- Νίκο καλησπέρα. Πέρσι κέρδισες την πρώτη θέση στα 20χλμ στο Serifos Sunset Race σε μία διαδρομή που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις δυσκολότερες στην Ελλάδα. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου από τη διοργάνωση; Συμφωνείς για τη δυσκολία της διαδρομής των 20χλμ;
Καλησπέρα! Ήδη πριν έρθω στο νησί για τον αγώνα, γνώριζα τη δυσκολία που θα συναντούσαμε οι δρομείς στην εν λόγω διαδρομή. Πράγματι, πρόκειται για έναν από τους δυσκολότερους αγώνες ανάλογης κλίμακας που έχω δοκιμάσει, μιας που οι δυο μεγάλες ανηφόρες και οι εναλλασσόμενες ανηφοροκατηφόρες δεν σου επέτρεπαν να “βαρεθείς”, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, σε όλο το μήκος της διαδρομής.  Διόλου όμως δεν με πτόησε αυτό το γεγονός. Αυτό που κρατώ, μαζί με τη μεγάλη ικανοποίηση της ολοκλήρωσης του αγώνα, είναι οι απαράμιλλης ομορφιάς εικόνες που απολαύσαμε.
dromeis dsc_0130
- Πόσο ξεχωριστή εμπειρία είναι για έναν αθλητή να τρέχει παράλληλα με τη θάλασσα, διασχίζοντας τους όμορφους κόλπους της Σερίφου; Και να τερματίζει στην παραλία με το ηλιοβασίλεμα.
Πράγματι, ήδη θυμάμαι σε πολλά σημεία του εναλλασσόμενου τερέν πως παρατηρούσα τη διαδρομή – χαρακτηριστικό Κυκλαδίτικο σκηνικό, άγριο τοπίο, το απέραντο μπλε της θάλασσας, τα τελευταία χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό καθώς έπεφτε ο ήλιος. Και τονίζω ότι παρατηρούσα το τοπίο, διότι συχνά ο ρυθμός, η ένταση του αγώνα και η υπερπροσπάθεια δεν μου επιτρέπουν να παρατηρώ συνειδητά πολλές εικόνες γύρω μου. Είναι λοιπόν αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η εν λόγω διαδρομή  μου έχει αφήσει εικόνες και φυσικά την αίσθηση της φυσικής ομορφιάς. Προφανώς όλα αυτά λειτούργησαν ως έμπνευση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κατά μια έννοια ζήλεψα τους υπόλοιπους δρομείς που έμειναν περισσότερη ώρα πάνω στο δρόμο και απήλαυσαν δρομικά τα χρώματα της διαδρομής!
- Ήταν η πρώτη σου φορά στη Σέριφο; Και τι σου αρέσει στο νησί;
Αγωνιστικά ήταν η πρώτη φορά, δρομικά όμως όχι! Τη Σέριφο τη γνωρίζω εδώ και 10 χρόνια, όταν την είχα επισκεφτεί ως ταξιδιώτης τότε και είχα δει το φως  και το ιδιαίτερο τοπίο της. Η επιλογή λοιπόν να συμμετάσχω στον περσινό αγώνα δρόμου δεν έγινε τυχαία. Τότε έκανα τα πρώτα μου δρομικά βήματα και είχα τρέξει κάποια χιλιόμετρα προκειμένου να μάθω το νησί (πρόκειται για μια συνήθεια που έχω, να τρέχω σε όποιον τόπο βρεθώ, ώστε να ανακαλύψω τις γωνιές του). Ήταν