΑ 1:56:16,5
 2. ΣΚΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 2:02:19,3
 3. ΜΠΑΛΑΣΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 2:04:01,1
ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 3ΧΛΜ ΑΝΔΡΩΝ
 1. ΦΙΡΦΙΛΙΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 0:39:39,6
 2. ΔΑΦΝΗΣ ΝΙΚΟΣ 0:42:41,9
 3. ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ 0:45:13,3
ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 3ΧΛΜ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 1. ΘΩΜΑΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 0:42:46,4
 2. ΓΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 0:46:23,8
 3. ΓΕΙΤΟΝΑ ΖΩΗ 0:47:36,9
ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 1ΧΛΜ ΑΝΔΡΩΝ
 1. ΚΟΥΡΛΙΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΣ 0:12:35,8
 2. ΡΕΚΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 0:13:55,7
 3. BAKER FELIX 0:14:15,2
ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 1ΧΛΜ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 1. ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ ΔΑΝΑΗ-ΕΛΙΝΑ 0:15:54,4
 2. ΚΑΛΑΧΑΝΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ 0:16:43,4
 3. ΚΟΥΡΛΙΟΥΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 0:16:47,2
ΣΥΝΔΙΑΣΤΙΚΟ 5ΧΛΜ ΤΡΕΞΙΜΟ – 1ΧΛΜ ΚΟΛΥΜΠΙ ΑΝΔΡΩΝ
 1. ΚΩΣΤΙΜΠΑΣ ΚΩΝ.ΝΟΣ 00:35:28,70
 2. ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 00:39:52,50
 3. ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 00:43:03,60
ΣΥΝΔΙΑΣΤΙΚΟ 5ΧΛΜ ΤΡΕΞΙΜΟ – 1ΧΛΜ ΚΟΛΥΜΠΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 1. ΠΙΠΕΡΑΚΗ ΠΕΛΑΓΙΑ 00:43:00,90
 2. ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ ΔΑΝΑΗ-ΕΛΙΝΑ 00:43:29,20
 3. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ 00:46:32,30

Περισσότερα...

 
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου του Serifos Sunset Race 2017 θα τα βρείτε στο παρακάω link:
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ SERIFOS SUNSET RACE 2017

Περισσότερα...

Το Σαββατοκύριακο 2-3 Σεπτεμβρίου, στο νησί της Σερίφου θα διεξαχθεί για 5η διαδοχική χρονιά το Serifos Sunset Race.
Εκατοντάδες δρομείς θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μια από τις ομορφότερες και πιο απαιτητικές διαδρομές στην Ελλάδα το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, ενώ την επομένη πλήθος κολυμβητών θα κολυμπήσει στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου, στον κόλπο του Λιβαδιού της Σερίφου.
Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε., στηρίζει ακόμα μια σημαντική αθλητική διοργάνωση, σε μία πρωτοβουλία, που έχει γίνει πλέον θεσμός και προβάλει το νησί της Σερίφου στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Στρατηγική της εταιρίας είναι η στήριξη των δραστηριοτήτων μαζικού αθλητισμού με απώτερο σκοπό την προώθηση του υγιούς τρόπου ζωής και την επαφή του απλού κόσμου με τη φύση.
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» θα είναι παρών τόσο στους δρομικούς αγώνες των 20, 10 και 5 χλμ, στους αγώνες κολύμβησης των 3000 και 1000 μέτρων αλλά και στους παιδικούς αγώνες.
Όλοι οι συμμετέχοντες και αθλητές του Serifos Sunset Race 2017 θα ενυδατώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», που εγγυάται την ιδανική λειτουργία του οργανισμού κατά την άθληση αλλά και την αποκατάσταση, και τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «Βίκος».
dromeis_vikos-2  dromeis_vikos
Στα δρομικά αγωνίσματα του Σαββάτου, τα σημεία ανεφοδιασμού και ενυδάτωσης είναι υπόθεση της «Βίκος». Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» θα βρίσκεται σε έξι σταθμούς τροφοδοσίας στον αγώνα των 20 χλμ., σε τρεις των 10χλμ καθώς και στον τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς, προσφέροντας ενυδάτωση και ενέργεια στην προσπάθεια των δρομέων. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» και τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «Βίκος» θα περιμένουν και τους κολυμβητές στον τερματισμό τους στην παραλία του Αυλόμωνα, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου!
Ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της άσκησης
Η σωστή ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο στη διάρκεια της άσκησης. Πόσο μάλλον την ημέρα ενός αγώνα και στη διάρκεια της προετοιμασίας που θα πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα. Και αυτό γιατί το νερό βοηθάει και στην εύρυθμη λειτουργία των μυών με αποτέλεσμα όταν πίνουμε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση να μειώνουμε την πιθανότητα μυϊκής κράμπας.
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», το πρώτο σε κατανάλωση εμφιαλωμένο νερό στην Ελλάδα, προέρχεται κατευθείαν από την ομώνυμη πηγή στην προστατευόμενη περιοχή των Ζαγοροχωριών, ενώ χάρη στην ιδιαίτερη σύστασή του, που είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, συμβάλλει στην τόνωση και την καλή λειτουργία του οργανισμού κατά τη διάρκεια της άθλησης.
Η διοργάνωση του Serifos Sunset Race 2017 αποτελεί Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Σερίφου.

Περισσότερα...

Το Serifos Sunset Race 2017 θα διεξαχθεί για πρώτη χρονιά με τη Συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αποδεικνύοντας ότι έχει μπει για τα καλά στο χάρτη των σημαντικών αθλητικών δρώμενων της χώρας.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι παρούσα και στηρίζει όλες τις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις και δράσεις που προάγουν το πνεύμα του αθλητισμού, προβάλλουν τον τόπο και παρακινούν τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νεολαία ώστε να ασχοληθεί με αυτόν. Η ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους αποτελεί βασικό άξονα της πολιτικής της, με συνέπεια να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα νησιά της να πρωταγωνιστούν στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και σε συνέργειες, οι οποίες συμβάλλουν στην προώθηση ενός μοντέλου ανάπτυξης το οποίο στηρίζεται στη σύνδεση αθλητισμού και τουρισμού, δύο από τα πιο ισχυρά "χαρτιά" του Αρχιπελάγους.
Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου έχει κάνει ξεκάθαρο από την αρχή της θητείας της ότι «ποντάρει» στον αθλητισμό και αυτό αποτυπώνεται σε μεγάλο βαθμό και στις στοχευμένες δράσεις που υλοποίησε και υλοποιεί το 2017, με τη συμμετοχή της σε περισσότερες από 50 αθλητικές δράσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γεώργιος Λεονταρίτης, δήλωσε σχετικά:
"Με ιδιαίτερη χαρά θα υποδεχθούμε στην όμορφη Σέριφο για 5η συνεχή χρονιά μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση. Το Σαββατοκύριακο 2-3 Σεπτεμβρίου, η  "Σιδηρά κυρία" των Κυκλάδων, όπου θα πραγματοποιηθεί το SERIFOS SUNSET RACE 2017, θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους αθλητές και τους φίλους των δρομικών και κολυμβητικών αγώνων.
Η Σέριφος απέδειξε ότι μπορεί να αναλαμβάνει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις με υψηλή ποιοτική αθλητική και πολιτιστική αξία και είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει συνέχεια.
Οφείλουμε να εκφράσουμε συγχαρητήρια για την αποτελεσματικότητα των ανθρώπων που ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας την διοργάνωση, τον Δήμο, την Επιτροπή Τουρισμού Σερίφου και τους τοπικούς συλλόγους και επιχειρηματίες που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια".

Περισσότερα...

