Το Serifos Sunset Race 2017 είναι πια παρελθόν, αφήνοντας ευχάριστες αναμνήσεις σε όσους το έζησαν από κοντά.
Εκατοντάδες δρομείς και κολυμβητές, μικροί και μεγάλοι, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και συμμετείχαν στους αγώνες της διοργάνωσης στο πανέμορφο νησί της Σερίφου.
Τον καλύτερό τους εαυτό όμως έδωσαν και οι τοπικοί υποστηρικτές οι οποίοι έσπευσαν άμεσα να βοηθήσουν συνεισφέροντας στη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης.
Πιο συγκεκριμένα, πολύτιμη ήταν η συνδρομή του Γιώργου Νικολάου (Yacht Club, Barbarossa) και του Έντι Λιβάνιου (Indigo Café, Πάνω Πιάτσα) που από την αρχή της προσπάθειας έχουν αγκαλιάσει το θεσμό!
Η Μεταφορική Σερίφου και ο Μανώλης Γεροντάρης, με διπλό ρόλο ως εκπρόσωπος και του Δήμου, ανέλαβαν όλες τις μεταφορές από Αθήνα προς τη Σέριφο αλλά πρόσφεραν και πολύτιμη βοήθεια εντός του νησιού στη διάρκεια της προετοιμασίας των αγώνων.
Οι δωροθέτες μας η μελισσοκομική οικογένεια Ρώτα με το “The Family Beez”, το οινοποιείο του Χρήστου Χρυσολωρά και το κατάστημα delicatessen “ΜΗΤΑΤΟ” φρόντισαν για τα δώρα της διοργάνωσης, προσφέροντας σε όλους τους νικητές σεριφιώτικες γεύσεις, μέλι, κρασί και ποικιλία από τοπικά προϊόντα.
Μεγάλη η συνεισφορά και του ταξιδιωτικού πρακτορείο Κονδύλη που ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος των κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθοδηγώντας τους δρομείς ενώ φιλοξένησε και την γραμματεία των αγώνων!
Το Think Of Serifos στήριξε και αυτό τη διοργάνωση με τα βατραχάκια των αγώνων που κάθε χρόνο γίνονται ανάρπαστα!
Το Calma drinks and bites φιλοξένησε για άλλη μια φορά τους αγώνες κολύμβησης την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου!
Ευχαριστούμε και τους υπόλοιπους τοπικούς υποστηρικτές της διοργάνωσης την Τεχνολογική Αθηνών, την Τεχνοκατασκευή, την Ράμπιας Μπετόν, το Κέντρο Δόμησης Καρεκλάς, το Serifos Houses, την Blue Bird, την Αφοι Καρτσωνάκη και τα εστιατόρια ΥδρόλιθοςΑλώνι, Θαλάμι, Τάκης και Porto Vecchio.
Τον Γιάννη Γούναρη που για άλλη μια χρονιά φρόντισε για την έγκαιρη και ασφαλή μετακίνηση των δρομέων προς και από τη Βαγιά.
Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στα καταλύματα Αλέξανδρος και Βασιλεία, Πουντί, Serifos Beach, Albatros, Αμαλία, Δορκάς και Cavo D’oro για τη ζεστή φιλοξενία.
Επίσης ευχαριστούμε τον Νίκο Μουστάκα που ήταν υπεύθυνος για την ηχητική εγκατάσταση, τον ξυλουργό Αντώνη Κυρίτση και τον ηλεκτρολόγο Γιάννη Γεροντάρη για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.
Και φυσικά τους δύο φωτογράφους μας, Στέφανο Αντιμάντο και Νίκο Κοκκολάκη, και τον χειριστή του drone Παύλο Αντιμάντο, όλοι τους με καταγωγή από τη Σέριφο, που αποτύπωσαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο το Serifos Sunset Race 2017!
Και τέλος τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων "ο Ταξιάρχης", τον Σύλλογο Εμπόρων και Επαγγελματιών Σερίφου, τον Σύνδεσμο των εν Αθήναις Σεριφίων  και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που στάθηκαν στο πλευρό μας και κινητοποίησαν την τοπική κοινωνία.

Περισσότερα...

 
Με ατμόσφαιρα που θύμιζε κινηματογραφική ταινία και οργάνωση που άγγιζε σε αρτιότητα μεγάλες διοργανώσεις, το 5ο Serifos Sunset Race ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 2-3 Σεπτεμβρίου και πρόσφερε κάτι το μοναδικό για αθλητική διοργάνωση, δίνοντας  μία νότα προσμονής για την επόμενη χρονιά.
Με τη βοήθεια του καιρού, των εθελοντών, των τοπικών υποστηρικτών, τη φιλοξενία των ντόπιων και τις εξαιρετικές συνθήκες που επικρατούσαν, δημιουργήθηκε ένα ιδανικό σκηνικό για μία αθλητική διοργάνωση που τα είχε όλα.
Καλές επιδόσεις, μεγάλη συμμετοχή και στο τρέξιμο και στο κολύμπι, απαιτητικές διαδρομές με αξέχαστες εικόνες από ένα φυσικό περιβάλλον που είναι ευλογημένο. Ο τερματισμός των αγώνων δρόμου στην παραλία της Βαγιάς την ώρα του ηλιοβασιλέματος ήταν απλά μαγευτικός.
Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν συνολικά σε όλα τα αγωνίσματα τους 600 ενώ στο νησί βρέθηκαν περισσότεροι από 1000 επισκέπτες, εκτός Σερίφου, με αφορμή την αθλητική διοργάνωση τονώνοντας την οικονομία της τοπικής αγοράς.
Μέσα σε αυτούς και ξένοι αθλητές από 11 χώρες συνολικά που συμμετείχαν στη διοργάνωση δίνοντας ένα διεθνές χρώμα και μάλιστα με πολλούς από αυτούς να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών.
Αυξημένη και η συμμετοχή παιδιών από τη Σέριφο στους παιδικούς αγώνες δρόμου και κολύμβησης, που αποδεικνύει ότι το αποτύπωμα που αφήνει το Serifos Sunset Race είναι πολύ σημαντικό.
Την παράσταση έκλεψε το πολύ δύσκολο και απαιτητικό αγώνισμα των 20χλμ με τον Αντώνη Τριπόδη να τερματίζει πρώτος και να πετυχαίνει ρεκόρ αγώνα με 1:22:20,2, ενώ και στα υπόλοιπα αγωνίσματα ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και είχαμε εξαιρετικές επιδόσεις.
fghjk-153-of-575
Πλούσια τα δώρα που δόθηκαν στους νικητές, με τους πρώτους στους αγώνες τρεξίματος να λαμβάνουν ως έπαθλο γυαλιά ηλίου προσφορά της Zero RH, και τους πρώτους στους αγώνες κολύμβησης δωρεάν εισιτήρια, προσφορά της Sea Jets, Χορηγού Μεταφοράς της διοργάνωσης. Όλοι δε οι νικητές έλαβαν ως δώρα τοπικά προϊόντα, όπως μέλι Σερίφου από το «Family Beez»,  Σεριφιώτικο κρασί από το «οινοποιείο Χρυσολωρά» και επιλογή από τοπικά προϊόντα από το κατάστημα delicatessen «Μητάτο».
Σημαντική η βοήθεια από  τον Δήμο Σερίφου, από το Λιμενικό και την Αστυνομία και από τους τοπικούς συλλόγους (Σύλλογος Ενοικιαζόμενων καταλυμάτων «ο Ταξιάρχης», Σύλλογος Επαγγελματιών και Εμπόρων Σερίφου, Σύνδεσμος των εν Αθήναις Σεριφίων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) που ενεργοποίησαν την τοπική κοινωνία.
Και όλο αυτό το εγχείρημα δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια των χορηγών και υποστηρικτών της διοργάνωσης. Τον Γιώργο Διενή και τη Sea Destiny ως Μεγάλος Χορηγός, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος που φρόντισε για τη σωστή ενυδάτωση των δρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, το Σούπερ Μάρκετ Κονδύλη με τη φυσική και υλική του παρουσία, αλλά και τους υπόλοιπους χορηγούς της διοργάνωσης, την DHL, τη Renault, τη Zero RH, τη Sea Jets, την Κρι Κρι που πρόσφερε παγωτά και Super Spoon με στραγγιστό γιαούρτι σε όλους τους δρομείς, και τους χορηγούς επικοινωνίας τη Nova, τον realfm 97,8 τη Realnews και τον Empneusi 107 FM.
Η διοργάνωση που έγινε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και υπό την Αιγίδα του Δήμου Σερίφου ανανεώνει το ραντεβού της για τον Σεπτέμβριο του 2018.
Ακολουθούν οι τρεις πρώτοι στους αγώνες ενηλίκων ενώ όλα τα αποτελέσματα θα τα βρείτε εδώ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ SERIFOS SUNSET RACE 2017
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5ΧΛΜ ΑΝΔΡΩΝ