λοιπόν ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να επαναλάβω, 10 χρόνια μετά και με άλλο τρόπο, το τότε εγχείρημα. Φυσικά, η Σέριφος μου άρεσε από τότε ως νησί: οι όμορφες παραλίες, τα ταβερνάκια της και οι ήρεμοι ρυθμοί της με κάλυψαν πλήρως ως ταξιδιώτη, τότε και τώρα (μάλιστα, μπορώ να πω ότι τη βρήκα κάπως “αναβαθμισμένη” τουριστικά σε σχέση με παλαιότερα).
- Τι συμβουλές θα έδινες στους δρομείς που θα τρέξουν τα 20χλμ; Και κυρίως τους ερασιτέχνες δρομείς;
Όπως λέω και στον εαυτό μου, νιώθοντας και εγώ προσωπικά ερασιτέχνης δρομέας, το σημαντικότερο είναι “να χαρούμε το ταξίδι”.  Όσοι τρέξουν, δρομικά θα αντιμετωπίσουν μια διαδρομή – πρόκληση, νομίζω όμως πως θα προσθέσουν στο ενεργητικό τους έναν πολύ ωραίο αγώνα. Να σημειώσουμε βέβαια ότι ειδικά η διαδρομή των 20χλμ απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν μια βασική προπόνηση στα πόδια και στο πνεύμα τους και φυσικά απαιτεί την ανάλογη διαχείριση.
- Η φετινή διαδρομή θα έχει μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρσι, με τους δρομείς να τρέχουν μέσα από το Λιβάδι και κάνοντας αναστροφή πριν τη μεγάλη ανηφόρα, στη διασταύρωση για Μέγα Λιβάδι και Χώρα. Πιστεύεις θα είναι πιο βατή η διαδρομή και να αναμένουμε ακόμα ταχύτερες επιδόσεις;
Ακόμα θυμάμαι τη μεγάλη εκείνη ανηφόρα και ομολογώ πως θα μου λείψει! Η αλήθεια είναι πως η διαδρομή γίνεται αισθητά πιο βατή και ταχύτερη, όσο αυτό το επιτρέπουν οι εναλλασσόμενες ανηφοροκατηφόρες όμως που υπάρχουν σε όλο το τερέν. Θα έλεγα με την ευκαιρία πως το συγκεκριμένο τερέν έχει ιδιαιτερότητες που οι δρομείς έχουν τη δυνατότητα να αφουγκραστούν και υποβάλλει το δικό του δρομικό ρυθμό. Επομένως, όσοι επιλέξουν να τρέξουν ίσως δεν θα ήταν δόκιμο να το συγκρίνουν με άλλες διαδρομές.
- Από τον αγώνα στη Σέριφο και μετά βλέπουμε ότι έχεις πολλές επιτυχίες σε αγώνες. Τι στόχο έχεις βάλει για τη φετινή χρονιά;
Και φέτος στόχος μου είναι πάνω απ όλα να είμαι υγιής, να εμπλουτίζω την καθημερινότητα μου με το τρέξιμο στην Αθήνα, την πόλη που ζω και να μπορώ να απολαμβάνω εκδρομές σε όμορφα μέρη της Ελλάδος (και όχι μόνο). Νιώθοντας αθλούμενος και όχι τόσο αθλητής, απολαμβάνω την ένταση των αγώνων και δρομικά οι στόχοι μου περιορίζονται συνολικά στα παραπάνω, ίσως όχι τόσο δρομικά, θέματα!
- Νίκο ευχαριστούμε πολύ και σε περιμένουμε στο Serifos Sunset Race 2017
Ευχαριστώ και εγώ! Καλό κουράγιο στο στήσιμο της διοργάνωσης και με χαρά θα τα πούμε εκεί και φέτος!