Όλοι οι συμμετέχοντες στους κολυμβητικούς αγώνες του Serifos Sunset Race, και όχι μόνο, θα λάβουν την απαραίτητη ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια και την πρόληψη ατυχημάτων στο νερό μέσω του SafeWaterSports.
Η κοινωνική, μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports ιδρύθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων.
Το Safe Water Sports επιδιώκει την συστηματική και συνεχή ενεργοποίηση όλων των δυνάμενων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με στόχο την οργάνωση, τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των πολιτικών ασφάλειας και της ισχύουσας νομοθεσίας.
Προφίλ Safe Water Sports
To Safe Water Sports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 με βασικό σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό και τα υδάτινα σπορ. Το Safe Water Sports είναι μια καθαρά εθελοντική πρωτοβουλία που δεν λαμβάνει καμία χρηματική υποστήριξη από το κράτος.
Τέσσερεις είναι οι βασικοί άξονες δραστηριοποίησης του:

 • Υποστήριξη του έργου της πολιτείας (Λιμενικό Σώμα) σε θέματα τεχνολογίας και πληροφορικής για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των ελέγχων και επιθεωρήσεων στις ελληνικές θάλασσες και παραλίες.
 • Ενημέρωση – ευαισθητοποίηση πολιτών (Έλληνες και ξένοι επισκέπτες)κυρίως μέσω του δωρεάν SafeWaterSportsappγια κινητά
 • Εκπαίδευση παιδιών και νέων στα σχολεία σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα (περισσότεροι από 35.000 ετησίως)
 • Πιστοποίηση επιχειρήσεων θαλασσίων σπορ (σε συνεργασία με την TUVAustriaHellas) με το πρότυπο ‘certifiedquality”
Το όραμά μας είναι να βοηθήσουμε την πολιτεία και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το νερό, ώστε να γίνει η χώρα μας, υπόδειγμα οργάνωσης και ασφάλειας.
Το Safe Water Sports είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία, που για πρώτη φορά τόσο οργανωμένα σε ολόκληρο τον κόσμο, στοχεύει να αποτελέσει για την χώρα μας, το σημείο αναφοράς και το βασικό εργαλείο ενημέρωσης για τις δραστηριότητες στο νερό και την ασφάλεια.

Περισσότερα...

Η εταιρία παραγωγής μελιού, The Family Beez, με έδρα στη Σέριφο, θα είναι "Υποστηρικτής" του Serifos Sunset Race 2017, στηρίζοντας την προσπάθεια της διοργάνωσης. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής όλοι οι νικητές των αγώνων θα λάβουν δώρο μοναδικά προϊόντα της εταιρίας.
dsc_5027  dsp_0250
Προφίλ The Family Beez
Η οικογένεια Ρώτα έχει ξεκινήσει εδώ και 40 χρόνια να παράγει μέλι εξαιρετικής ποιότητας στη Σέριφο. Ο Γιώργος Ρώτας συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και παράγει εξαιρετικά αρωματικό μέλι με ξεχωριστή γεύση.
Η παραγωγή είναι βιολογικά πιστοποιημένη και στο εκσυγχρονισμένο μελισσοκομικό εργαστήριο της οικογένειας γίνεται η συλλογή του μελιού, χρησιμοποιώντας μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον. Η παραγωγή είναι περιορισμένη και ο συνδυασμός ποιότητας , γεύσης και αρωμάτων μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη.
Τα προϊόντα μας είναι βιολογικής γεωργίας και παράγονται στο νησί της Σερίφου σε περιοχή προστατευόμενη και χαρακτηρισμένη Natura 2000. Το μέλι μας οφείλει την υπέροχη γεύση του και το ξεχωριστό του άρωμα στο μοναδικό οικοσύστημα της περιοχής και την υψηλή διατροφική του αξία στις βιολογικές μεθόδους παραγωγής.
Το μέλι μας ξεκίνησε αρχικά να παράγεται με σκοπό να προσφέρουμε ένα υγιεινό και ανεπεξέργαστο προϊόν στα παιδιά μας. Τελικά καταφέραμε να παράγουμε αυτό το εξαιρετικό μέλι με την μοναδική και πλούσια γεύση ,γεγονός που οφείλεται στην βιοποικιλότητα της περιοχής της Σερίφου και της ευρύτερης περιοχής των Κυκλάδων. Το αγνό, βιολογικό μέλι είναι δώρο για εμάς και το δώρο αυτό θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.

Περισσότερα...

Η DHL Express Ελλάς στηρίζει το Serifos Sunset Race 2017 ως «Χορηγός» της διοργάνωσης .
Ο ηγέτης των διεθνών ταχυμεταφορών ταυτίζεται πλήρως με τον σκοπό της διοργάνωσης που δεν είναι άλλος από την στήριξη τις προσπάθειες για την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση την υγεία τον πολιτισμό και τον αθλητισμό για όλους τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδος και ειδικά της άγονης γραμμής.
Προφίλ DHL Express Ελλάς
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από 1978, συνδυάζοντας την παγκόσμια δύναμη και το διεθνές δίκτυο της DHL που ενώνει 220 χώρες και περιοχές, με την εξαιρετική τεχνογνωσία που διαθέτει για την τοπική αγορά. Υπήρξε η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της στην Ελλάδα και παραμένει στην κορυφή, εστιάζοντας στην εξυπηρέτηση των πελατών της και επενδύοντας συνεχώς στην εκπαίδευση του προσωπικού της. Η εταιρεία έχει αποκτήσει σημαντική τεχνογνωσία στην παροχή υπηρεσιών για εξειδικευμένες ανάγκες ταχυμεταφοράς προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις συγκεκριμένων επιχειρηματικών κλάδων, όπως για παράδειγμα οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας & τηλεπικοινωνιών, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, οι ναυτιλιακές εταιρείες και οι επιχειρήσεις ένδυσης, υπόδησης κ.α.
Η DHL Express Ελλάδας μετρά πολλές διακρίσεις με σημαντικότερες γι αυτή τη χρονιά το βραβείο του καλύτερου κέντρου Εξυπηρέτησης Πελατών Ελλάδας, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών. Ταυτόχρονα ο κόσμος της την ανέδειξε ως Best Workplace, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στη χώρα. Το 2018 θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για την DHL Express τους ανθρώπους και συνεργάτες της, αφού θα γιορτάσει 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ελλάδα!

Περισσότερα...

Η Αθλητικές και Πολιτιστικές Εγκαταστάσεις Αθηνών Ι.Κ.Ε. σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την αιγίδα του Δήμου Σερίφου και της Τουριστικής Επιτροπής Σερίφου, διοργανώνουν τον αγώνα δρόμου με την επωνυμία Serifos Sunset Race 2017. Ακολουθούν η προκήρυξη και οι όροι συμμετοχής του κάθε αγώνα:
 
Απόσταση αγώνα: 20 χλμ.
Ώρα εκκίνησης: Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, 17:30 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού αγώνα 20χλμ: Λιμάνι Σερίφου – Βαγιά
Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει πρόσφατα να έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις έτσι ώστε να έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητά τους να λάβουν μέρος σε δρομικούς αγώνες μεγάλης απόστασης.
Ο Αγώνας έχει όριο τις 200 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα από την Παρασκευή 25 Αυγούστου θα λήξει η περίοδος εγγραφών.
Χρονικό όριο αγώνα
Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη συνολική προσπάθειά τους σε 2:30. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
Περιγραφή διαδρομής αγώνα
Η εκκίνηση δίνεται από τη νέα προβλήτα του λιμανιού, μπροστά στην αφετηρία των ΚΤΕΛ και οι δρομείς αφού διασχίσουν το Λιβάδι κατευθύνονται προς τη νότια μεριά του νησιού περνώντας τους κόλπους Καλό Αμπέλι (2ο χλμ), Βαγιά (6ο χλμ), Γάνεμα (7ο χλμ) και Κουταλά (8ο χλμ) και κάνουν αναστροφή στο σημείο Άσπρος Κάβος (12.5ο χλμ). Με τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς .
Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί νερού σε τέσσερα σημεία και στον τερματισμό.
Κόστος Συμμετοχής: 12 € (περιλαμβάνει τεχνικό T-Shirt, αναμνηστικό μετάλλιο, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, υγειονομική κάλυψη). Οι παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 24%.
 