 1. ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 0:18:56,0
 2. ΝΟΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 0:19:12,7
 3. ΠΙΡΙΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟ 0:19:58,3
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5ΧΛΜ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 1. ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΩΝ/ΝΑ 0:24:48,7
 2. ΠΙΠΕΡΑΚΗ ΠΕΛΑΓΙΑ 0:25:10,4
 3. ΑΡΧΑNΙΩΤΗ ΓΙΟΥΛΗ 0:25:12,4
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10ΧΛΜ ΑΝΔΡΩΝ
 1. ΜΑΛΙΟΥΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 0:42:14,1
 2. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 0:44:13,9
 3. ΜΟΥΓΚΟΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 0:45:42,3
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10ΧΛΜ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 1. MADDEN BIANCA 0:51:39,0
 2. ΣΤΑΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 0:56:59,8
 3. MOLTON NOEMIE 1:00:06,2
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 20ΧΛΜ ΑΝΔΡΩΝ
 1. ΤΡΙΠΟΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 1:22:20,2
 2. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ 1:33:49,4
 3. ΒΡΕΤΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 1:34:55,5
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 20ΧΛΜ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 1. ΚΩΔΩΝΑ ΑΘΗΝΑ 1:56:16,5
 2. ΣΚΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 2:02:19,3
 3. ΜΠΑΛΑΣΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 2:04:01,1
ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 3ΧΛΜ ΑΝΔΡΩΝ
 1. ΦΙΡΦΙΛΙΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 0:39:39,6
 2. ΔΑΦΝΗΣ ΝΙΚΟΣ 0:42:41,9
 3. ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ 0:45:13,3
ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 3ΧΛΜ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 1. ΘΩΜΑΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 0:42:46,4
 2. ΓΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 0:46:23,8
 3. ΓΕΙΤΟΝΑ ΖΩΗ 0:47:36,9
ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 1ΧΛΜ ΑΝΔΡΩΝ
 1. ΚΟΥΡΛΙΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΣ 0:12:35,8
 2. ΡΕΚΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 0:13:55,7
 3. BAKER FELIX 0:14:15,2
ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 1ΧΛΜ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 1. ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ ΔΑΝΑΗ-ΕΛΙΝΑ 0:15:54,4
 2. ΚΑΛΑΧΑΝΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ 0:16:43,4
 3. ΚΟΥΡΛΙΟΥΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 0:16:47,2
ΣΥΝΔΙΑΣΤΙΚΟ 5ΧΛΜ ΤΡΕΞΙΜΟ – 1ΧΛΜ ΚΟΛΥΜΠΙ ΑΝΔΡΩΝ
 1. ΚΩΣΤΙΜΠΑΣ ΚΩΝ.ΝΟΣ 00:35:28,70
 2. ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 00:39:52,50
 3. ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 00:43:03,60
ΣΥΝΔΙΑΣΤΙΚΟ 5ΧΛΜ ΤΡΕΞΙΜΟ – 1ΧΛΜ ΚΟΛΥΜΠΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 1. ΠΙΠΕΡΑΚΗ ΠΕΛΑΓΙΑ 00:43:00,90
 2. ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ ΔΑΝΑΗ-ΕΛΙΝΑ 00:43:29,20
 3. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ 00:46:32,30

Περισσότερα...

 
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου του Serifos Sunset Race 2017 θα τα βρείτε στο παρακάω link:
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ SERIFOS SUNSET RACE 2017

Περισσότερα...

Το Σαββατοκύριακο 2-3 Σεπτεμβρίου, στο νησί της Σερίφου θα διεξαχθεί για 5η διαδοχική χρονιά το Serifos Sunset Race.
Εκατοντάδες δρομείς θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μια από τις ομορφότερες και πιο απαιτητικές διαδρομές στην Ελλάδα το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, ενώ την επομένη πλήθος κολυμβητών θα κολυμπήσει στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου, στον κόλπο του Λιβαδιού της Σερίφου.
Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε., στηρίζει ακόμα μια σημαντική αθλητική διοργάνωση, σε μία πρωτοβουλία, που έχει γίνει πλέον θεσμός και προβάλει το νησί της Σερίφου στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Στρατηγική της εταιρίας είναι η στήριξη των δραστηριοτήτων μαζικού αθλητισμού με απώτερο σκοπό την προώθηση του υγιούς τρόπου ζωής και την επαφή του απλού κόσμου με τη φύση.
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» θα είναι παρών τόσο στους δρομικούς αγώνες των 20, 10 και 5 χλμ, στους αγώνες κολύμβησης των 3000 και 1000 μέτρων αλλά και στους παιδικούς αγώνες.
Όλοι οι συμμετέχοντες και αθλητές του Serifos Sunset Race 2017 θα ενυδατώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», που εγγυάται την ιδανική λειτουργία του οργανισμού κατά την άθληση αλλά και την αποκατάσταση, και τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «Βίκος».
dromeis_vikos-2  dromeis_vikos
Στα δρομικά αγωνίσματα του Σαββάτου, τα σημεία ανεφοδιασμού και ενυδάτωσης είναι υπόθεση της «Βίκος». Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» θα βρίσκεται σε έξι σταθμούς τροφοδοσίας στον αγώνα των 20 χλμ., σε τρεις των 10χλμ καθώς και στον τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς, προσφέροντας ενυδάτωση και ενέργεια στην προσπάθεια των δρομέων. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» και τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «Βίκος» θα περιμένουν και τους κολυμβητές στον τερματισμό τους στην παραλία του Αυλόμωνα, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου!
Ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της άσκησης
Η σωστή ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο στη διάρκεια της άσκησης. Πόσο μάλλον την ημέρα ενός αγώνα και στη διάρκεια της προετοιμασίας που θα πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα. Και αυτό γιατί το νερό βοηθάει και στην εύρυθμη λειτουργία των μυών με αποτέλεσμα όταν πίνουμε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση να μειώνουμε την πιθανότητα μυϊκής κράμπας.
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», το πρώτο σε κατανάλωση εμφιαλωμένο νερό στην Ελλάδα, προέρχεται κατευθείαν από την ομώνυμη πηγή στην προστατευόμενη περιοχή των Ζαγοροχωριών, ενώ χάρη στην ιδιαίτερη σύστασή του, που είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, συμβάλλει στην τόνωση και την καλή λειτουργία του οργανισμού κατά τη διάρκεια της άθλησης.
Η διοργάνωση του Serifos Sunset Race 2017 αποτελεί Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Σερίφου.

Περισσότερα...

Το Serifos Sunset Race 2017 θα διεξαχθεί για πρώτη χρονιά με τη Συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αποδεικνύοντας ότι έχει μπει για τα καλά στο χάρτη των σημαντικών αθλητικών δρώμενων της χώρας.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι παρούσα και στηρίζει όλες τις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις και δράσεις που προάγουν το πνεύμα του αθλητισμού, προβάλλουν τον τόπο και παρακινούν τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νεολαία ώστε να ασχοληθεί με αυτόν. Η ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους αποτελεί βασικό άξονα της πολιτικής της, με συνέπεια να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα νησιά της να πρωταγωνιστούν στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και σε συνέργειες, οι οποίες συμβάλλουν στην προώθηση ενός μοντέλου ανάπτυξης το οποίο στηρίζεται στη σύνδεση αθλητισμού και τουρισμού, δύο από τα πιο ισχυρά "χαρτιά" του Αρχιπελάγους.
Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου έχει κάνει ξεκάθαρο από την αρχή της θητείας της ότι «ποντάρει» στον αθλητισμό και αυτό αποτυπώνεται σε μεγάλο βαθμό και στις στοχευμένες δράσεις που υλοποίησε και υλοποιεί το 2017, με τη συμμετοχή της σε περισσότερες από 50 αθλητικές δράσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γεώργιος Λεονταρίτης, δήλωσε σχετικά:
"Με ιδιαίτερη χαρά θα υποδεχθούμε στην όμορφη Σέριφο για 5η συνεχή χρονιά μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση. Το Σαββατοκύριακο 2-3 Σεπτεμβρίου, η  "Σιδηρά κυρία" των Κυκλάδων, όπου θα πραγματοποιηθεί το SERIFOS SUNSET RACE 2017, θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους αθλητές και τους φίλους των δρομικών και κολυμβητικών αγώνων.
Η Σέριφος απέδειξε ότι μπορεί να αναλαμβάνει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις με υψηλή ποιοτική αθλητική και πολιτιστική αξία και είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει συνέχεια.
Οφείλουμε να εκφράσουμε συγχαρητήρια για την αποτελεσματικότητα των ανθρώπων που ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας την διοργάνωση, τον Δήμο, την Επιτροπή Τουρισμού Σερίφου και τους τοπικούς συλλόγους και επιχειρηματίες που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια".

Περισσότερα...

Όλοι οι συμμετέχοντες στους κολυμβητικούς αγώνες του Serifos Sunset Race, και όχι μόνο, θα λάβουν την απαραίτητη ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια και την πρόληψη ατυχημάτων στο νερό μέσω του SafeWaterSports.
Η κοινωνική, μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports ιδρύθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων.
Το Safe Water Sports επιδιώκει την συστηματική και συνεχή ενεργοποίηση όλων των δυνάμενων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με στόχο την οργάνωση, τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των πολιτικών ασφάλειας και της ισχύουσας νομοθεσίας.
Προφίλ Safe Water Sports
To Safe Water Sports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 με βασικό σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό και τα υδάτινα σπορ. Το Safe Water Sports είναι μια καθαρά εθελοντική πρωτοβουλία που δεν λαμβάνει καμία χρηματική υποστήριξη από το κράτος.
Τέσσερεις είναι οι βασικοί άξονες δραστηριοποίησης του:

 • Υποστήριξη του έργου της πολιτείας (Λιμενικό Σώμα) σε θέματα τεχνολογίας και πληροφορικής για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των ελέγχων και επιθεωρήσεων στις ελληνικές θάλασσες και παραλίες.
 • Ενημέρωση – ευαισθητοποίηση πολιτών (Έλληνες και ξένοι επισκέπτες)κυρίως μέσω του δωρεάν SafeWaterSportsappγια κινητά
 • Εκπαίδευση παιδιών και νέων στα σχολεία σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα (περισσότεροι από 35.000 ετησίως)
 • Πιστοποίηση επιχειρήσεων θαλασσίων σπορ (σε συνεργασία με την TUVAustriaHellas) με το πρότυπο ‘certifiedquality”
Το όραμά μας είναι να βοηθήσουμε την πολιτεία και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το νερό, ώστε να γίνει η χώρα μας, υπόδειγμα οργάνωσης και ασφάλειας.
Το Safe Water Sports είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία, που για πρώτη φορά τόσο οργανωμένα σε ολόκληρο τον κόσμο, στοχεύει να αποτελέσει για την χώρα μας, το σημείο αναφοράς και το βασικό εργαλείο ενημέρωσης για τις δραστηριότητες στο νερό και την ασφάλεια.