Περισσότερα...

 
Η Χριστίνα Γονίδη,  πρώην πολίστρια του Πανιωνίου έχει ξεκινήσει μια νέα καριέρα στην ανοιχτή θάλασσα συμμετέχοντας σε πολλούς αγώνες ανά την Ελλάδα. Συμμετείχε στο Serifos Sunset Race 2016 κερδίζοντας την πρώτη θέση στις γυναίκες στα 3000 μ. κολύμπι με χρόνο 45:46 ενώ την προηγούμενη ημέρα έτρεξε τη διαδρομή των 20χλμ , καταλαμβάνοντας την 4η θέση στην κατηγορία της.
Η Χριστίνα μας μίλησε για την περσινή εμπειρία της στη Σέριφο και την επιθυμία της να διεξαχθούν αγώνες και στην Κύθνο, το νησί που κατάγεται.
14362456_1124832497595921_4104018207542308592_o
- Καλησπέρα Χριστίνα! Ποιες οι εντυπώσεις σου από τη συμμετοχή σου στο Serifos Sunset Race της περσινής χρονιάς;
Ήταν μια ευχάριστη και ωραία εμπειρία που θέλω πολύ να την ξαναζήσω!
Ένας καλά οργανωμένος αγώνας όπου οι εθελοντές είχαν σημαντικότατη παρουσία, βοηθώντας τόσο στην διεξαγωγή του αγώνα οδό και στο να τον κάνουν να φαίνεται σαν γιορτή!
- Ήταν η πρώτη σου φορά στη Σέριφο και τι σου άρεσε στο νησί;
Ναι, πρώτη φορά ήρθα στη Σέριφο! Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που είναι χτισμένη η Χώρα, οι υπέροχες αμμουδιές και η ζεστή συμπεριφορά των ανθρώπων. Άλλωστε μοιάζει τόσο με την Κύθνο!
- Πόσο ξεχωριστό είναι για έναν αθλητή να κολυμπά στο Αιγαίο και στη Σέριφο;
Για μένα είναι κάτι μοναδικό και υπέροχο να κολυμπάω στο Αιγαίο! Και όταν το συνδυάζω  παίρνοντας μέρος σε αγώνες όπως το Serifos Sunset Race η εμπειρία είναι μοναδική!
Ήταν ένας αγώνας σαφέστατα οριοθετημένος και ασφαλής ακόμα και για πρωτάρηδες!
- Πες μας λίγα λόγια και για τους αγώνες δρόμου.
Εκτός από το κολύμπι συμμετείχα και στον αγώνα των 20χλμ το Σάββατο, σε μια διαδρομή ξεχωριστή, καθώς περνά από ωραία μέρη με πανέμορφες εικόνες!
Ήταν ένας απαιτητικός αγώνας με πολλές ανηφόρες, ιδανικός για κάποιον που προετοιμάζεται για μαραθώνιο! Ο τερματισμός την ώρα που δύει ο ήλιος..απλά υπέροχος.
18982925_10158810773290243_1892060799_n
- Μπορεί ένας αγώνας όπως το Serifos Sunset Race να γίνει παράδειγμα και για άλλα νησιά όπως η Κύθνος που κατάγεσαι;
Φυσικά! Αγώνες στην Κύθνο ονειρεύομαι από την πρώτη στιγμή που κολύμπησα "ανοιχτή θάλασσα". Το Serifos Sunset Race είναι παράδειγμα προς μίμηση για τα μικρά νησιά, ότι μπορούν να οργανώσουν κάτι παρόμοιο διαφημίζοντας τον τόπο τους... και να το κάνουν πολύ καλά!!
- Ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να σε δούμε και φέτος στο νησί και τους αγώνες μας
Ευχαριστώ πολύ ! Το συντομότερο θα δηλώσω συμμετοχή!

Περισσότερα...

Το Serifos Sunset Race χρόνο με το χρόνο αναπτύσσεται, ξεκινώντας με δειλά βήματα το 2013 και φθάνοντας πλέον το 2017 να είναι από τα πιο σημαντικά αθλητικά event της νησιωτικής Ελλάδας, και όχι μόνο.
Από το ξεκίνημα της προσπάθειας αυτής, η Nova στηρίζει τη διοργάνωση ως Media Partner, προβάλλοντάς τη σε σταθερή βάση.
nova_ssr2017
Έτσι και φέτος, το Σαββατοκύριακο 2-3 Σεπτεμβρίου η Nova θα βρίσκεται στο πλευρό του Serifos Sunset Race 2017 στη μαγευτική Σέριφο, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της να συμβάλλει στην ανάδειξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Περισσότερα...