Απόσταση αγώνα: 5χλμ και 10 χλμ.
Ώρα εκκίνησης: Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, 18:00 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Βαγιά
Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει πρόσφατα να έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις έτσι ώστε να έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητά τους να λάβουν μέρος σε δρομικούς αγώνες μεγάλης απόστασης.
Ο κάθε αγώνας έχει όριο τις 200 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα από την Παρασκευή 25 Αυγούστου θα λήξει η περίοδος εγγραφών.
Χρονικό όριο αγώνα
Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη συνολική προσπάθειά τους σε 1:30. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
Περιγραφή διαδρομής αγώνα
Η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ εκτείνεται στη Νότια πλευρά του νησιού και καταγράφεται ως εξής: Η εκκίνηση δίνεται από τη θέση Βαγιά στο σημείο που διασταυρώνεται o περιφερειακός δρόμος με τον δρόμο προς την παραλία της Βαγιάς. Οι δρομείς κατευθύνονται προς το Γάνεμα και αφού διανύσουν απόσταση 2.350 μέτρων, στην αρχή του κόλπου του Κουταλά κάνουν αναστροφή, διασχίζουν αντίθετα την ίδια διαδρομή περνάνε από το σημείο εκκίνησης και τερματίζουν στην παραλία της Βαγιάς.
Στα 10χλμ: Η εκκίνηση δίνεται από τη θέση Βαγιά στο σημείο που διασταυρώνεται o περιφερειακός δρόμος με τον δρόμο προς την παραλία της Βαγιάς. Οι δρομείς αφού διανύσουν απόσταση 5.000 μέτρων και περάσουν τους πανέμορφους κόλπους του Γανέματος και του Κουταλά κάνουν αναστροφή στο σημείο Άσπρος Κάβος και διανύουν αντίθετα την ίδια διαδρομή. Επιστρέφουν στο σημείο εκκίνησης και τερματίζουν στην παραλία της Βαγιάς.
Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί νερού σε δύο σημεία και στον τερματισμό.
Κόστος Συμμετοχής: 8€ για τα 5χλμ και 10€ για τα 10χλμ (περιλαμβάνει τεχνικό T-Shirt, αναμνηστικό μετάλλιο, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, υγειονομική κάλυψη). Οι παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 24%.
 
Απόσταση αγώνων κολύμβησης: 1χλμ και 3 χλμ.
Ώρα εκκίνησης: Κυριακή 3 Αυγούστου, 10:30 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού αγώνων: Λιβάδι, παραλία Αυλόμωνα
Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση και θα κολυμπήσουν με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει πρόσφατα να έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις έτσι ώστε να έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητά τους να λάβουν μέρος σε κολυμβητικούς αγώνες μεγάλης απόστασης.
Ο κάθε αγώνας έχει όριο τις 150 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα από την Παρασκευή 25 Αυγούστου θα λήξει η περίοδος εγγραφών.
Χρονικό όριο αγώνα
Οι κολυμβητές θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη συνολική προσπάθειά τους σε 1:30. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
Περιγραφή διαδρομής αγώνα
Εκκίνηση από την παραλία του Αυλόμωνα. Οι κολυμβητές θα κολυμπήσουν ένα ολυμπιακό τρίγωνο 1χλμ εντός του κόλπου του Λιβαδιού.
Στον αγώνα τον 3χλμ οι κολυμβητές θα επαναλάβουν τη διαδρομή του 1χλμ τρεις φορές, τερματίζοντας στην παραλία.
Παιδιά που γυμνάζονται σε κολυμβητήρια μπορούν να συμμετέχουν στον αγώνα των 1000μ μόνο με υπογραφή κηδεμόνα.
Κολυμβητικά Βοηθήματα
Στη διαδρομή των 3.000μ δεν επιτρέπονται βατραχοπέδιλα, μάσκες, αναπνευστήρες και λοιπά βοηθήματα.
Στη διαδρομή των 1.000μ επιτρέπονται βατραχοπέδιλα, μάσκες, αναπνευστήρες και λοιπά βοηθήματα. Η χρήση βοηθημάτων (π.χ. βατραχοπέδιλα) θα πρέπει να δηλωθεί στην γραμματεία κατά την ώρα παραλαβής των αριθμών συμμετοχής.
*Όσοι χρησιμοποιούν κολυμβητικά βοηθήματα τίθενται εκτός κατάταξης.
Wet Suit- Στολές
Όσοι φορέσουν στολή δεν θα είναι στη γενική κατάταξη αλλά σε ξεχωριστή κατάταξη όπου και θα γίνει ξεχωριστή βράβευση (με ελάχιστο αριθμό 10 συμμετέχοντες). Επιτρέπεται να φορέσετε στολές μόνο εάν το έχετε δηλώσει στην γραμματεία κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
Κόστος Συμμετοχής: 8€ για το 1χλμ και 10€ για τα 3χλμ (περιλαμβάνει σκουφάκι, αναμνηστικό μετάλλιο, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία μετά τον αγώνα, υγειονομική κάλυψη). Προσφέρετε έκπτωση 50% στους αγώνες κολύμβησης για όσους συνδυάσουν δύο αθλήματα. Οι παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 24%.
 
