• ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

  Κατάδυση στα κρυστάλλινα νερά της Σερίφου. Προγράμματα κατάδυσης σε πρωτότυπους καταδυτικούς προορισμούς στη Σέριφο για άτομα με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην αυτόνομη κατάδυση. Από εκπαιδευτές της σχολής Serifos Scuba Divers, με πλούσιο βιογραφικό και εμπειρία.
   
  Πεζοπορία στο μονοπάτι από το χωριό Καλλίτσος (ή Κένταρχος) στη Χώρα (διάρκεια 2,30 ώρες).Το μονοπάτι διασχίζει την ανατολική ορεινή πλευρά της Σερίφου. Το πρώτο του τμήμα είναι χωματόδρομος που σταματά λίγο μετά τον Κένταρχο, όπου πλέον το μονοπάτι είναι λιθόστρωτο και ανεβαίνει στο Βουνάκι απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε το υπέροχο γαλάζιο του Αιγαίου και το νησάκι Βους. Αφού περάσετε το Βουνάκι φτάνετε στα Παλιομιτάτα και στην εκκλησία του πάνω Σταυρού. Στη συνέχεια διασχίζετε την περιοχή Μαρμάρι, τους Κήπους με το παλιό πέτρινο γεφύρι και λίγο πριν τη Χώρα μετά θα συναντήσετε την Πηγή του Μαύρου. Περιλαμβάνει μεταφορά στο χωριό Καλλίτσος και οδηγό μονοπατιού.
   
  Στην Σέριφο παντού υπάρχουν περίεργοι σχηματισμοί από βράχια πράγμα που εξάπτει την ανθρώπινη φαντασία που προσπαθεί στα βράχια να αναγνωρίσει μορφές. Οι μύθοι της Σερίφου με ήρωα τον Περσέα που έφερε την το κεφάλι της Μέδουσας  στο νησί, βοηθάνε στο να αναζητάμε αναγνωρίσιμες πετρωμένες μορφές σε διάφορα μέρη στην Σέριφο. Στην βουνοπλαγιά όμως ακριβώς πάνω από το Καλό Αμπέλι υπάρχουν πανέμορφοι γεωλογικοί σχηματισμοί. Η διάβρωση αιώνων από τον αέρα και το νερό, αλλά και από τις λειχήνες που έχουν τα περισσότερα πάνω τους, έχει δώσει στα βράχια που άντεξαν περίεργα σχήματα και όμορφα χρώματα. Κάποια μοιάζουν με τεράστια απολιθωμένα αυγά, ενώ κάποια άλλα σαν τμήματα κάποιου κυκλώπειου τοίχους. Το σίγουρο είναι ότι έχουν εξαιρετικό φωτογραφικό ενδιαφέρον και αξίζουν την επίσκεψη σας.
   
  Η Σέριφος όπως και όλες οι Κυκλάδες είναι διάσπαρτη από εκκλησίες και μοναστήρια. Πολλές από τις εκκλησίες της Σερίφου και τα καθολικά των Μονών είναι βυζαντινές και αναπαλαιομένες. Οι εκκλησίες στην Σέριφο είναι πάνω από 100 και είναι αρκετές για να χαρακτηρίσουν με την εκθαμβωτικό λευκό τους, αλλά και με τα χρώματα που είναι βαμμένες, την φυσιογνωμία του νησιού. Οι περισσότερες εκκλησίες της Σερίφου οφείλουν το κτίσιμο τους σε κάποιο τάμα ή τις έχτισαν οι κατά καιρούς άρχοντες του νησιού για να κολακέψουν το θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων. Σημαντικές είναι οι εκκλησίες στην Χώρα της Σερίφου που δεσπόζουν στο πιο ψηλό σημείο της.