 
Ο διεθνής αθλητής της υδατοσφαίρισης, Γιώργος Δερβίσης, έδωσε το παρών στη διοργάνωση του Serifos Sunset Race το 2016 κερδίζοντας μάλιστα την πρώτη θέση στον κολυμβητικό αγώνα των 3χλμ.
Ο αθλητής της Ιταλικής Ποζίλιπο, μίλησε για την περσινή εμπειρία του στη Σέριφο ενώ ανέφερε ότι έχει και φέτος σκοπό να τιμήσει τη διοργάνωση στο αγαπημένο του νησί.
dsc_0503
- Γιώργο καλησπέρα. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τη διοργάνωση του Serifos Sunset Race;
Το Serifos Sunset Race ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση, που κάλυπτε όλα τα επίπεδα, με έμπειρους κολυμβητές και ερασιτέχνες, και για όλες τις ηλικίες.
Όλα ήταν πολύ οργανωμένα, ενώ τηρήθηκαν και τα απαιτούμενα από άποψη ασφάλειας.
Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο και φιλικό, και θα ήθελα να ξαναπάρω μέρος.
- Πόσο ξεχωριστή εμπειρία είναι για έναν αθλητή να κολυμπάει στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο Serifos Sunset Race;
Είναι μοναδική εμπειρία για οποιοδήποτε αθλητή να κολυμπάει στα νερά του Αιγαίου, και να απολαμβάνει μέσω ενός αγώνα την πεντακάθαρη θάλασσα.
Για εμένα ήταν ξεχωριστή εμπειρία καθώς έπαιρνα για πρώτη φορά μέρος σε τέτοιου είδους διοργάνωση. Και ιδιαίτερα στη διάρκεια των διακοπών μου, μακριά από το στρες της καθημερινότητας.
Πολύ σημαντικό και ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της διοργάνωσης, με τη συγκέντρωση χρημάτων για καλό σκοπό.
- Ήταν η πρώτη σου φορά στη Σέριφο; Και τι σου αρέσει στο νησί;
Τη Σέριφο τη θεωρώ ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα νησιά των Κυκλάδων, την έχω επισκεφτεί πολλές φορές, και προσπαθώ να την επισκέπτομαι όσο πιο συχνά μπορώ.
Έχει πολύ καθαρά νερά και πολλές παραλίες που μπορείς να επισκεφτείς. Ενώ και η βόλτα στη Χώρα είναι μοναδική.
- Τι συμβουλές θα έδινες στους ερασιτέχνες κολυμβητές που θα κολυμπήσουν τη διαδρομή;
Μια συμβουλή που θα έδινα στους ερασιτέχνες κολυμβητές είναι να ευχαριστηθούν τον αγώνα όσο πιο πολύ μπορούν και να απολαύσουν τα πανέμορφα νερά της Σερίφου.
Σκοπός είναι η συμμετοχή και η βελτίωση μέσα από τέτοιες διοργανώσεις.
- Γιώργο ευχαριστούμε πολύ και σε περιμένουμε στο Serifos Sunset Race 2017
Και εγώ σας ευχαριστώ και ελπίζω να καταφέρω να πάρω μέρος και φέτος

Περισσότερα...

 
Η φετινή διοργάνωση του Serifos Sunset Race θα έχει την πλήρη στήριξη του "Συνδέσμου των εν Αθήναις Σεριφίων", που θα συμβάλει στην προώθηση της διοργάνωσης.
Ο "Σύνδεσμός των εν Αθήναις Σεριφίων" αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι του λευκού, γραφικού νησιού της Σερίφου.
Ιδρύθηκε από Σεριφιώτες το έτος 1896 με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Σεριφίων της διασποράς, που αποφασίσανε να δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην εδώ παρουσία τους και να μεταφυτεύσουν στον τόπο της νέας τους εγκατάστασης ό,τι θα έφερε στη μνήμη την ιδιαίτερα αγαπημένη πατρίδα από την οποία νοερά δεν φύγανε ποτέ.
Μερικές από τις δραστηριότητες του Συνδέσμου είναι:
Η ίδρυση και ο συνεχής Εμπλουτισμός Τράπεζας Αίματος, η ίδρυση και λειτουργία Λαογραφικού Μουσείου στη Σέριφο και η κατασκευή στον ίδιο χώρο υπαίθριου θεάτρου για τη φιλοξενία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού, η έκδοση και συνεχής διμηνιαία κυκλοφορία της εφημερίδας “Σέριφος” , η έκδοση ημερολογίου και Χάρτη της Σερίφου, η έκδοση διαφόρων επιστημονικών βιβλίων Σερίφιων συγγραφέων και επιστημόνων, η ηχογράφηση δίσκων, κασέτας και cd με σεριφιώτικους σκοπούς και τραγούδια.
Επίσης, η ίδρυση και διατήρηση χορευτικής ομάδας, στην οποία συμμετέχουν νέοι, νέες και παιδιά, και  παίρνει μέρος σε διάφορες παραδοσιακές εκδηλώσεις και φεστιβάλ με χορούς από τη Σέριφο και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Τέλος, ο Σύνδεσμος έχει και αθλητική δραστηριότητα καθώς οργανώνει κάθε χρόνο παιδικούς κολυμβητικούς αγώνες στο Λιβάδι Σερίφου, με τη διοργάνωση φέτος να πραγματοποιείται το Σάββατο 12 Αυγούστου.