Γενικοί όροι συμμετοχής
-Στους αγώνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και απλοί πολίτες ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης.
- Η εγγραφή θα θεωρείται ολοκληρωμένη εφόσον έχει πραγματοποιηθεί τόσο η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής όσο και η πληρωμή του αντίστοιχου κόστους. Τα τραπεζικά ή άλλα έξοδα επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα.
- Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής θα πρέπει να γίνεται εντός 10 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία δήλωσης διαφορετικά η εγγραφή θα θεωρείται άκυρη.
- Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι προσωπικές και δεν μεταφέρονται σε τρίτους σε καμία φάση της περιόδου εγγραφών.
- Σε περίπτωση που διαπιστωθεί χρήση του πακέτου συμμετοχής από άλλο δρομέα από αυτόν στον οποίο ανήκει αυτός θα ακυρώνεται.
- Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αλλαγής των όρων συμμετοχής αφού προβούν στην σχετική ανακοίνωση.
- Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Πολιτική ακυρώσεων
Δυνατότητα ακύρωσης συμμετοχής και επιστροφής χρημάτων γίνεται με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ενημέρωση των διοργανωτών με ηλεκτρονικό ή κανονικό ταχυδρομείο πριν τις 18 Αυγούστου.
Παραλαβή πακέτων συμμετοχής
Τα πακέτα συμμετοχής θα παραλαμβάνονται την Παρασκευή και το Σάββατο 1 και 2 Αυγούστου στη γραμματεία των αγώνων, στο Λιβάδι Σερίφου.
Μεταφορά
Η μεταφορά των συμμετεχόντων στους δρομικούς αγώνες στο σημείο εκκίνησης θα γίνει με λεωφορεία της διοργάνωσης από το Λιβάδι προς τη Βαγιά. Όπως επίσης και η επιστροφή τους από τη Βαγιά στο Λιβάδι. Οι ώρες των δρομολογίων θα ανακοινωθούν στη γραμματεία των αγώνων στο νησί.
Σήμανση και ασφάλεια διαδρομών
Η διαδρομή των αγώνων σηματοδοτείται με  πρόσκαιρη σηματοδότηση η οποία τοποθετείται στις παραμονές των αγώνων. Οι διαδρομές είναι μετρημένες και θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις σε κάθε χιλιόμετρο. Την επίβλεψη των διαδρομών των δρομικών αγώνων θα έχει το λιμενικό, το αστυνομικό τμήμα Σερίφου και η διοργανώτρια αρχή με διασώστες και εθελοντές. Στους κολυμβητικούς αγώνες θα υπάρχουν ναυαγοσώστες, ειδικές ναυαγοσωστικές σανίδες, πλευστό φορείο και γενικά όλος ο εξοπλισμός ασφαλείας.
Έπαθλα
Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης κάθε αγωνίσματος. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
Όλοι οι νικητές θα λάβουν δώρα προσφορά των χορηγών της διοργάνωσης.
Βράβευση θα γίνει και στους πρώτους και τις πρώτες για όσους συνδυάσουν δύο αθλήματα ως εξής: 5χλμ τρέξιμο και 1000μ κολύμπι, 10χλμ τρέξιμο και 3000μ κολύμπι,  20χλμ τρέξιμο και 3000μ κολύμπι (με περιορισμό τουλάχιστον τις 10 συμμετοχές).
Περίοδος Εγγραφών:
Η περίοδος των εγγραφών λήγει την Παρασκευή 25 Αυγούστου. Η εγγραφή θα θεωρείται ολοκληρωμένη εφόσον έχει πραγματοποιηθεί τόσο η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής όσο και η πληρωμή του αντίστοιχου κόστους μέχρι και την Παρασκευή 25 Αυγούστου.
Ομαδικές εγγραφές
Για τους αγώνες των 5,10 και 20 χλμ. υπάρχει η δυνατότητα και για ομαδική εγγραφή. Η ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 10 δρομείς. Θα βραβευθεί και η πολυπληθέστερη ομάδα.
 
Αγώνας 500 και 1χλμ. για παιδιά
Ώρα εκκίνησης: Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, 11:00 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού παιδικών αγώνων: Λιβάδι Σερίφου
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι και 12 ετών , τα οποία θα τρέξουν με την ευθύνη των κηδεμόνων τους και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους, διαφορετικά (σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής) θα πρέπει να παρευρεθεί ο κηδεμόνας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι και οι τρεις (3) πρώτες των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: έως 7 για τα 500μ, 8-12 για το 1χλμ.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό Tshirt και σε όσους τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό Μετάλλιο.
Κόστος Συμμετοχής: Η συμμετοχή στους παιδικούς αγώνες είναι δωρεάν.
 
Αγώνας κολύμβησης 100 και 300μ. για παιδιά
Ώρα εκκίνησης: Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, 9:30 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού παιδικών αγώνων: Λιβάδι, παραλία Αυλόμωνα
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι και 12 ετών , τα οποία θα κολυμπήσουν με την ευθύνη των κηδεμόνων τους και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους, διαφορετικά (σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής) θα πρέπει να παρευρεθεί ο κηδεμόνας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι και οι τρεις (3) πρώτες των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: έως 7 για τα 100μ, 8-12 για τα 300μ.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν κολυμβητικό σκουφάκι και σε όσους τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό Μετάλλιο.
Κόστος Συμμετοχής: Η συμμετοχή στους παιδικούς αγώνες είναι δωρεάν.
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.serifosrace.com

Περισσότερα...

Οι εγγραφές στο Serifos Sunset Race 2017 έχουν ήδη ξεκινήσει με την ανταπόκριση να είναι εντυπωσιακή.
Καθώς η διαθεσιμότητα στα πλοία και τα καταλύματα στη Σέριφο είναι περιορισμένη, δηλώστε τη συμμετοχή σας έγκαιρα μέσω της φόρμας συμμετοχής στο ανανεωμένο www.serifosrace.com.
Στη συνέχεια κάντε την κατάθεση στους λογαριασμούς της διοργάνωσης ανάλογα με το αγώνισμα που έχετε επιλέξει να συμμετάσχετε και προωθήστε το καταθετήριο στο info@serifosrace.com. Για τους αγώνες δρόμου το κόστος συμμετοχής είναι 8, 10 και 12 ευρώ για τα 5, 10 και 20 χλμ. αντίστοιχα, ενώ για τους κολυμβητικούς αγώνες είναι 8 και 10 ευρώ για τα 1000 και 3000 μ. αντίστοιχα.
Υπολογίστε ότι όσοι επιλέξουν να αγωνιστούν σε δύο αθλήματα λαμβάνουν έκπτωση 50% στους αγώνες κολύμβησης!
Αφού λάβουμε το καταθετήριο της συμμετοχής σας αποστέλλουμε τον ειδικό προσωπικό κωδικό που θα χρησιμοποιήσετε για την κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων!
Για κρατήσεις εισιτηρίων επικοινωνείτε με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες και το ταξιδιωτικό γραφείο Κονδύλης αναφέροντας τον προσωπικό σας Ειδικό Κωδικό.

 • Aegean Speedlines στο ταξιδιωτικό γραφείο ΚΟΝΔΥΛΗΣ στη Σέριφο στα τηλ 22810 52340 και 22810 52135
 • Sea Jets στείλτε το αίτημά σας στο reservations@seajets.gr.
 • Zante Ferries απευθυνθείτε στο τμήμα κρατήσεων της εταιρίας στο 210 4100211
Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες AEGEAN SPEEDLINES και ZANTE FERRIES προσφέρουν έκπτωση 35%  στα επιβατικά εισιτήρια και στα οχήματα, μετ' επιστροφής από και προς τη Σέριφο, από Πειραιά αλλά και τα υπόλοιπα νησιά της γραμμής, σε όλους τους συμμετέχοντες του Serifos Sunset Race 2017 για την περίοδο από Παρασκευή 25/08/2017 έως και Κυριακή 10/09/2017.
Η ακτοπλοϊκή εταιρία SEA JETS προσφέρει έκπτωση 35%  στα επιβατικά εισιτήρια σε συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων λόγω περιορισμένων θέσεων στα πλοία της εταιρίας.

Περισσότερα...

Για ακόμα μια χρονιά η Zero Rh+ θα στηρίξει τη διοργάνωση του Serifos Sunset Race, προσφέροντας γυαλιά ηλίου στους νικητές των δρομικών αγώνων.
Ο πρώτοι και οι πρώτες των αγώνων δρόμου 5, 10 και 20χλμ θα λάβουν ως έπαθλο μοναδικά γυαλιά από την αθλητική σειρά Zero Rh sportglasses, που καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες όσων ασχολούνται με απαιτητικές υπαίθριες δραστηριότητες.
zero-rh-instagram-post
Προφίλ Zero Rh+
H Zero Rh+ είναι μια μάρκα που δημιουργήθηκε από το πάθος για υπαίθρια σπορ και την ανάγκη ειδών με υψηλές επιδόσεις για δραστήρια άτομα.
Η Ιταλική αισθητική είναι εμφανής σε μια σειρά προϊόντων με άρτιο σχεδιασμό, που επικεντρώνεται στη χρήση νέων τεχνολογιών, καινοτόμων τεχνικών και προηγμένων υλικών, ενώ δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια. Στυλ, σχεδιασμός, λειτουργικότητα και πάθος για τον αθλητισμό είναι οι κεντρικοί άξονες της Zero Industry.
Η Zero Rh+ εστιάζει στην τεχνολογική καινοτομία, χρησιμοποιώντας υλικά όπως το ελαφρύ και εύκαμπτο πλαστικό με ιδιότητες μετάλλου HilexTM, που συναντάται στην αεροδιαστημική και εγγυάται μέγιστη αντοχή και άνεση.
RUNNINGCODE - Η  αθλητική σειρά Zero Rh sportsglasses προσφέρει γυαλιά ηλίου που παρέχουν άνεση, λειτουργικότητα, αντοχή και υψηλές επιδόσεις για της ανάγκες απαιτητικών υπαίθριων αθλημάτων, όπως το τρέξιμο και η ποδηλασία.
URBAN CODE - Στην σειρά γυαλιών Zero Rh+ Urban η τεχνολογία συναντά το style και  γίνεται η ιδανική επιλογή για μια δραστήρια καθημερινότητα στο αστικό περιβάλλον. Με χαρακτηριστικό design, εργονομικά στοιχεία, ανθεκτική κατασκευή και άνετη αίσθηση, τα Urban γυαλιά Zero Rh+ προσφέρουν υψηλή ποιότητα με σύγχρονη, δυναμική αισθητική.
Επίσημος αντιπρόσωπος της Zero Rh+ στην Ελλάδα είναι η εταιρεία Βαϊράμογλου