Περισσότερα...

Η εταιρία παραγωγής μελιού, The Family Beez, με έδρα στη Σέριφο, θα είναι "Υποστηρικτής" του Serifos Sunset Race 2017, στηρίζοντας την προσπάθεια της διοργάνωσης. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής όλοι οι νικητές των αγώνων θα λάβουν δώρο μοναδικά προϊόντα της εταιρίας.
dsc_5027  dsp_0250
Προφίλ The Family Beez
Η οικογένεια Ρώτα έχει ξεκινήσει εδώ και 40 χρόνια να παράγει μέλι εξαιρετικής ποιότητας στη Σέριφο. Ο Γιώργος Ρώτας συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και παράγει εξαιρετικά αρωματικό μέλι με ξεχωριστή γεύση.
Η παραγωγή είναι βιολογικά πιστοποιημένη και στο εκσυγχρονισμένο μελισσοκομικό εργαστήριο της οικογένειας γίνεται η συλλογή του μελιού, χρησιμοποιώντας μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον. Η παραγωγή είναι περιορισμένη και ο συνδυασμός ποιότητας , γεύσης και αρωμάτων μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη.
Τα προϊόντα μας είναι βιολογικής γεωργίας και παράγονται στο νησί της Σερίφου σε περιοχή προστατευόμενη και χαρακτηρισμένη Natura 2000. Το μέλι μας οφείλει την υπέροχη γεύση του και το ξεχωριστό του άρωμα στο μοναδικό οικοσύστημα της περιοχής και την υψηλή διατροφική του αξία στις βιολογικές μεθόδους παραγωγής.
Το μέλι μας ξεκίνησε αρχικά να παράγεται με σκοπό να προσφέρουμε ένα υγιεινό και ανεπεξέργαστο προϊόν στα παιδιά μας. Τελικά καταφέραμε να παράγουμε αυτό το εξαιρετικό μέλι με την μοναδική και πλούσια γεύση ,γεγονός που οφείλεται στην βιοποικιλότητα της περιοχής της Σερίφου και της ευρύτερης περιοχής των Κυκλάδων. Το αγνό, βιολογικό μέλι είναι δώρο για εμάς και το δώρο αυτό θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.

Περισσότερα...

Η DHL Express Ελλάς στηρίζει το Serifos Sunset Race 2017 ως «Χορηγός» της διοργάνωσης .
Ο ηγέτης των διεθνών ταχυμεταφορών ταυτίζεται πλήρως με τον σκοπό της διοργάνωσης που δεν είναι άλλος από την στήριξη τις προσπάθειες για την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση την υγεία τον πολιτισμό και τον αθλητισμό για όλους τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδος και ειδικά της άγονης γραμμής.
Προφίλ DHL Express Ελλάς
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από 1978, συνδυάζοντας την παγκόσμια δύναμη και το διεθνές δίκτυο της DHL που ενώνει 220 χώρες και περιοχές, με την εξαιρετική τεχνογνωσία που διαθέτει για την τοπική αγορά. Υπήρξε η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της στην Ελλάδα και παραμένει στην κορυφή, εστιάζοντας στην εξυπηρέτηση των πελατών της και επενδύοντας συνεχώς στην εκπαίδευση του προσωπικού της. Η εταιρεία έχει αποκτήσει σημαντική τεχνογνωσία στην παροχή υπηρεσιών για εξειδικευμένες ανάγκες ταχυμεταφοράς προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις συγκεκριμένων επιχειρηματικών κλάδων, όπως για παράδειγμα οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας & τηλεπικοινωνιών, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, οι ναυτιλιακές εταιρείες και οι επιχειρήσεις ένδυσης, υπόδησης κ.α.
Η DHL Express Ελλάδας μετρά πολλές διακρίσεις με σημαντικότερες γι αυτή τη χρονιά το βραβείο του καλύτερου κέντρου Εξυπηρέτησης Πελατών Ελλάδας, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών. Ταυτόχρονα ο κόσμος της την ανέδειξε ως Best Workplace, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στη χώρα. Το 2018 θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για την DHL Express τους ανθρώπους και συνεργάτες της, αφού θα γιορτάσει 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ελλάδα!

Περισσότερα...

Η Αθλητικές και Πολιτιστικές Εγκαταστάσεις Αθηνών Ι.Κ.Ε. σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την αιγίδα του Δήμου Σερίφου και της Τουριστικής Επιτροπής Σερίφου, διοργανώνουν τον αγώνα δρόμου με την επωνυμία Serifos Sunset Race 2017. Ακολουθούν η προκήρυξη και οι όροι συμμετοχής του κάθε αγώνα:
 
Απόσταση αγώνα: 20 χλμ.
Ώρα εκκίνησης: Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, 17:30 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού αγώνα 20χλμ: Λιμάνι Σερίφου – Βαγιά
Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει πρόσφατα να έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις έτσι ώστε να έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητά τους να λάβουν μέρος σε δρομικούς αγώνες μεγάλης απόστασης.
Ο Αγώνας έχει όριο τις 200 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα από την Παρασκευή 25 Αυγούστου θα λήξει η περίοδος εγγραφών.
Χρονικό όριο αγώνα
Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη συνολική προσπάθειά τους σε 2:30. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
Περιγραφή διαδρομής αγώνα
Η εκκίνηση δίνεται από τη νέα προβλήτα του λιμανιού, μπροστά στην αφετηρία των ΚΤΕΛ και οι δρομείς αφού διασχίσουν το Λιβάδι κατευθύνονται προς τη νότια μεριά του νησιού περνώντας τους κόλπους Καλό Αμπέλι (2ο χλμ), Βαγιά (6ο χλμ), Γάνεμα (7ο χλμ) και Κουταλά (8ο χλμ) και κάνουν αναστροφή στο σημείο Άσπρος Κάβος (12.5ο χλμ). Με τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς .
Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί νερού σε τέσσερα σημεία και στον τερματισμό.
Κόστος Συμμετοχής: 12 € (περιλαμβάνει τεχνικό T-Shirt, αναμνηστικό μετάλλιο, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, υγειονομική κάλυψη). Οι παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 24%.
 
Απόσταση αγώνα: 5χλμ και 10 χλμ.
Ώρα εκκίνησης: Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, 18:00 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Βαγιά
Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει πρόσφατα να έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις έτσι ώστε να έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητά τους να λάβουν μέρος σε δρομικούς αγώνες μεγάλης απόστασης.
Ο κάθε αγώνας έχει όριο τις 200 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα από την Παρασκευή 25 Αυγούστου θα λήξει η περίοδος εγγραφών.
Χρονικό όριο αγώνα
Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη συνολική προσπάθειά τους σε 1:30. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
Περιγραφή διαδρομής αγώνα
Η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ εκτείνεται στη Νότια πλευρά του νησιού και καταγράφεται ως εξής: Η εκκίνηση δίνεται από τη θέση Βαγιά στο σημείο που διασταυρώνεται o περιφερειακός δρόμος με τον δρόμο προς την παραλία της Βαγιάς. Οι δρομείς κατευθύνονται προς το Γάνεμα και αφού διανύσουν απόσταση 2.350 μέτρων, στην αρχή του κόλπου του Κουταλά κάνουν αναστροφή, διασχίζουν αντίθετα την ίδια διαδρομή περνάνε από το σημείο εκκίνησης και τερματίζουν στην παραλία της Βαγιάς.
Στα 10χλμ: Η εκκίνηση δίνεται από τη θέση Βαγιά στο σημείο που διασταυρώνεται o περιφερειακός δρόμος με τον δρόμο προς την παραλία της Βαγιάς. Οι δρομείς αφού διανύσουν απόσταση 5.000 μέτρων και περάσουν τους πανέμορφους κόλπους του Γανέματος και του Κουταλά κάνουν αναστροφή στο σημείο Άσπρος Κάβος και διανύουν αντίθετα την ίδια διαδρομή. Επιστρέφουν στο σημείο εκκίνησης και τερματίζουν στην παραλία της Βαγιάς.
Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί νερού σε δύο σημεία και στον τερματισμό.
Κόστος Συμμετοχής: 8€ για τα 5χλμ και 10€ για τα 10χλμ (περιλαμβάνει τεχνικό T-Shirt, αναμνηστικό μετάλλιο, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, υγειονομική κάλυψη). Οι παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 24%.
 