Περισσότερα...

Δήλωσε εθελοντής στην πιο συναρπαστική διοργάνωση του Καλοκαιριού!
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει εθελοντής και να απασχοληθεί στην προετοιμασία και την υλοποίηση της διοργάνωσης στη Σέριφο.
Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να στείλετε ένα σύντομο βιογραφικό με  στοιχεία επικοινωνίας στο mail info@serifosrace.com , αναφέροντας το επιθυμητό πόστο στο οποίο θέλετε να απασχοληθείτε και πολύ σύντομα θα έχετε ενημέρωση για συναντήσεις και για τις ανάγκες που θα προκύψουν.  Προτεραιότητα θα δοθεί στους κατοίκους Σερίφου.
Πόστα εθελοντών:
* γραμματεία – εγγραφές - παράδοση εξοπλισμού συμμετεχόντων
* φύλαξη πραγμάτων συμμετεχόντων
* ασφάλεια και έλεγχος διαδρομής - καθοδήγηση δρομέων
* τήρηση κανονισμού αγώνα
* εκκίνηση – τερματισμός
* διανομή νερού στους δρομείς (4 σημεία)
* παράδοση μεταλλίων στους δρομείς που τερματίζουν
Όλοι οι εθελοντές της διοργάνωσης θα λάβουν το T-shirt του εθελοντή και άλλες εκπλήξεις!
Ημερομηνία διοργάνωσης: 1-3 Σεπτεμβρίου 2017
Γραμματεία αγώνων Παρασκευή και Σάββατο 1-2 Σεπτεμβρίου 2017 στο Λιβάδι Σερίφου
Παράλληλα, mail μπορούν να μας στείλουν και όσοι θέλουν να εκπαιδευτούν, να εργαστούν και να μάθουν περισσότερα για τη διοργάνωση του Serifos Sunset Race σε όλα τα τμήματα. Στην επικοινωνία, το μάρκετινγκ, την παραγωγή του αγώνα, τα social media και την προβολή.

Περισσότερα...

 
Το Σαββατοκύριακο 2/3 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά στο νησί της Σερίφου το «Serifos Sunset Race» με αγώνες δρόμου 5, 10 και 20 χλμ, κολυμβητικούς αγώνες 1.000 και 3.000μ. αλλά και παιδικούς αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης.
Οι δρομείς των 5 και 10 χλμ. με σημείο εκκίνησης τη Βαγιά, θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν παράλληλα με τη θάλασσα περιμετρικά του κόλπου του Κουταλά διασχίζοντας τις πανέμορφες παραλίες της Βαγιάς του Γανέματος και του Κουταλά απολαμβάνοντας συγχρόνως το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής από την μία και την άγρια ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου από την άλλη. Η απαιτητική διαδρομή των 20 χλμ, που έχει χαρακτηριστεί από τις δυσκολότερες στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει από το λιμάνι διασχίζοντας κατά σειρά το Λιβάδι, το Καλό Αμπέλι, τη Βαγιά, το Γάνεμα, τον Κουταλά και επιστρέφοντας για τον τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς.
Οι κολυμβητές των 1.000 και 3.000 μέτρων θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε μία μοναδική διαδρομή στον μεγάλο κόλπο του λιμανιού της Σερίφου. Οι αγώνες δρόμου και κολύμβησης διεξάγονται διαφορετική ημέρα και δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και στα δύο αθλήματα.
Η διοργάνωση ξεκινάει με τους παιδικούς αγώνες δρόμου το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου το πρωί στο Λιβάδι, ενώ οι μικροί μας φίλοι μπορούν να κολυμπήσουν στους παιδικούς κολυμβητικούς αγώνες την Κυριακή 3/9 στις 10:00, στην παραλία του Αυλόμωνα.
Ο αγώνας στηρίζει τις προσπάθειες για την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό για όλους τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδος και ειδικά της αγονης γραμμής.
Για όλους τους συμμετέχοντες η διοργανώτρια αρχή έχει εξασφαλίσει πολύ σημαντικές εκπτώσεις για τη μεταφορά τους στο νησί, τη διαμονή τους, τη διατροφή τους και την ενοικίαση αυτοκινήτου.
Ο αγώνας Serifos Classic Sunset Race τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σερίφου και έχει την πλήρη υποστήριξη της Επιτροπής Τουρισμού Σερίφου, των τοπικών φορέων καθώς και πλήθους τοπικών χορηγών.