Περισσότερα...

Η Seajets, επιδεικνύοντας σταθερά την υποστήριξή της στον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθε, στηρίζει φέτος το Serifos Sunset Race ως Χορηγός Μεταφοράς της διοργάνωσης!
 
seajets_logo
H Seajets στα 15 χρόνια παρουσίας της στην ακτοπλοΐα έχει καταφέρει να προσφέρει υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών υψηλού επιπέδου στους πελάτες της πάντα με αξιοπιστία, συνέπεια και υψηλά πρότυπα ασφάλειας. Στόχος της Seajets είναι η ικανοποίηση και των πιο απαιτητικών επιβατών προσφέροντας άνετες, γρήγορες και ασφαλείς θαλάσσιες μετακινήσεις.
Κατά την καλοκαιρινή περίοδο η Seajets προσφέρει τακτικά δρομολόγια προς τη Σέριφο, για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών. Σε αυτό το πλαίσιο, και με αφορμή την συμμετοχή της στο Serifos Sunset Race, η Seajets προσφέρει έκπτωση 35% σε συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων του αγώνα.
Για αυτό προλάβετε τις θέσεις δηλώνοντας πρώτα τη συμμετοχή σας στον αγώνα μέσω του www.serifosrace.com και στη συνέχεια θα λάβετε τον ειδικό κωδικό για την κράτηση του ακτοπλοϊκού σας εισιτηρίου που θα αναφέρετε στην εταιρία για να λάβετε την έκπτωση.
Για τις κρατήσεις σας, επικοινωνείτε με τον κωδικό στο reservations@seajets.gr.

Περισσότερα...

Σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο KONDYLIS SHIPPING AND TOURISM η πεζοπορία Καλλίτσος - Χώρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2/9, με αναχώρηση στις 9.00 από το Λιβάδι.
Το μονοπάτι διασχίζει την ανατολική ορεινή πλευρά της Σερίφου. Το πρώτο του τμήμα είναι χωματόδρομος που σταματά λίγο μετά τον Κένταρχο, όπου πλέον το μονοπάτι γίνεται λιθόστρωτο και ανεβαίνει στο Βουνάκι απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε το υπέροχο γαλάζιο του Αιγαίου και το νησάκι Βους. Αφού περάσετε το Βουνάκι, φτάνετε στα Παλιομιτάτα και στην εκκλησία του πάνω Σταυρού. Στη συνέχεια διασχίζετε την περιοχή Μαρμάρι, τους Κήπους με το παλιό πέτρινο γεφύρι και λίγο πριν τη Χώρα θα συναντήσετε την Πηγή του Μαύρου.
Η διαδρομή είναι διάρκειας 2,5 ώρες.
kalitsos_hora
Συνολικό κόστος συμμετοχής 9 € που περιλαμβάνει μεταφορά στο χωριό Καλλίτσος και οδηγό μονοπατιού. Μίνιμουμ συμμετοχή τα 20 άτομα.
Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μας mail στο info@serifosrace.com

Περισσότερα...