Απόσταση αγώνων κολύμβησης: 1χλμ και 3 χλμ.
Ώρα εκκίνησης: Κυριακή 3 Αυγούστου, 10:30 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού αγώνων: Λιβάδι, παραλία Αυλόμωνα
Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση και θα κολυμπήσουν με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει πρόσφατα να έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις έτσι ώστε να έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητά τους να λάβουν μέρος σε κολυμβητικούς αγώνες μεγάλης απόστασης.
Ο κάθε αγώνας έχει όριο τις 150 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα από την Παρασκευή 25 Αυγούστου θα λήξει η περίοδος εγγραφών.
Χρονικό όριο αγώνα
Οι κολυμβητές θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη συνολική προσπάθειά τους σε 1:30. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
Περιγραφή διαδρομής αγώνα
Εκκίνηση από την παραλία του Αυλόμωνα. Οι κολυμβητές θα κολυμπήσουν ένα ολυμπιακό τρίγωνο 1χλμ εντός του κόλπου του Λιβαδιού.
Στον αγώνα τον 3χλμ οι κολυμβητές θα επαναλάβουν τη διαδρομή του 1χλμ τρεις φορές, τερματίζοντας στην παραλία.
Παιδιά που γυμνάζονται σε κολυμβητήρια μπορούν να συμμετέχουν στον αγώνα των 1000μ μόνο με υπογραφή κηδεμόνα.
Κολυμβητικά Βοηθήματα
Στη διαδρομή των 3.000μ δεν επιτρέπονται βατραχοπέδιλα, μάσκες, αναπνευστήρες και λοιπά βοηθήματα.
Στη διαδρομή των 1.000μ επιτρέπονται βατραχοπέδιλα, μάσκες, αναπνευστήρες και λοιπά βοηθήματα. Η χρήση βοηθημάτων (π.χ. βατραχοπέδιλα) θα πρέπει να δηλωθεί στην γραμματεία κατά την ώρα παραλαβής των αριθμών συμμετοχής.
*Όσοι χρησιμοποιούν κολυμβητικά βοηθήματα τίθενται εκτός κατάταξης.
Wet Suit- Στολές
Όσοι φορέσουν στολή δεν θα είναι στη γενική κατάταξη αλλά σε ξεχωριστή κατάταξη όπου και θα γίνει ξεχωριστή βράβευση (με ελάχιστο αριθμό 10 συμμετέχοντες). Επιτρέπεται να φορέσετε στολές μόνο εάν το έχετε δηλώσει στην γραμματεία κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
Κόστος Συμμετοχής: 8€ για το 1χλμ και 10€ για τα 3χλμ (περιλαμβάνει σκουφάκι, αναμνηστικό μετάλλιο, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία μετά τον αγώνα, υγειονομική κάλυψη). Προσφέρετε έκπτωση 50% στους αγώνες κολύμβησης για όσους συνδυάσουν δύο αθλήματα. Οι παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 24%.
 
Γενικοί όροι συμμετοχής
-Στους αγώνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και απλοί πολίτες ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης.
- Η εγγραφή θα θεωρείται ολοκληρωμένη εφόσον έχει πραγματοποιηθεί τόσο η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής όσο και η πληρωμή του αντίστοιχου κόστους. Τα τραπεζικά ή άλλα έξοδα επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα.
- Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής θα πρέπει να γίνεται εντός 10 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία δήλωσης διαφορετικά η εγγραφή θα θεωρείται άκυρη.
- Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι προσωπικές και δεν μεταφέρονται σε τρίτους σε καμία φάση της περιόδου εγγραφών.
- Σε περίπτωση που διαπιστωθεί χρήση του πακέτου συμμετοχής από άλλο δρομέα από αυτόν στον οποίο ανήκει αυτός θα ακυρώνεται.
- Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αλλαγής των όρων συμμετοχής αφού προβούν στην σχετική ανακοίνωση.
- Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Πολιτική ακυρώσεων
Δυνατότητα ακύρωσης συμμετοχής και επιστροφής χρημάτων γίνεται με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ενημέρωση των διοργανωτών με ηλεκτρονικό ή κανονικό ταχυδρομείο πριν τις 18 Αυγούστου.
Παραλαβή πακέτων συμμετοχής
Τα πακέτα συμμετοχής θα παραλαμβάνονται την Παρασκευή και το Σάββατο 1 και 2 Αυγούστου στη γραμματεία των αγώνων, στο Λιβάδι Σερίφου.
Μεταφορά
Η μεταφορά των συμμετεχόντων στους δρομικούς αγώνες στο σημείο εκκίνησης θα γίνει με λεωφορεία της διοργάνωσης από το Λιβάδι προς τη Βαγιά. Όπως επίσης και η επιστροφή τους από τη Βαγιά στο Λιβάδι. Οι ώρες των δρομολογίων θα ανακοινωθούν στη γραμματεία των αγώνων στο νησί.
Σήμανση και ασφάλεια διαδρομών
Η διαδρομή των αγώνων σηματοδοτείται με  πρόσκαιρη σηματοδότηση η οποία τοποθετείται στις παραμονές των αγώνων. Οι διαδρομές είναι μετρημένες και θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις σε κάθε χιλιόμετρο. Την επίβλεψη των διαδρομών των δρομικών αγώνων θα έχει το λιμενικό, το αστυνομικό τμήμα Σερίφου και η διοργανώτρια αρχή με διασώστες και εθελοντές. Στους κολυμβητικούς αγώνες θα υπάρχουν ναυαγοσώστες, ειδικές ναυαγοσωστικές σανίδες, πλευστό φορείο και γενικά όλος ο εξοπλισμός ασφαλείας.
Έπαθλα
Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης κάθε αγωνίσματος. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
Όλοι οι νικητές θα λάβουν δώρα προσφορά των χορηγών της διοργάνωσης.
Βράβευση θα γίνει και στους πρώτους και τις πρώτες για όσους συνδυάσουν δύο αθλήματα ως εξής: 5χλμ τρέξιμο και 1000μ κολύμπι, 10χλμ τρέξιμο και 3000μ κολύμπι,  20χλμ τρέξιμο και 3000μ κολύμπι (με περιορισμό τουλάχιστον τις 10 συμμετοχές).
Περίοδος Εγγραφών:
Η περίοδος των εγγραφών λήγει την Παρασκευή 25 Αυγούστου. Η εγγραφή θα θεωρείται ολοκληρωμένη εφόσον έχει πραγματοποιηθεί τόσο η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής όσο και η πληρωμή του αντίστοιχου κόστους μέχρι και την Παρασκευή 25 Αυγούστου.
Ομαδικές εγγραφές
Για τους αγώνες των 5,10 και 20 χλμ. υπάρχει η δυνατότητα και για ομαδική εγγραφή. Η ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 10 δρομείς. Θα βραβευθεί και η πολυπληθέστερη ομάδα.
 
Αγώνας 500 και 1χλμ. για παιδιά
Ώρα εκκίνησης: Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, 11:00 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού παιδικών αγώνων: Λιβάδι Σερίφου
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι και 12 ετών , τα οποία θα τρέξουν με την ευθύνη των κηδεμόνων τους και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους, διαφορετικά (σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής) θα πρέπει να παρευρεθεί ο κηδεμόνας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι και οι τρεις (3) πρώτες των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: έως 7 για τα 500μ, 8-12 για το 1χλμ.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό Tshirt και σε όσους τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό Μετάλλιο.
Κόστος Συμμετοχής: Η συμμετοχή στους παιδικούς αγώνες είναι δωρεάν.
 
Αγώνας κολύμβησης 100 και 300μ. για παιδιά
Ώρα εκκίνησης: Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, 9:30 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού παιδικών αγώνων: Λιβάδι, παραλία Αυλόμωνα
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι και 12 ετών , τα οποία θα κολυμπήσουν με την ευθύνη των κηδεμόνων τους και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους, διαφορετικά (σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής) θα πρέπει να παρευρεθεί ο κηδεμόνας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι και οι τρεις (3) πρώτες των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: έως 7 για τα 100μ, 8-12 για τα 300μ.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν κολυμβητικό σκουφάκι και σε όσους τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό Μετάλλιο.
Κόστος Συμμετοχής: Η συμμετοχή στους παιδικούς αγώνες είναι δωρεάν.
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.serifosrace.com

Περισσότερα...

Οι εγγραφές στο Serifos Sunset Race 2017 έχουν ήδη ξεκινήσει με την ανταπόκριση να είναι εντυπωσιακή.
Καθώς η διαθεσιμότητα στα πλοία και τα καταλύματα στη Σέριφο είναι περιορισμένη, δηλώστε τη συμμετοχή σας έγκαιρα μέσω της φόρμας συμμετοχής στο ανανεωμένο www.serifosrace.com.
Στη συνέχεια κάντε την κατάθεση στους λογαριασμούς της διοργάνωσης ανάλογα με το αγώνισμα που έχετε επιλέξει να συμμετάσχετε και προωθήστε το καταθετήριο στο info@serifosrace.com. Για τους αγώνες δρόμου το κόστος συμμετοχής είναι 8, 10 και 12 ευρώ για τα 5, 10 και 20 χλμ. αντίστοιχα, ενώ για τους κολυμβητικούς αγώνες είναι 8 και 10 ευρώ για τα 1000 και 3000 μ. αντίστοιχα.
Υπολογίστε ότι όσοι επιλέξουν να αγωνιστούν σε δύο αθλήματα λαμβάνουν έκπτωση 50% στους αγώνες κολύμβησης!
Αφού λάβουμε το καταθετήριο της συμμετοχής σας αποστέλλουμε τον ειδικό προσωπικό κωδικό που θα χρησιμοποιήσετε για την κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων!
Για κρατήσεις εισιτηρίων επικοινωνείτε με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες και το ταξιδιωτικό γραφείο Κονδύλης αναφέροντας τον προσωπικό σας Ειδικό Κωδικό.