Περισσότερα...

 
Το Serifos Sunset Race παρευρέθηκε στην Ergo Marathon Expo, την έκθεση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Περίπτερο 83-85).
Το περίπτερο επισκέφτηκαν πολλοί φίλοι και συμμετέχοντες στον αγώνα.
ergo-marathon-expo-2  ergo-marathon-expo-1

Περισσότερα...

Το 4ο Serifos Sunset Race ολοκληρώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι, σε ένα μοναδικό τριήμερο στη Σέριφο που τα είχε όλα. Αθλητισμό με τρέξιμο στο ηλιοβασίλεμα με θέα τις όμορφες παραλίες του νησιού (Καλό Αμπέλι, Βαγιά, Γάνεμα και  Κουταλά), κολύμπι στον Αυλόμωνα και παιδικούς αγώνες. Γαστρονομία βασισμένη στα τοπικά προϊόντα της Σερίφου. Πεζοπορία με ανάδειξη των μονοπατιών του νησιού. Διασκέδαση και δικτύωση όλων όσοι συμμετείχαν. Και αποκορύφωμα τον φιλανθρωπικό αγώνα για την υποστήριξη της Μαρίας Σαμπανίδου που βρήκε τεράστια ανταπόκριση.
Η διοργάνωση ξεπέρασε σε συμμετοχές κάθε άλλη χρονιά αποδεικνύοντας ότι έχει μπει για τα καλά στο χάρτη των δρομικών αγώνων, σαν μια ξεχωριστή διαδρομή.
Με την αιγίδα του Δήμου και τη βοήθεια των εθελοντών και των τοπικών χορηγών υλοποιήθηκε με επιτυχία και πρόσφερε χαρά και ικανοποίηση στους εκατοντάδες επισκέπτες που ήρθαν στη Σέριφο με αφορμή τη διοργάνωση.
Οι δρομικοί αγώνες ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου, με παιδιά δημοτικού να τρέχουν τις δύο αποστάσεις (500 και 1χλμ), προσφέροντας όμορφες εικόνες στους θεατές.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες των 20, 10 και 5 χιλιομέτρων σε απαιτητικές αλλά μοναδικής ομορφιάς διαδρομές και τερματισμό στην αμμουδιά της παραλίας της Βαγιάς. Πρώτος στο πολύ δύσκολο 20άρη ο Νίκος Σκούταρης με χρόνο 1:26:51, ενώ για τις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Γιώτα Ασημακοπούλου με χρόνο 1:42:51. Στα 10χλμ νικητές ο Χρήστος Κεχαγιάς με 42:40 στους άντρες και η Γιώτα Ασημάκου (50:09) στις γυναίκες. Στο αγώνισμα των 5χλμ την πρωτιά πήραν δύο αθλητές του ΑΟ Σερίφου, ο Φωκίων Γαβριήλ με χρόνο 22:24 στους άντρες και η Κωνσταντίνα Γαβριήλ με 24:39 στις γυναίκες.
Την Κυριακή πήραν σειρά οι κολυμβητικοί αγώνες. Με τη μεγάλη δόξα της Ελληνικής Κολύμβησης, Βιβή Πρωτόπαπα, μόνιμη κάτοικο Σερίφου να δίνει την εκκίνηση για τις παιδικές διαδρομές. Στους ενήλικες είχαμε δύο αγώνες του ενός και των τριών χιλιομέτρων με μεγάλη συμμετοχή από σπουδαίους αθλητές και υπέροχες εικόνες μέσα και έξω από τη θάλασσα.
Η διοργάνωση έκλεισε με τον φιλανθρωπικό αγώνα όπου τρεις κορυφαίοι κολυμβητές, ο Γιώργος Φιρφιλιώνης, ο Γιάννης Αντωνάκης και ο Χρήστος Μποφίλιος κολύμπησαν επιπλέον χιλιόμετρα και τον κόσμο να τοποθετεί σε όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος χρήματα σε κουμπαρά και σε τραπεζικό λογαριασμό για την υποστήριξη της Μαρίας Σαμπανίδου.
Το παρόν για την Μαρία Σαμπανίδου έδωσαν άλλοι δύο μεγάλοι αθλητές, ο Ολυμπιονίκης του Ρίο με την Εθνική ομάδα Πόλο, Γιώργος Δερβίσης, που κατέκτησε και την πρώτη θέση στο αγώνισμα των 3χλμ με χρόνο 38 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα, και ο Ολυμπιονίκης της Ατλάντα, Γιώργος Πόπωτας. Στον αγώνα του 1χλμ νικητής ήταν ο Χρήστος Μποφίλιος που τερμάτισε σε 14 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα. Στις γυναίκες πρώτη στα 3χλμ αναδείχθηκε η Χριστίνα Γονίδη με 45:46 ενώ στο 1χλμ την πρωτιά πήρε η Κρυσταλλία Καλαχάνη με 17:01. Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο www.serifosrace.com .
Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για την επόμενη διοργάνωση το καλοκαίρι του 2017.