- Νίκο καλησπέρα. Πέρσι κέρδισες την πρώτη θέση στα 20χλμ στο Serifos Sunset Race σε μία διαδρομή που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις δυσκολότερες στην Ελλάδα. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου από τη διοργάνωση; Συμφωνείς για τη δυσκολία της διαδρομής των 20χλμ;
Καλησπέρα! Ήδη πριν έρθω στο νησί για τον αγώνα, γνώριζα τη δυσκολία που θα συναντούσαμε οι δρομείς στην εν λόγω διαδρομή. Πράγματι, πρόκειται για έναν από τους δυσκολότερους αγώνες ανάλογης κλίμακας που έχω δοκιμάσει, μιας που οι δυο μεγάλες ανηφόρες και οι εναλλασσόμενες ανηφοροκατηφόρες δεν σου επέτρεπαν να “βαρεθείς”, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, σε όλο το μήκος της διαδρομής.  Διόλου όμως δεν με πτόησε αυτό το γεγονός. Αυτό που κρατώ, μαζί με τη μεγάλη ικανοποίηση της ολοκλήρωσης του αγώνα, είναι οι απαράμιλλης ομορφιάς εικόνες που απολαύσαμε.
dromeis dsc_0130
- Πόσο ξεχωριστή εμπειρία είναι για έναν αθλητή να τρέχει παράλληλα με τη θάλασσα, διασχίζοντας τους όμορφους κόλπους της Σερίφου; Και να τερματίζει στην παραλία με το ηλιοβασίλεμα.
Πράγματι, ήδη θυμάμαι σε πολλά σημεία του εναλλασσόμενου τερέν πως παρατηρούσα τη διαδρομή – χαρακτηριστικό Κυκλαδίτικο σκηνικό, άγριο τοπίο, το απέραντο μπλε της θάλασσας, τα τελευταία χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό καθώς έπεφτε ο ήλιος. Και τονίζω ότι παρατηρούσα το τοπίο, διότι συχνά ο ρυθμός, η ένταση του αγώνα και η υπερπροσπάθεια δεν μου επιτρέπουν να παρατηρώ συνειδητά πολλές εικόνες γύρω μου. Είναι λοιπόν αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η εν λόγω διαδρομή  μου έχει αφήσει εικόνες και φυσικά την αίσθηση της φυσικής ομορφιάς. Προφανώς όλα αυτά λειτούργησαν ως έμπνευση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κατά μια έννοια ζήλεψα τους υπόλοιπους δρομείς που έμειναν περισσότερη ώρα πάνω στο δρόμο και απήλαυσαν δρομικά τα χρώματα της διαδρομής!
- Ήταν η πρώτη σου φορά στη Σέριφο; Και τι σου αρέσει στο νησί;
Αγωνιστικά ήταν η πρώτη φορά, δρομικά όμως όχι! Τη Σέριφο τη γνωρίζω εδώ και 10 χρόνια, όταν την είχα επισκεφτεί ως ταξιδιώτης τότε και είχα δει το φως  και το ιδιαίτερο τοπίο της. Η επιλογή λοιπόν να συμμετάσχω στον περσινό αγώνα δρόμου δεν έγινε τυχαία. Τότε έκανα τα πρώτα μου δρομικά βήματα και είχα τρέξει κάποια χιλιόμετρα προκειμένου να μάθω το νησί (πρόκειται για μια συνήθεια που έχω, να τρέχω σε όποιον τόπο βρεθώ, ώστε να ανακαλύψω τις γωνιές του). Ήταν λοιπόν ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να επαναλάβω, 10 χρόνια μετά και με άλλο τρόπο, το τότε εγχείρημα. Φυσικά, η Σέριφος μου άρεσε από τότε ως νησί: οι όμορφες παραλίες, τα ταβερνάκια της και οι ήρεμοι ρυθμοί της με κάλυψαν πλήρως ως ταξιδιώτη, τότε και τώρα (μάλιστα, μπορώ να πω ότι τη βρήκα κάπως “αναβαθμισμένη” τουριστικά σε σχέση με παλαιότερα).
- Τι συμβουλές θα έδινες στους δρομείς που θα τρέξουν τα 20χλμ; Και κυρίως τους ερασιτέχνες δρομείς;
Όπως λέω και στον εαυτό μου, νιώθοντας και εγώ προσωπικά ερασιτέχνης δρομέας, το σημαντικότερο είναι “να χαρούμε το ταξίδι”.  Όσοι τρέξουν, δρομικά θα αντιμετωπίσουν μια διαδρομή – πρόκληση, νομίζω όμως πως θα προσθέσουν στο ενεργητικό τους έναν πολύ ωραίο αγώνα. Να σημειώσουμε βέβαια ότι ειδικά η διαδρομή των 20χλμ απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν μια βασική προπόνηση στα πόδια και στο πνεύμα τους και φυσικά απαιτεί την ανάλογη διαχείριση.
- Η φετινή διαδρομή θα έχει μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρσι, με τους δρομείς να τρέχουν μέσα από το Λιβάδι και κάνοντας αναστροφή πριν τη μεγάλη ανηφόρα, στη διασταύρωση για Μέγα Λιβάδι και Χώρα. Πιστεύεις θα είναι πιο βατή η διαδρομή και να αναμένουμε ακόμα ταχύτερες επιδόσεις;
Ακόμα θυμάμαι τη μεγάλη εκείνη ανηφόρα και ομολογώ πως θα μου λείψει! Η αλήθεια είναι πως η διαδρομή γίνεται αισθητά πιο βατή και ταχύτερη, όσο αυτό το επιτρέπουν οι εναλλασσόμενες ανηφοροκατηφόρες όμως που υπάρχουν σε όλο το τερέν. Θα έλεγα με την ευκαιρία πως το συγκεκριμένο τερέν έχει ιδιαιτερότητες που οι δρομείς έχουν τη δυνατότητα να αφουγκραστούν και υποβάλλει το δικό του δρομικό ρυθμό. Επομένως, όσοι επιλέξουν να τρέξουν ίσως δεν θα ήταν δόκιμο να το συγκρίνουν με άλλες διαδρομές.
- Από τον αγώνα στη Σέριφο και μετά βλέπουμε ότι έχεις πολλές επιτυχίες σε αγώνες. Τι στόχο έχεις βάλει για τη φετινή χρονιά;
Και φέτος στόχος μου είναι πάνω απ όλα να είμαι υγιής, να εμπλουτίζω την καθημερινότητα μου με το τρέξιμο στην Αθήνα, την πόλη που ζω και να μπορώ να απολαμβάνω εκδρομές σε όμορφα μέρη της Ελλάδος (και όχι μόνο). Νιώθοντας αθλούμενος και όχι τόσο αθλητής, απολαμβάνω την ένταση των αγώνων και δρομικά οι στόχοι μου περιορίζονται συνολικά στα παραπάνω, ίσως όχι τόσο δρομικά, θέματα!
- Νίκο ευχαριστούμε πολύ και σε περιμένουμε στο Serifos Sunset Race 2017
Ευχαριστώ και εγώ! Καλό κουράγιο στο στήσιμο της διοργάνωσης και με χαρά θα τα πούμε εκεί και φέτος!

Περισσότερα...

Το Serifos Sunset Race χρόνο με το χρόνο αναπτύσσεται, ξεκινώντας με δειλά βήματα το 2013 και φθάνοντας πλέον το 2017 να είναι από τα πιο σημαντικά αθλητικά event της νησιωτικής Ελλάδας, και όχι μόνο.
Από το ξεκίνημα της προσπάθειας αυτής, η Nova στηρίζει τη διοργάνωση ως Media Partner, προβάλλοντάς τη σε σταθερή βάση.
nova_ssr2017
Έτσι και φέτος, το Σαββατοκύριακο 2-3 Σεπτεμβρίου η Nova θα βρίσκεται στο πλευρό του Serifos Sunset Race 2017 στη μαγευτική Σέριφο, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της να συμβάλλει στην ανάδειξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Περισσότερα...

 
Η Χριστίνα Γονίδη,  πρώην πολίστρια του Πανιωνίου έχει ξεκινήσει μια νέα καριέρα στην ανοιχτή θάλασσα συμμετέχοντας σε πολλούς αγώνες ανά την Ελλάδα. Συμμετείχε στο Serifos Sunset Race 2016 κερδίζοντας την πρώτη θέση στις γυναίκες στα 3000 μ. κολύμπι με χρόνο 45:46 ενώ την προηγούμενη ημέρα έτρεξε τη διαδρομή των 20χλμ , καταλαμβάνοντας την 4η θέση στην κατηγορία της.
Η Χριστίνα μας μίλησε για την περσινή εμπειρία της στη Σέριφο και την επιθυμία της να διεξαχθούν αγώνες και στην Κύθνο, το νησί που κατάγεται.
14362456_1124832497595921_4104018207542308592_o
- Καλησπέρα Χριστίνα! Ποιες οι εντυπώσεις σου από τη συμμετοχή σου στο Serifos Sunset Race της περσινής χρονιάς;
Ήταν μια ευχάριστη και ωραία εμπειρία που θέλω πολύ να την ξαναζήσω!
Ένας καλά οργανωμένος αγώνας όπου οι εθελοντές είχαν σημαντικότατη παρουσία, βοηθώντας τόσο στην διεξαγωγή του αγώνα οδό και στο να τον κάνουν να φαίνεται σαν γιορτή!
- Ήταν η πρώτη σου φορά στη Σέριφο και τι σου άρεσε στο νησί;
Ναι, πρώτη φορά ήρθα στη Σέριφο! Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που είναι χτισμένη η Χώρα, οι υπέροχες αμμουδιές και η ζεστή συμπεριφορά των ανθρώπων. Άλλωστε μοιάζει τόσο με την Κύθνο!
- Πόσο ξεχωριστό είναι για έναν αθλητή να κολυμπά στο Αιγαίο και στη Σέριφο;
Για μένα είναι κάτι μοναδικό και υπέροχο να κολυμπάω στο Αιγαίο! Και όταν το συνδυάζω  παίρνοντας μέρος σε αγώνες όπως το Serifos Sunset Race η εμπειρία είναι μοναδική!
Ήταν ένας αγώνας σαφέστατα οριοθετημένος και ασφαλής ακόμα και για πρωτάρηδες!
- Πες μας λίγα λόγια και για τους αγώνες δρόμου.
Εκτός από το κολύμπι συμμετείχα και στον αγώνα των 20χλμ το Σάββατο, σε μια διαδρομή ξεχωριστή, καθώς περνά από ωραία μέρη με πανέμορφες εικόνες!
Ήταν ένας απαιτητικός αγώνας με πολλές ανηφόρες, ιδανικός για κάποιον που προετοιμάζεται για μαραθώνιο! Ο τερματισμός την ώρα που δύει ο ήλιος..απλά υπέροχος.
18982925_10158810773290243_1892060799_n
- Μπορεί ένας αγώνας όπως το Serifos Sunset Race να γίνει παράδειγμα και για άλλα νησιά όπως η Κύθνος που κατάγεσαι;
Φυσικά! Αγώνες στην Κύθνο ονειρεύομαι από την πρώτη στιγμή που κολύμπησα "ανοιχτή θάλασσα". Το Serifos Sunset Race είναι παράδειγμα προς μίμηση για τα μικρά νησιά, ότι μπορούν να οργανώσουν κάτι παρόμοιο διαφημίζοντας τον τόπο τους... και να το κάνουν πολύ καλά!!
- Ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να σε δούμε και φέτος στο νησί και τους αγώνες μας
Ευχαριστώ πολύ ! Το συντομότερο θα δηλώσω συμμετοχή!