 • Aegean Speedlines στο ταξιδιωτικό γραφείο ΚΟΝΔΥΛΗΣ στη Σέριφο στα τηλ 22810 52340 και 22810 52135
 • Sea Jets στείλτε το αίτημά σας στο reservations@seajets.gr.
 • Zante Ferries απευθυνθείτε στο τμήμα κρατήσεων της εταιρίας στο 210 4100211
Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες AEGEAN SPEEDLINES και ZANTE FERRIES προσφέρουν έκπτωση 35%  στα επιβατικά εισιτήρια και στα οχήματα, μετ' επιστροφής από και προς τη Σέριφο, από Πειραιά αλλά και τα υπόλοιπα νησιά της γραμμής, σε όλους τους συμμετέχοντες του Serifos Sunset Race 2017 για την περίοδο από Παρασκευή 25/08/2017 έως και Κυριακή 10/09/2017.
Η ακτοπλοϊκή εταιρία SEA JETS προσφέρει έκπτωση 35%  στα επιβατικά εισιτήρια σε συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων λόγω περιορισμένων θέσεων στα πλοία της εταιρίας.

Περισσότερα...

Για ακόμα μια χρονιά η Zero Rh+ θα στηρίξει τη διοργάνωση του Serifos Sunset Race, προσφέροντας γυαλιά ηλίου στους νικητές των δρομικών αγώνων.
Ο πρώτοι και οι πρώτες των αγώνων δρόμου 5, 10 και 20χλμ θα λάβουν ως έπαθλο μοναδικά γυαλιά από την αθλητική σειρά Zero Rh sportglasses, που καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες όσων ασχολούνται με απαιτητικές υπαίθριες δραστηριότητες.
zero-rh-instagram-post
Προφίλ Zero Rh+
H Zero Rh+ είναι μια μάρκα που δημιουργήθηκε από το πάθος για υπαίθρια σπορ και την ανάγκη ειδών με υψηλές επιδόσεις για δραστήρια άτομα.
Η Ιταλική αισθητική είναι εμφανής σε μια σειρά προϊόντων με άρτιο σχεδιασμό, που επικεντρώνεται στη χρήση νέων τεχνολογιών, καινοτόμων τεχνικών και προηγμένων υλικών, ενώ δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια. Στυλ, σχεδιασμός, λειτουργικότητα και πάθος για τον αθλητισμό είναι οι κεντρικοί άξονες της Zero Industry.
Η Zero Rh+ εστιάζει στην τεχνολογική καινοτομία, χρησιμοποιώντας υλικά όπως το ελαφρύ και εύκαμπτο πλαστικό με ιδιότητες μετάλλου HilexTM, που συναντάται στην αεροδιαστημική και εγγυάται μέγιστη αντοχή και άνεση.
RUNNINGCODE - Η  αθλητική σειρά Zero Rh sportsglasses προσφέρει γυαλιά ηλίου που παρέχουν άνεση, λειτουργικότητα, αντοχή και υψηλές επιδόσεις για της ανάγκες απαιτητικών υπαίθριων αθλημάτων, όπως το τρέξιμο και η ποδηλασία.
URBAN CODE - Στην σειρά γυαλιών Zero Rh+ Urban η τεχνολογία συναντά το style και  γίνεται η ιδανική επιλογή για μια δραστήρια καθημερινότητα στο αστικό περιβάλλον. Με χαρακτηριστικό design, εργονομικά στοιχεία, ανθεκτική κατασκευή και άνετη αίσθηση, τα Urban γυαλιά Zero Rh+ προσφέρουν υψηλή ποιότητα με σύγχρονη, δυναμική αισθητική.
Επίσημος αντιπρόσωπος της Zero Rh+ στην Ελλάδα είναι η εταιρεία Βαϊράμογλου

Περισσότερα...

Η Seajets, επιδεικνύοντας σταθερά την υποστήριξή της στον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθε, στηρίζει φέτος το Serifos Sunset Race ως Χορηγός Μεταφοράς της διοργάνωσης!
 
seajets_logo
H Seajets στα 15 χρόνια παρουσίας της στην ακτοπλοΐα έχει καταφέρει να προσφέρει υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών υψηλού επιπέδου στους πελάτες της πάντα με αξιοπιστία, συνέπεια και υψηλά πρότυπα ασφάλειας. Στόχος της Seajets είναι η ικανοποίηση και των πιο απαιτητικών επιβατών προσφέροντας άνετες, γρήγορες και ασφαλείς θαλάσσιες μετακινήσεις.
Κατά την καλοκαιρινή περίοδο η Seajets προσφέρει τακτικά δρομολόγια προς τη Σέριφο, για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών. Σε αυτό το πλαίσιο, και με αφορμή την συμμετοχή της στο Serifos Sunset Race, η Seajets προσφέρει έκπτωση 35% σε συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων του αγώνα.
Για αυτό προλάβετε τις θέσεις δηλώνοντας πρώτα τη συμμετοχή σας στον αγώνα μέσω του www.serifosrace.com και στη συνέχεια θα λάβετε τον ειδικό κωδικό για την κράτηση του ακτοπλοϊκού σας εισιτηρίου που θα αναφέρετε στην εταιρία για να λάβετε την έκπτωση.
Για τις κρατήσεις σας, επικοινωνείτε με τον κωδικό στο reservations@seajets.gr.

Περισσότερα...

Μετά τους αγώνες δρόμου, στην παραλία της Βαγιάς το Σάββατο το απόγευμα, θα ακολουθήσει μάθημα Hatha Yoga από την Αλεξία Κατσίγερα και τη Χαρά Πιλιανίδου, που θα βοηθήσει στην καλύτερη χαλάρωση και αποκατάσταση των δρομέων.
Το μάθημα Hatha Yoga θα επαναληφθεί και πριν τους κολυμβητικούς αγώνες, το πρωί της Κυριακής στην παραλία του Αυλόμωνα, για την καλύτερη προετοιμασία των κολυμβητών.
Η συμμετοχή στο μάθημα θα γίνει με ελεύθερη συνεισφορά.
hatha_yoga
Η Hatha Yoga είναι μια πανάρχαια επιστήμη του νου με άσκηση του σώματος (asanas), σωστή αναπνοή (pranayama), τεχνικές χαλάρωσης και τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης. Ιδανική για αυτούς που θέλουν να βελτιώσουν τη στάση του σώματός τους, να γυμναστούν ενσυνείδητα και να ξεκινήσουν ένα νέο τρόπο ζωής απομονώνοντας το άγχος.
Μετά τον αγώνα τρεξίματος θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκουραστεί το σώμα σας και να χαλαρώσετε ακούγοντας τούς ήχους της παραλίας.
Η yoga για τους περισσότερους είναι ο καλύτερος τρόπος για να ‘ξεδιπλώσουν’ το σώμα και το νου. Μας δείχνει τον δρόμο προς τον εαυτό μας. Βοηθά όχι μόνο στην άμεση ικανοποίηση μας (π.χ ανακούφιση από τον πόνο) αλλά και στην εξάσκηση του μυαλού μας ώστε να προσαρμόζεται σε όλες  τις δύσκολες στιγμές με υπομονή και ηρεμία.
Κατάλληλη για άτομα όλων των ηλικιών και κάθε φυσικής κατάστασης.
Όσον αφορά το σώμα η yoga έχει εξαιρετικά θετική συνεισφορά στο να αυξήσουμε το μυϊκό τόνο, τη δύναμη, την αντοχή και την ελαστικότητα του σώματος. Η άσκηση της yoga βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία όλων των απαραίτητων συστατικών που μεταφέρει το αίμα για να τροφοδοτήσει το σώμα μας με υγεία, ευεξία και ενέργεια. Η yoga τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα όποτε το ενδεχόμενο των ασθενειών ελαττώνεται σημαντικά και αυξάνεται ο αυτοσεβασμός.
Ελάτε μέσα στη φύση σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, να νιώσετε το θαύμα της αναπνοής που συντελείτε μέσα σας κάθε στιγμή!

Περισσότερα...

Σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο KONDYLIS SHIPPING AND TOURISM η πεζοπορία Καλλίτσος - Χώρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2/9, με αναχώρηση στις 9.00 από το Λιβάδι.
Το μονοπάτι διασχίζει την ανατολική ορεινή πλευρά της Σερίφου. Το πρώτο του τμήμα είναι χωματόδρομος που σταματά λίγο μετά τον Κένταρχο, όπου πλέον το μονοπάτι γίνεται λιθόστρωτο και ανεβαίνει στο Βουνάκι απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε το υπέροχο γαλάζιο του Αιγαίου και το νησάκι Βους. Αφού περάσετε το Βουνάκι, φτάνετε στα Παλιομιτάτα και στην εκκλησία του πάνω Σταυρού. Στη συνέχεια διασχίζετε την περιοχή Μαρμάρι, τους Κήπους με το παλιό πέτρινο γεφύρι και λίγο πριν τη Χώρα θα συναντήσετε την Πηγή του Μαύρου.
Η διαδρομή είναι διάρκειας 2,5 ώρες.
kalitsos_hora
Συνολικό κόστος συμμετοχής 9 € που περιλαμβάνει μεταφορά στο χωριό Καλλίτσος και οδηγό μονοπατιού. Μίνιμουμ συμμετοχή τα 20 άτομα.
Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μας mail στο info@serifosrace.com

Περισσότερα...