Περισσότερα...

 
Στο πλαίσιο του κολυμβητικού αγώνα της διοργάνωσης Serifos Sunset Race 2016 θα διεξαχθεί παράλληλος αγώνας για καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό.
Οι τρεις περσινοί νικητές (Γιώργος Φιρφιλιώνης, Γιάννης Αντωνάκης και Χρήστος Μποφίλιος), με πρωτοβουλία του τρίτου, θα κολυμπήσουν όσα χιλιόμετρα μπορούν, παραπάνω από τα τρία του αγώνα, με στόχο να κινητοποιήσουν τον κόσμο για να προσφέρει χρήματα στο λογαριασμό που έχει ήδη ανοίξει για τη Μαρία Σαμπανίδου, η οποία μετά από ένα βαρύ εγκεφαλικό χρειάζεται πόρους για την αποκατάσταση της.
Η Μαρία Σαμπανίδου πρώην πολίστρια και τριαθλήτρια με πολλές διακρίσεις είναι πολύ αγαπητή στο χώρο του αθλητισμού και χρειάζεται τη συνδρομή και την υποστήριξη όλων για να μπορέσει να επιστρέψει στην αγωνιστική δραστηριότητα και στη ζωή.
Ο κολυμβητικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου το πρωί (11:00), στο Λιβάδι της Σερίφου, σε δύο διαδρομές για ενήλικες (1χλμ  και 3χλμ), παιδικούς αγώνες, και την κούρσα που θα κάνουν οι κολυμβητές για τη Μαρία. Την προηγούμενη ημέρα, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν αγώνες δρόμου (5, 10 και 20 χλμ) με εκκίνηση την παραλία της Βαγιάς και παιδικοί αγώνες δρόμου στο Λιβάδι της Σερίφου.
Στη διάρκεια του διημέρου θα υπάρχει ειδικό κουτί όπου ο καθένας θα συνεισφέρει όσα χρήματα επιθυμεί ή με κατάθεση απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό της Μαρίας (Alpha Bank/ IBAN: GR 0601401540154002101078003 swift/bic/CRBAGRAA).

Περισσότερα...