Περισσότερα...

 
Ο διεθνής αθλητής της υδατοσφαίρισης, Γιώργος Δερβίσης, έδωσε το παρών στη διοργάνωση του Serifos Sunset Race το 2016 κερδίζοντας μάλιστα την πρώτη θέση στον κολυμβητικό αγώνα των 3χλμ.
Ο αθλητής της Ιταλικής Ποζίλιπο, μίλησε για την περσινή εμπειρία του στη Σέριφο ενώ ανέφερε ότι έχει και φέτος σκοπό να τιμήσει τη διοργάνωση στο αγαπημένο του νησί.
dsc_0503
- Γιώργο καλησπέρα. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τη διοργάνωση του Serifos Sunset Race;
Το Serifos Sunset Race ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση, που κάλυπτε όλα τα επίπεδα, με έμπειρους κολυμβητές και ερασιτέχνες, και για όλες τις ηλικίες.
Όλα ήταν πολύ οργανωμένα, ενώ τηρήθηκαν και τα απαιτούμενα από άποψη ασφάλειας.
Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο και φιλικό, και θα ήθελα να ξαναπάρω μέρος.
- Πόσο ξεχωριστή εμπειρία είναι για έναν αθλητή να κολυμπάει στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο Serifos Sunset Race;
Είναι μοναδική εμπειρία για οποιοδήποτε αθλητή να κολυμπάει στα νερά του Αιγαίου, και να απολαμβάνει μέσω ενός αγώνα την πεντακάθαρη θάλασσα.
Για εμένα ήταν ξεχωριστή εμπειρία καθώς έπαιρνα για πρώτη φορά μέρος σε τέτοιου είδους διοργάνωση. Και ιδιαίτερα στη διάρκεια των διακοπών μου, μακριά από το στρες της καθημερινότητας.
Πολύ σημαντικό και ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της διοργάνωσης, με τη συγκέντρωση χρημάτων για καλό σκοπό.
- Ήταν η πρώτη σου φορά στη Σέριφο; Και τι σου αρέσει στο νησί;
Τη Σέριφο τη θεωρώ ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα νησιά των Κυκλάδων, την έχω επισκεφτεί πολλές φορές, και προσπαθώ να την επισκέπτομαι όσο πιο συχνά μπορώ.
Έχει πολύ καθαρά νερά και πολλές παραλίες που μπορείς να επισκεφτείς. Ενώ και η βόλτα στη Χώρα είναι μοναδική.
- Τι συμβουλές θα έδινες στους ερασιτέχνες κολυμβητές που θα κολυμπήσουν τη διαδρομή;
Μια συμβουλή που θα έδινα στους ερασιτέχνες κολυμβητές είναι να ευχαριστηθούν τον αγώνα όσο πιο πολύ μπορούν και να απολαύσουν τα πανέμορφα νερά της Σερίφου.
Σκοπός είναι η συμμετοχή και η βελτίωση μέσα από τέτοιες διοργανώσεις.
- Γιώργο ευχαριστούμε πολύ και σε περιμένουμε στο Serifos Sunset Race 2017
Και εγώ σας ευχαριστώ και ελπίζω να καταφέρω να πάρω μέρος και φέτος

Περισσότερα...

 
Η φετινή διοργάνωση του Serifos Sunset Race θα έχει την πλήρη στήριξη του "Συνδέσμου των εν Αθήναις Σεριφίων", που θα συμβάλει στην προώθηση της διοργάνωσης.
Ο "Σύνδεσμός των εν Αθήναις Σεριφίων" αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι του λευκού, γραφικού νησιού της Σερίφου.
Ιδρύθηκε από Σεριφιώτες το έτος 1896 με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Σεριφίων της διασποράς, που αποφασίσανε να δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην εδώ παρουσία τους και να μεταφυτεύσουν στον τόπο της νέας τους εγκατάστασης ό,τι θα έφερε στη μνήμη την ιδιαίτερα αγαπημένη πατρίδα από την οποία νοερά δεν φύγανε ποτέ.
Μερικές από τις δραστηριότητες του Συνδέσμου είναι:
Η ίδρυση και ο συνεχής Εμπλουτισμός Τράπεζας Αίματος, η ίδρυση και λειτουργία Λαογραφικού Μουσείου στη Σέριφο και η κατασκευή στον ίδιο χώρο υπαίθριου θεάτρου για τη φιλοξενία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού, η έκδοση και συνεχής διμηνιαία κυκλοφορία της εφημερίδας “Σέριφος” , η έκδοση ημερολογίου και Χάρτη της Σερίφου, η έκδοση διαφόρων επιστημονικών βιβλίων Σερίφιων συγγραφέων και επιστημόνων, η ηχογράφηση δίσκων, κασέτας και cd με σεριφιώτικους σκοπούς και τραγούδια.
Επίσης, η ίδρυση και διατήρηση χορευτικής ομάδας, στην οποία συμμετέχουν νέοι, νέες και παιδιά, και  παίρνει μέρος σε διάφορες παραδοσιακές εκδηλώσεις και φεστιβάλ με χορούς από τη Σέριφο και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Τέλος, ο Σύνδεσμος έχει και αθλητική δραστηριότητα καθώς οργανώνει κάθε χρόνο παιδικούς κολυμβητικούς αγώνες στο Λιβάδι Σερίφου, με τη διοργάνωση φέτος να πραγματοποιείται το Σάββατο 12 Αυγούστου.

Περισσότερα...

 
Το Σαββατοκύριακο 2/3 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά στο νησί της Σερίφου το «Serifos Sunset Race» με αγώνες δρόμου 5, 10 και 20 χλμ, κολυμβητικούς αγώνες 1.000 και 3.000μ. αλλά και παιδικούς αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης.
Οι δρομείς των 5 και 10 χλμ. με σημείο εκκίνησης τη Βαγιά, θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν παράλληλα με τη θάλασσα περιμετρικά του κόλπου του Κουταλά διασχίζοντας τις πανέμορφες παραλίες της Βαγιάς του Γανέματος και του Κουταλά απολαμβάνοντας συγχρόνως το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής από την μία και την άγρια ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου από την άλλη. Η απαιτητική διαδρομή των 20 χλμ, που έχει χαρακτηριστεί από τις δυσκολότερες στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει από το λιμάνι διασχίζοντας κατά σειρά το Λιβάδι, το Καλό Αμπέλι, τη Βαγιά, το Γάνεμα, τον Κουταλά και επιστρέφοντας για τον τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς.
Οι κολυμβητές των 1.000 και 3.000 μέτρων θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε μία μοναδική διαδρομή στον μεγάλο κόλπο του λιμανιού της Σερίφου. Οι αγώνες δρόμου και κολύμβησης διεξάγονται διαφορετική ημέρα και δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και στα δύο αθλήματα.
Η διοργάνωση ξεκινάει με τους παιδικούς αγώνες δρόμου το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου το πρωί στο Λιβάδι, ενώ οι μικροί μας φίλοι μπορούν να κολυμπήσουν στους παιδικούς κολυμβητικούς αγώνες την Κυριακή 3/9 στις 10:00, στην παραλία του Αυλόμωνα.
Ο αγώνας στηρίζει τις προσπάθειες για την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό για όλους τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδος και ειδικά της αγονης γραμμής.
Για όλους τους συμμετέχοντες η διοργανώτρια αρχή έχει εξασφαλίσει πολύ σημαντικές εκπτώσεις για τη μεταφορά τους στο νησί, τη διαμονή τους, τη διατροφή τους και την ενοικίαση αυτοκινήτου.
Ο αγώνας Serifos Classic Sunset Race τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σερίφου και έχει την πλήρη υποστήριξη της Επιτροπής Τουρισμού Σερίφου, των τοπικών φορέων καθώς και πλήθους τοπικών χορηγών.