- Νίκο καλησπέρα. Πέρσι κέρδισες την πρώτη θέση στα 20χλμ στο Serifos Sunset Race σε μία διαδρομή που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις δυσκολότερες στην Ελλάδα. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου από τη διοργάνωση; Συμφωνείς για τη δυσκολία της διαδρομής των 20χλμ;
Καλησπέρα! Ήδη πριν έρθω στο νησί για τον αγώνα, γνώριζα τη δυσκολία που θα συναντούσαμε οι δρομείς στην εν λόγω διαδρομή. Πράγματι, πρόκειται για έναν από τους δυσκολότερους αγώνες ανάλογης κλίμακας που έχω δοκιμάσει, μιας που οι δυο μεγάλες ανηφόρες και οι εναλλασσόμενες ανηφοροκατηφόρες δεν σου επέτρεπαν να “βαρεθείς”, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, σε όλο το μήκος της διαδρομής.  Διόλου όμως δεν με πτόησε αυτό το γεγονός. Αυτό που κρατώ, μαζί με τη μεγάλη ικανοποίηση της ολοκλήρωσης του αγώνα, είναι οι απαράμιλλης ομορφιάς εικόνες που απολαύσαμε.
dromeis dsc_0130
- Πόσο ξεχωριστή εμπειρία είναι για έναν αθλητή να τρέχει παράλληλα με τη θάλασσα, διασχίζοντας τους όμορφους κόλπους της Σερίφου; Και να τερματίζει στην παραλία με το ηλιοβασίλεμα.
Πράγματι, ήδη θυμάμαι σε πολλά σημεία του εναλλασσόμενου τερέν πως παρατηρούσα τη διαδρομή – χαρακτηριστικό Κυκλαδίτικο σκηνικό, άγριο τοπίο, το απέραντο μπλε της θάλασσας, τα τελευταία χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό καθώς έπεφτε ο ήλιος. Και τονίζω ότι παρατηρούσα το τοπίο, διότι συχνά ο ρυθμός, η ένταση του αγώνα και η υπερπροσπάθεια δεν μου επιτρέπουν να παρατηρώ συνειδητά πολλές εικόνες γύρω μου. Είναι λοιπόν αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η εν λόγω διαδρομή  μου έχει αφήσει εικόνες και φυσικά την αίσθηση της φυσικής ομορφιάς. Προφανώς όλα αυτά λειτούργησαν ως έμπνευση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κατά μια έννοια ζήλεψα τους υπόλοιπους δρομείς που έμειναν περισσότερη ώρα πάνω στο δρόμο και απήλαυσαν δρομικά τα χρώματα της διαδρομής!
- Ήταν η πρώτη σου φορά στη Σέριφο; Και τι σου αρέσει στο νησί;
Αγωνιστικά ήταν η πρώτη φορά, δρομικά όμως όχι! Τη Σέριφο τη γνωρίζω εδώ και 10 χρόνια, όταν την είχα επισκεφτεί ως ταξιδιώτης τότε και είχα δει το φως  και το ιδιαίτερο τοπίο της. Η επιλογή λοιπόν να συμμετάσχω στον περσινό αγώνα δρόμου δεν έγινε τυχαία. Τότε έκανα τα πρώτα μου δρομικά βήματα και είχα τρέξει κάποια χιλιόμετρα προκειμένου να μάθω το νησί (πρόκειται για μια συνήθεια που έχω, να τρέχω σε όποιον τόπο βρεθώ, ώστε να ανακαλύψω τις γωνιές του). Ήταν λοιπόν ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να επαναλάβω, 10 χρόνια μετά και με άλλο τρόπο, το τότε εγχείρημα. Φυσικά, η Σέριφος μου άρεσε από τότε ως νησί: οι όμορφες παραλίες, τα ταβερνάκια της και οι ήρεμοι ρυθμοί της με κάλυψαν πλήρως ως ταξιδιώτη, τότε και τώρα (μάλιστα, μπορώ να πω ότι τη βρήκα κάπως “αναβαθμισμένη” τουριστικά σε σχέση με παλαιότερα).
- Τι συμβουλές θα έδινες στους δρομείς που θα τρέξουν τα 20χλμ; Και κυρίως τους ερασιτέχνες δρομείς;
Όπως λέω και στον εαυτό μου, νιώθοντας και εγώ προσωπικά ερασιτέχνης δρομέας, το σημαντικότερο είναι “να χαρούμε το ταξίδι”.  Όσοι τρέξουν, δρομικά θα αντιμετωπίσουν μια διαδρομή – πρόκληση, νομίζω όμως πως θα προσθέσουν στο ενεργητικό τους έναν πολύ ωραίο αγώνα. Να σημειώσουμε βέβαια ότι ειδικά η διαδρομή των 20χλμ απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν μια βασική προπόνηση στα πόδια και στο πνεύμα τους και φυσικά απαιτεί την ανάλογη διαχείριση.
- Η φετινή διαδρομή θα έχει μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρσι, με τους δρομείς να τρέχουν μέσα από το Λιβάδι και κάνοντας αναστροφή πριν τη μεγάλη ανηφόρα, στη διασταύρωση για Μέγα Λιβάδι και Χώρα. Πιστεύεις θα είναι πιο βατή η διαδρομή και να αναμένουμε ακόμα ταχύτερες επιδόσεις;
Ακόμα θυμάμαι τη μεγάλη εκείνη ανηφόρα και ομολογώ πως θα μου λείψει! Η αλήθεια είναι πως η διαδρομή γίνεται αισθητά πιο βατή και ταχύτερη, όσο αυτό το επιτρέπουν οι εναλλασσόμενες ανηφοροκατηφόρες όμως που υπάρχουν σε όλο το τερέν. Θα έλεγα με την ευκαιρία πως το συγκεκριμένο τερέν έχει ιδιαιτερότητες που οι δρομείς έχουν τη δυνατότητα να αφουγκραστούν και υποβάλλει το δικό του δρομικό ρυθμό. Επομένως, όσοι επιλέξουν να τρέξουν ίσως δεν θα ήταν δόκιμο να το συγκρίνουν με άλλες διαδρομές.
- Από τον αγώνα στη Σέριφο και μετά βλέπουμε ότι έχεις πολλές επιτυχίες σε αγώνες. Τι στόχο έχεις βάλει για τη φετινή χρονιά;
Και φέτος στόχος μου είναι πάνω απ όλα να είμαι υγιής, να εμπλουτίζω την καθημερινότητα μου με το τρέξιμο στην Αθήνα, την πόλη που ζω και να μπορώ να απολαμβάνω εκδρομές σε όμορφα μέρη της Ελλάδος (και όχι μόνο). Νιώθοντας αθλούμενος και όχι τόσο αθλητής, απολαμβάνω την ένταση των αγώνων και δρομικά οι στόχοι μου περιορίζονται συνολικά στα παραπάνω, ίσως όχι τόσο δρομικά, θέματα!
- Νίκο ευχαριστούμε πολύ και σε περιμένουμε στο Serifos Sunset Race 2017
Ευχαριστώ και εγώ! Καλό κουράγιο στο στήσιμο της διοργάνωσης και με χαρά θα τα πούμε εκεί και φέτος!

Περισσότερα...

Το Serifos Sunset Race χρόνο με το χρόνο αναπτύσσεται, ξεκινώντας με δειλά βήματα το 2013 και φθάνοντας πλέον το 2017 να είναι από τα πιο σημαντικά αθλητικά event της νησιωτικής Ελλάδας, και όχι μόνο.
Από το ξεκίνημα της προσπάθειας αυτής, η Nova στηρίζει τη διοργάνωση ως Media Partner, προβάλλοντάς τη σε σταθερή βάση.
nova_ssr2017
Έτσι και φέτος, το Σαββατοκύριακο 2-3 Σεπτεμβρίου η Nova θα βρίσκεται στο πλευρό του Serifos Sunset Race 2017 στη μαγευτική Σέριφο, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της να συμβάλλει στην ανάδειξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Περισσότερα...

