Σερφιώτικο γλέντι την Παρασκευή 13/9 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Σερίφου "Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ"

O Σύλλογος Γυναικών Σερίφου «Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» στηρίζει το Serifos Sunset Race και θα συμμετάσχει στο παραδοσιακό Σερφιώτικο γλέντι για το καλωσόρισμα των συμμετεχόντων που θα λάβουν μέρος στους αγώνες, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου το βράδυ στην πλατεία της Άνω Χώρας, σε συνεργασία με το Barbarossa και την Πάνω Πιάτσα.

Στα πλαίσια του γλεντιού, μέλη και φίλοι του Συλλόγου «Ανδρομέδα» θα χορέψουν τον παραδοσιακό Σερφιώτικο χορό, ενώ το Barbarossa και η Πάνω Πιάτσα θα προσφέρουν παραδοσιακά κεράσματα κατά τη διάρκεια του γλεντιού, όπως ρακόμελα και μεζέδες.

Προφίλ Συλλόγου "Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ"

Ο  Σύλλογος   Γυναικών  Σερίφου  «Η  ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ»   ιδρύθηκε  το  2002. Σαν  σκοπό  του  έχει την  ανάπτυξη και  διατήρηση  δεσμών μεταξύ  των  γυναικών  της  Σερίφου, την διάδοση πνεύματος  αλληλεγγύης  ανάμεσά  τους,  την  διάδοση  και διάσωση  των παραδόσεων και της πολιτιστικής  κληρονομιάς  του νησιού,  καθώς  και την γενικότερη προβολή του νησιού και των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών του και  της  ιστορίας του.

andromeda-2

andromeda-1

Καθιερωμένες  εκδηλώσεις του συλλόγου    η κοπή  της πίτας  μαζί  με χοροεσπερίδα, η  Διοργάνωση  της  Καπετανίας   (ενός παλιού  αποκριάτικου  εθίμου  της   Σερίφου)  την  τελευταία  Κυριακή  της Αποκριάς, η διοργάνωση εκδρομών εντός και εκτός Ελλάδας,  ομιλίες   με  θέμα  ‘Η  θέση της γυναίκας στην Σέριφο από τα παλιά  χρόνια  έως  σήμερα, ‘Γυναίκα και ψυχική Υγεία’ κ.α.

Επίσης ο Σύλλογος είναι μέλος στην Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων και συμμετέχει ενεργά στα Ετήσια Παν. κυκλαδικά Συνέδρια διοργανώνοντας το 2018 το 10ο Παν. κυκλαδικό συνέδριο στη Σέριφο

Σαν  Σύλλογος  συμμετέχει  ενεργά  κάθε  χρόνο  και  από  την  αρχή   της δημιουργίας  του  στο  Φεστιβάλ  Τσελεμεντέ  στην Σίφνο.

Από το 2010 ο Σύλλογος δημιούργησε  χορευτικό τμήμα  παραδοσιακών  χορών  και  συμμετέχει  σε  εκδηλώσεις  άλλων  συλλόγων   και  κάθε  Καλοκαίρι   διοργανώνει  παράσταση  παραδοσιακών  χορών  από  όλη  την  Ελλάδα.