Περισσότερα...

 
Το Serifos Sunset Race παρευρέθηκε στην Ergo Marathon Expo, την έκθεση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Περίπτερο 83-85).
Το περίπτερο επισκέφτηκαν πολλοί φίλοι και συμμετέχοντες στον αγώνα.
ergo-marathon-expo-2  ergo-marathon-expo-1

Περισσότερα...

Το 4ο Serifos Sunset Race ολοκληρώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι, σε ένα μοναδικό τριήμερο στη Σέριφο που τα είχε όλα. Αθλητισμό με τρέξιμο στο ηλιοβασίλεμα με θέα τις όμορφες παραλίες του νησιού (Καλό Αμπέλι, Βαγιά, Γάνεμα και  Κουταλά), κολύμπι στον Αυλόμωνα και παιδικούς αγώνες. Γαστρονομία βασισμένη στα τοπικά προϊόντα της Σερίφου. Πεζοπορία με ανάδειξη των μονοπατιών του νησιού. Διασκέδαση και δικτύωση όλων όσοι συμμετείχαν. Και αποκορύφωμα τον φιλανθρωπικό αγώνα για την υποστήριξη της Μαρίας Σαμπανίδου που βρήκε τεράστια ανταπόκριση.
Η διοργάνωση ξεπέρασε σε συμμετοχές κάθε άλλη χρονιά αποδεικνύοντας ότι έχει μπει για τα καλά στο χάρτη των δρομικών αγώνων, σαν μια ξεχωριστή διαδρομή.
Με την αιγίδα του Δήμου και τη βοήθεια των εθελοντών και των τοπικών χορηγών υλοποιήθηκε με επιτυχία και πρόσφερε χαρά και ικανοποίηση στους εκατοντάδες επισκέπτες που ήρθαν στη Σέριφο με αφορμή τη διοργάνωση.
Οι δρομικοί αγώνες ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου, με παιδιά δημοτικού να τρέχουν τις δύο αποστάσεις (500 και 1χλμ), προσφέροντας όμορφες εικόνες στους θεατές.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες των 20, 10 και 5 χιλιομέτρων σε απαιτητικές αλλά μοναδικής ομορφιάς διαδρομές και τερματισμό στην αμμουδιά της παραλίας της Βαγιάς. Πρώτος στο πολύ δύσκολο 20άρη ο Νίκος Σκούταρης με χρόνο 1:26:51, ενώ για τις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Γιώτα Ασημακοπούλου με χρόνο 1:42:51. Στα 10χλμ νικητές ο Χρήστος Κεχαγιάς με 42:40 στους άντρες και η Γιώτα Ασημάκου (50:09) στις γυναίκες. Στο αγώνισμα των 5χλμ την πρωτιά πήραν δύο αθλητές του ΑΟ Σερίφου, ο Φωκίων Γαβριήλ με χρόνο 22:24 στους άντρες και η Κωνσταντίνα Γαβριήλ με 24:39 στις γυναίκες.
Την Κυριακή πήραν σειρά οι κολυμβητικοί αγώνες. Με τη μεγάλη δόξα της Ελληνικής Κολύμβησης, Βιβή Πρωτόπαπα, μόνιμη κάτοικο Σερίφου να δίνει την εκκίνηση για τις παιδικές διαδρομές. Στους ενήλικες είχαμε δύο αγώνες του ενός και των τριών χιλιομέτρων με μεγάλη συμμετοχή από σπουδαίους αθλητές και υπέροχες εικόνες μέσα και έξω από τη θάλασσα.
Η διοργάνωση έκλεισε με τον φιλανθρωπικό αγώνα όπου τρεις κορυφαίοι κολυμβητές, ο Γιώργος Φιρφιλιώνης, ο Γιάννης Αντωνάκης και ο Χρήστος Μποφίλιος κολύμπησαν επιπλέον χιλιόμετρα και τον κόσμο να τοποθετεί σε όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος χρήματα σε κουμπαρά και σε τραπεζικό λογαριασμό για την υποστήριξη της Μαρίας Σαμπανίδου.
Το παρόν για την Μαρία Σαμπανίδου έδωσαν άλλοι δύο μεγάλοι αθλητές, ο Ολυμπιονίκης του Ρίο με την Εθνική ομάδα Πόλο, Γιώργος Δερβίσης, που κατέκτησε και την πρώτη θέση στο αγώνισμα των 3χλμ με χρόνο 38 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα, και ο Ολυμπιονίκης της Ατλάντα, Γιώργος Πόπωτας. Στον αγώνα του 1χλμ νικητής ήταν ο Χρήστος Μποφίλιος που τερμάτισε σε 14 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα. Στις γυναίκες πρώτη στα 3χλμ αναδείχθηκε η Χριστίνα Γονίδη με 45:46 ενώ στο 1χλμ την πρωτιά πήρε η Κρυσταλλία Καλαχάνη με 17:01. Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο www.serifosrace.com .
Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για την επόμενη διοργάνωση το καλοκαίρι του 2017.

Περισσότερα...

 
Στο πλαίσιο του κολυμβητικού αγώνα της διοργάνωσης Serifos Sunset Race 2016 θα διεξαχθεί παράλληλος αγώνας για καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό.
Οι τρεις περσινοί νικητές (Γιώργος Φιρφιλιώνης, Γιάννης Αντωνάκης και Χρήστος Μποφίλιος), με πρωτοβουλία του τρίτου, θα κολυμπήσουν όσα χιλιόμετρα μπορούν, παραπάνω από τα τρία του αγώνα, με στόχο να κινητοποιήσουν τον κόσμο για να προσφέρει χρήματα στο λογαριασμό που έχει ήδη ανοίξει για τη Μαρία Σαμπανίδου, η οποία μετά από ένα βαρύ εγκεφαλικό χρειάζεται πόρους για την αποκατάσταση της.
Η Μαρία Σαμπανίδου πρώην πολίστρια και τριαθλήτρια με πολλές διακρίσεις είναι πολύ αγαπητή στο χώρο του αθλητισμού και χρειάζεται τη συνδρομή και την υποστήριξη όλων για να μπορέσει να επιστρέψει στην αγωνιστική δραστηριότητα και στη ζωή.
Ο κολυμβητικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου το πρωί (11:00), στο Λιβάδι της Σερίφου, σε δύο διαδρομές για ενήλικες (1χλμ  και 3χλμ), παιδικούς αγώνες, και την κούρσα που θα κάνουν οι κολυμβητές για τη Μαρία. Την προηγούμενη ημέρα, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν αγώνες δρόμου (5, 10 και 20 χλμ) με εκκίνηση την παραλία της Βαγιάς και παιδικοί αγώνες δρόμου στο Λιβάδι της Σερίφου.
Στη διάρκεια του διημέρου θα υπάρχει ειδικό κουτί όπου ο καθένας θα συνεισφέρει όσα χρήματα επιθυμεί ή με κατάθεση απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό της Μαρίας (Alpha Bank/ IBAN: GR 0601401540154002101078003 swift/bic/CRBAGRAA).

Περισσότερα...