 
Η Χριστίνα Γονίδη,  πρώην πολίστρια του Πανιωνίου έχει ξεκινήσει μια νέα καριέρα στην ανοιχτή θάλασσα συμμετέχοντας σε πολλούς αγώνες ανά την Ελλάδα. Συμμετείχε στο Serifos Sunset Race 2016 κερδίζοντας την πρώτη θέση στις γυναίκες στα 3000 μ. κολύμπι με χρόνο 45:46 ενώ την προηγούμενη ημέρα έτρεξε τη διαδρομή των 20χλμ , καταλαμβάνοντας την 4η θέση στην κατηγορία της.
Η Χριστίνα μας μίλησε για την περσινή εμπειρία της στη Σέριφο και την επιθυμία της να διεξαχθούν αγώνες και στην Κύθνο, το νησί που κατάγεται.
14362456_1124832497595921_4104018207542308592_o
- Καλησπέρα Χριστίνα! Ποιες οι εντυπώσεις σου από τη συμμετοχή σου στο Serifos Sunset Race της περσινής χρονιάς;
Ήταν μια ευχάριστη και ωραία εμπειρία που θέλω πολύ να την ξαναζήσω!
Ένας καλά οργανωμένος αγώνας όπου οι εθελοντές είχαν σημαντικότατη παρουσία, βοηθώντας τόσο στην διεξαγωγή του αγώνα οδό και στο να τον κάνουν να φαίνεται σαν γιορτή!
- Ήταν η πρώτη σου φορά στη Σέριφο και τι σου άρεσε στο νησί;
Ναι, πρώτη φορά ήρθα στη Σέριφο! Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που είναι χτισμένη η Χώρα, οι υπέροχες αμμουδιές και η ζεστή συμπεριφορά των ανθρώπων. Άλλωστε μοιάζει τόσο με την Κύθνο!
- Πόσο ξεχωριστό είναι για έναν αθλητή να κολυμπά στο Αιγαίο και στη Σέριφο;
Για μένα είναι κάτι μοναδικό και υπέροχο να κολυμπάω στο Αιγαίο! Και όταν το συνδυάζω  παίρνοντας μέρος σε αγώνες όπως το Serifos Sunset Race η εμπειρία είναι μοναδική!
Ήταν ένας αγώνας σαφέστατα οριοθετημένος και ασφαλής ακόμα και για πρωτάρηδες!
- Πες μας λίγα λόγια και για τους αγώνες δρόμου.
Εκτός από το κολύμπι συμμετείχα και στον αγώνα των 20χλμ το Σάββατο, σε μια διαδρομή ξεχωριστή, καθώς περνά από ωραία μέρη με πανέμορφες εικόνες!
Ήταν ένας απαιτητικός αγώνας με πολλές ανηφόρες, ιδανικός για κάποιον που προετοιμάζεται για μαραθώνιο! Ο τερματισμός την ώρα που δύει ο ήλιος..απλά υπέροχος.
18982925_10158810773290243_1892060799_n
- Μπορεί ένας αγώνας όπως το Serifos Sunset Race να γίνει παράδειγμα και για άλλα νησιά όπως η Κύθνος που κατάγεσαι;
Φυσικά! Αγώνες στην Κύθνο ονειρεύομαι από την πρώτη στιγμή που κολύμπησα "ανοιχτή θάλασσα". Το Serifos Sunset Race είναι παράδειγμα προς μίμηση για τα μικρά νησιά, ότι μπορούν να οργανώσουν κάτι παρόμοιο διαφημίζοντας τον τόπο τους... και να το κάνουν πολύ καλά!!
- Ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να σε δούμε και φέτος στο νησί και τους αγώνες μας
Ευχαριστώ πολύ ! Το συντομότερο θα δηλώσω συμμετοχή!

Περισσότερα...

 
Ο διεθνής αθλητής της υδατοσφαίρισης, Γιώργος Δερβίσης, έδωσε το παρών στη διοργάνωση του Serifos Sunset Race το 2016 κερδίζοντας μάλιστα την πρώτη θέση στον κολυμβητικό αγώνα των 3χλμ.
Ο αθλητής της Ιταλικής Ποζίλιπο, μίλησε για την περσινή εμπειρία του στη Σέριφο ενώ ανέφερε ότι έχει και φέτος σκοπό να τιμήσει τη διοργάνωση στο αγαπημένο του νησί.
dsc_0503
- Γιώργο καλησπέρα. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τη διοργάνωση του Serifos Sunset Race;
Το Serifos Sunset Race ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση, που κάλυπτε όλα τα επίπεδα, με έμπειρους κολυμβητές και ερασιτέχνες, και για όλες τις ηλικίες.
Όλα ήταν πολύ οργανωμένα, ενώ τηρήθηκαν και τα απαιτούμενα από άποψη ασφάλειας.
Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο και φιλικό, και θα ήθελα να ξαναπάρω μέρος.
- Πόσο ξεχωριστή εμπειρία είναι για έναν αθλητή να κολυμπάει στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο Serifos Sunset Race;
Είναι μοναδική εμπειρία για οποιοδήποτε αθλητή να κολυμπάει στα νερά του Αιγαίου, και να απολαμβάνει μέσω ενός αγώνα την πεντακάθαρη θάλασσα.
Για εμένα ήταν ξεχωριστή εμπειρία καθώς έπαιρνα για πρώτη φορά μέρος σε τέτοιου είδους διοργάνωση. Και ιδιαίτερα στη διάρκεια των διακοπών μου, μακριά από το στρες της καθημερινότητας.
Πολύ σημαντικό και ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της διοργάνωσης, με τη συγκέντρωση χρημάτων για καλό σκοπό.
- Ήταν η πρώτη σου φορά στη Σέριφο; Και τι σου αρέσει στο νησί;
Τη Σέριφο τη θεωρώ ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα νησιά των Κυκλάδων, την έχω επισκεφτεί πολλές φορές, και προσπαθώ να την επισκέπτομαι όσο πιο συχνά μπορώ.
Έχει πολύ καθαρά νερά και πολλές παραλίες που μπορείς να επισκεφτείς. Ενώ και η βόλτα στη Χώρα είναι μοναδική.
- Τι συμβουλές θα έδινες στους ερασιτέχνες κολυμβητές που θα κολυμπήσουν τη διαδρομή;
Μια συμβουλή που θα έδινα στους ερασιτέχνες κολυμβητές είναι να ευχαριστηθούν τον αγώνα όσο πιο πολύ μπορούν και να απολαύσουν τα πανέμορφα νερά της Σερίφου.
Σκοπός είναι η συμμετοχή και η βελτίωση μέσα από τέτοιες διοργανώσεις.
- Γιώργο ευχαριστούμε πολύ και σε περιμένουμε στο Serifos Sunset Race 2017
Και εγώ σας ευχαριστώ και ελπίζω να καταφέρω να πάρω μέρος και φέτος

Περισσότερα...

 
Η φετινή διοργάνωση του Serifos Sunset Race θα έχει την πλήρη στήριξη του "Συνδέσμου των εν Αθήναις Σεριφίων", που θα συμβάλει στην προώθηση της διοργάνωσης.
Ο "Σύνδεσμός των εν Αθήναις Σεριφίων" αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι του λευκού, γραφικού νησιού της Σερίφου.
Ιδρύθηκε από Σεριφιώτες το έτος 1896 με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Σεριφίων της διασποράς, που αποφασίσανε να δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην εδώ παρουσία τους και να μεταφυτεύσουν στον τόπο της νέας τους εγκατάστασης ό,τι θα έφερε στη μνήμη την ιδιαίτερα αγαπημένη πατρίδα από την οποία νοερά δεν φύγανε ποτέ.
Μερικές από τις δραστηριότητες του Συνδέσμου είναι:
Η ίδρυση και ο συνεχής Εμπλουτισμός Τράπεζας Αίματος, η ίδρυση και λειτουργία Λαογραφικού Μουσείου στη Σέριφο και η κατασκευή στον ίδιο χώρο υπαίθριου θεάτρου για τη φιλοξενία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού, η έκδοση και συνεχής διμηνιαία κυκλοφορία της εφημερίδας “Σέριφος” , η έκδοση ημερολογίου και Χάρτη της Σερίφου, η έκδοση διαφόρων επιστημονικών βιβλίων Σερίφιων συγγραφέων και επιστημόνων, η ηχογράφηση δίσκων, κασέτας και cd με σεριφιώτικους σκοπούς και τραγούδια.
Επίσης, η ίδρυση και διατήρηση χορευτικής ομάδας, στην οποία συμμετέχουν νέοι, νέες και παιδιά, και  παίρνει μέρος σε διάφορες παραδοσιακές εκδηλώσεις και φεστιβάλ με χορούς από τη Σέριφο και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Τέλος, ο Σύνδεσμος έχει και αθλητική δραστηριότητα καθώς οργανώνει κάθε χρόνο παιδικούς κολυμβητικούς αγώνες στο Λιβάδι Σερίφου, με τη διοργάνωση φέτος να πραγματοποιείται το Σάββατο 12 Αυγούστου.

Περισσότερα...

Δήλωσε εθελοντής στην πιο συναρπαστική διοργάνωση του Καλοκαιριού!
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει εθελοντής και να απασχοληθεί στην προετοιμασία και την υλοποίηση της διοργάνωσης στη Σέριφο.
Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να στείλετε ένα σύντομο βιογραφικό με  στοιχεία επικοινωνίας στο mail info@serifosrace.com , αναφέροντας το επιθυμητό πόστο στο οποίο θέλετε να απασχοληθείτε και πολύ σύντομα θα έχετε ενημέρωση για συναντήσεις και για τις ανάγκες που θα προκύψουν.  Προτεραιότητα θα δοθεί στους κατοίκους Σερίφου.
Πόστα εθελοντών:
* γραμματεία – εγγραφές - παράδοση εξοπλισμού συμμετεχόντων
* φύλαξη πραγμάτων συμμετεχόντων
* ασφάλεια και έλεγχος διαδρομής - καθοδήγηση δρομέων
* τήρηση κανονισμού αγώνα
* εκκίνηση – τερματισμός
* διανομή νερού στους δρομείς (4 σημεία)
* παράδοση μεταλλίων στους δρομείς που τερματίζουν
Όλοι οι εθελοντές της διοργάνωσης θα λάβουν το T-shirt του εθελοντή και άλλες εκπλήξεις!
Ημερομηνία διοργάνωσης: 1-3 Σεπτεμβρίου 2017
Γραμματεία αγώνων Παρασκευή και Σάββατο 1-2 Σεπτεμβρίου 2017 στο Λιβάδι Σερίφου
Παράλληλα, mail μπορούν να μας στείλουν και όσοι θέλουν να εκπαιδευτούν, να εργαστούν και να μάθουν περισσότερα για τη διοργάνωση του Serifos Sunset Race σε όλα τα τμήματα. Στην επικοινωνία, το μάρκετινγκ, την παραγωγή του αγώνα, τα social media και την προβολή.

Περισσότερα...

 
Το Σαββατοκύριακο 2/3 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά στο νησί της Σερίφου το «Serifos Sunset Race» με αγώνες δρόμου 5, 10 και 20 χλμ, κολυμβητικούς αγώνες 1.000 και 3.000μ. αλλά και παιδικούς αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης.
Οι δρομείς των 5 και 10 χλμ. με σημείο εκκίνησης τη Βαγιά, θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν παράλληλα με τη θάλασσα περιμετρικά του κόλπου του Κουταλά διασχίζοντας τις πανέμορφες παραλίες της Βαγιάς του Γανέματος και του Κουταλά απολαμβάνοντας συγχρόνως το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής από την μία και την άγρια ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου από την άλλη. Η απαιτητική διαδρομή των 20 χλμ, που έχει χαρακτηριστεί από τις δυσκολότερες στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει από το λιμάνι διασχίζοντας κατά σειρά το Λιβάδι, το Καλό Αμπέλι, τη Βαγιά, το Γάνεμα, τον Κουταλά και επιστρέφοντας για τον τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς.
Οι κολυμβητές των 1.000 και 3.000 μέτρων θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε μία μοναδική διαδρομή στον μεγάλο κόλπο του λιμανιού της Σερίφου. Οι αγώνες δρόμου και κολύμβησης διεξάγονται διαφορετική ημέρα και δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και στα δύο αθλήματα.
Η διοργάνωση ξεκινάει με τους παιδικούς αγώνες δρόμου το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου το πρωί στο Λιβάδι, ενώ οι μικροί μας φίλοι μπορούν να κολυμπήσουν στους παιδικούς κολυμβητικούς αγώνες την Κυριακή 3/9 στις 10:00, στην παραλία του Αυλόμωνα.
Ο αγώνας στηρίζει τις προσπάθειες για την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό για όλους τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδος και ειδικά της αγονης γραμμής.
Για όλους τους συμμετέχοντες η διοργανώτρια αρχή έχει εξασφαλίσει πολύ σημαντικές εκπτώσεις για τη μεταφορά τους στο νησί, τη διαμονή τους, τη διατροφή τους και την ενοικίαση αυτοκινήτου.
Ο αγώνας Serifos Classic Sunset Race τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σερίφου και έχει την πλήρη υποστήριξη της Επιτροπής Τουρισμού Σερίφου, των τοπικών φορέων καθώς και πλήθους τοπικών χορηγών.

Περισσότερα...

 
Το Serifos Sunset Race παρευρέθηκε στην Ergo Marathon Expo, την έκθεση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Περίπτερο 83-85).
Το περίπτερο επισκέφτηκαν πολλοί φίλοι και συμμετέχοντες στον αγώνα.
ergo-marathon-expo-2  ergo-marathon-expo-1

Περισσότερα...

Το 4ο Serifos Sunset Race ολοκληρώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι, σε ένα μοναδικό τριήμερο στη Σέριφο που τα είχε όλα. Αθλητισμό με τρέξιμο στο ηλιοβασίλεμα με θέα τις όμορφες παραλίες του νησιού (Καλό Αμπέλι, Βαγιά, Γάνεμα και  Κουταλά), κολύμπι στον Αυλόμωνα και παιδικούς αγώνες. Γαστρονομία βασισμένη στα τοπικά προϊόντα της Σερίφου. Πεζοπορία με ανάδειξη των μονοπατιών του νησιού. Διασκέδαση και δικτύωση όλων όσοι συμμετείχαν. Και αποκορύφωμα τον φιλανθρωπικό αγώνα για την υποστήριξη της Μαρίας Σαμπανίδου που βρήκε τεράστια ανταπόκριση.
Η διοργάνωση ξεπέρασε σε συμμετοχές κάθε άλλη χρονιά αποδεικνύοντας ότι έχει μπει για τα καλά στο χάρτη των δρομικών αγώνων, σαν μια ξεχωριστή διαδρομή.
Με την αιγίδα του Δήμου και τη βοήθεια των εθελοντών και των τοπικών χορηγών υλοποιήθηκε με επιτυχία και πρόσφερε χαρά και ικανοποίηση στους εκατοντάδες επισκέπτες που ήρθαν στη Σέριφο με αφορμή τη διοργάνωση.
Οι δρομικοί αγώνες ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου, με παιδιά δημοτικού να τρέχουν τις δύο αποστάσεις (500 και 1χλμ), προσφέροντας όμορφες εικόνες στους θεατές.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες των 20, 10 και 5 χιλιομέτρων σε απαιτητικές αλλά μοναδικής ομορφιάς διαδρομές και τερματισμό στην αμμουδιά της παραλίας της Βαγιάς. Πρώτος στο πολύ δύσκολο 20άρη ο Νίκος Σκούταρης με χρόνο 1:26:51, ενώ για τις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Γιώτα Ασημακοπούλου με χρόνο 1:42:51. Στα 10χλμ νικητές ο Χρήστος Κεχαγιάς με 42:40 στους άντρες και η Γιώτα Ασημάκου (50:09) στις γυναίκες. Στο αγώνισμα των 5χλμ την πρωτιά πήραν δύο αθλητές του ΑΟ Σερίφου, ο Φωκίων Γαβριήλ με χρόνο 22:24 στους άντρες και η Κωνσταντίνα Γαβριήλ με 24:39 στις γυναίκες.
Την Κυριακή πήραν σειρά οι κολυμβητικοί αγώνες. Με τη μεγάλη δόξα της Ελληνικής Κολύμβησης, Βιβή Πρωτόπαπα, μόνιμη κάτοικο Σερίφου να δίνει την εκκίνηση για τις παιδικές διαδρομές. Στους ενήλικες είχαμε δύο αγώνες του ενός και των τριών χιλιομέτρων με μεγάλη συμμετοχή από σπουδαίους αθλητές και υπέροχες εικόνες μέσα και έξω από τη θάλασσα.
Η διοργάνωση έκλεισε με τον φιλανθρωπικό αγώνα όπου τρεις κορυφαίοι κολυμβητές, ο Γιώργος Φιρφιλιώνης, ο Γιάννης Αντωνάκης και ο Χρήστος Μποφίλιος κολύμπησαν επιπλέον χιλιόμετρα και τον κόσμο να τοποθετεί σε όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος χρήματα σε κουμπαρά και σε τραπεζικό λογαριασμό για την υποστήριξη της Μαρίας Σαμπανίδου.
Το παρόν για την Μαρία Σαμπανίδου έδωσαν άλλοι δύο μεγάλοι αθλητές, ο Ολυμπιονίκης του Ρίο με την Εθνική ομάδα Πόλο, Γιώργος Δερβίσης, που κατέκτησε και την πρώτη θέση στο αγώνισμα των 3χλμ με χρόνο 38 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα, και ο Ολυμπιονίκης της Ατλάντα, Γιώργος Πόπωτας. Στον αγώνα του 1χλμ νικητής ήταν ο Χρήστος Μποφίλιος που τερμάτισε σε 14 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα. Στις γυναίκες πρώτη στα 3χλμ αναδείχθηκε η Χριστίνα Γονίδη με 45:46 ενώ στο 1χλμ την πρωτιά πήρε η Κρυσταλλία Καλαχάνη με 17:01. Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο www.serifosrace.com .
Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για την επόμενη διοργάνωση το καλοκαίρι του 2017.

Περισσότερα...

 
Στο πλαίσιο του κολυμβητικού αγώνα της διοργάνωσης Serifos Sunset Race 2016 θα διεξαχθεί παράλληλος αγώνας για καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό.
Οι τρεις περσινοί νικητές (Γιώργος Φιρφιλιώνης, Γιάννης Αντωνάκης και Χρήστος Μποφίλιος), με πρωτοβουλία του τρίτου, θα κολυμπήσουν όσα χιλιόμετρα μπορούν, παραπάνω από τα τρία του αγώνα, με στόχο να κινητοποιήσουν τον κόσμο για να προσφέρει χρήματα στο λογαριασμό που έχει ήδη ανοίξει για τη Μαρία Σαμπανίδου, η οποία μετά από ένα βαρύ εγκεφαλικό χρειάζεται πόρους για την αποκατάσταση της.
Η Μαρία Σαμπανίδου πρώην πολίστρια και τριαθλήτρια με πολλές διακρίσεις είναι πολύ αγαπητή στο χώρο του αθλητισμού και χρειάζεται τη συνδρομή και την υποστήριξη όλων για να μπορέσει να επιστρέψει στην αγωνιστική δραστηριότητα και στη ζωή.
Ο κολυμβητικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου το πρωί (11:00), στο Λιβάδι της Σερίφου, σε δύο διαδρομές για ενήλικες (1χλμ  και 3χλμ), παιδικούς αγώνες, και την κούρσα που θα κάνουν οι κολυμβητές για τη Μαρία. Την προηγούμενη ημέρα, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν αγώνες δρόμου (5, 10 και 20 χλμ) με εκκίνηση την παραλία της Βαγιάς και παιδικοί αγώνες δρόμου στο Λιβάδι της Σερίφου.
Στη διάρκεια του διημέρου θα υπάρχει ειδικό κουτί όπου ο καθένας θα συνεισφέρει όσα χρήματα επιθυμεί ή με κατάθεση απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό της Μαρίας (Alpha Bank/ IBAN: GR 0601401540154002101078003 swift/bic/CRBAGRAA).

Περισσότερα...